Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Röportaj HUSKY Technologies Türkiye Ofis Genel Müdürü Burak ILDIZ
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

HUSKY Technologies Türkiye Ofis Genel Müdürü Burak ILDIZ

“Husky, enjeksiyon kalıplama ekipmanı ve hizmetlerinin en büyük markasıdır”

Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkede satış ve servis ofislerimiz bulunmaktadır. Kendi markamız olan enjeksiyon makineleri, kalıplar, sıcak yolluklar, yardımcı ekipmanlar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dünyanın en kapsamlı enjeksiyon kalıplama sistemleri ve ekipmanlarını oluşturuyor, kuruyor ve servis veriyoruz. Başarı ve büyümemizin temelinde müşterilerimizi doğru anlamak, ihtiyaç ve problemlerine yönelik tasarladığımız çözümlerimiz ile kârlılıklarını maksimize etmek yatmaktadır.

Burak Bey önce sizi tanımak isteriz? İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra önemli firmalarda hızlı bir kariyer süreciniz olmuş. Bu gelişimden ve bugünkü konumunuzdan bize biraz bahseder misiniz?

2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, gıda ve otomotiv sektörlerinde çalıştım. 2010 yılında Husky Technologies’e Türkiye’deki PET dışı sistemlerden sorumlu satış yöneticisi olarak katıldım. Bu 12 yıllık süre içerisinde farklı iş birimlerinde olmak üzere, Afrika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa bölgelerindeki müşterilerimiz ile çalışma imkânım oldu. Şu anda da sıcak yolluk ve ısı kontrol sistemleri çözümlerimizin Türkiye ve Doğu Avrupa’daki satışından sorumlu Bölge Müdürü ve Türkiye Ofis Genel Müdürü olarak çalışmaktayım

Biliyoruz ki Husky Techonologies kendi üretim tesisleri ve dünya çapında 140’tan fazla ülkedeki geniş lokasyon ağı ile faaliyet gösteriyor. Husky markasının kuruluş ve başarı hikayesini kısaca sizden öğrenebilir miyiz? 

1953 yılında kurulan Husky, yıllar içerisinde plastik endüstrisine enjeksiyon kalıplama ekipmanı ve hizmetlerinin en büyük markası haline geldi. Husky çalışanları olarak bizler mühendisler, tasarımcılar, yenilikçiler, malzeme ve yazılım uzmanları ve problem çözücüleriz. Husky ekibi, müşterilerimiz için başarı ve kârlılık oluşturmaya odaklanmış, kendini işine adamış globalde 4300'den fazla çalışandan oluşmaktadır. Genel merkezimiz Kanada’dadır ve ana üretim tesislerimiz ABD, Lüksemburg, İsviçre, Hindistan, Çin ve Çek Cumhuriyeti'ndedir. Ayrıca, Japonya, Lüksemburg ve Şanghay'daki üç teknik merkezin yanı sıra dünya çapında Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkede satış ve servis ofislerimiz bulunmaktadır. Kendi markamız olan enjeksiyon makineleri, kalıplar, sıcak yolluklar, yardımcı ekipmanlar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dünyanın en kapsamlı enjeksiyon kalıplama sistemleri ve ekipmanlarını oluşturuyor, kuruyor ve servis veriyoruz. En üst seviye teknolojik ürünlerinin ötesinde, Husky ayrıca müşterilerine çözüm geliştirme, ortak fabrika planlama/tasarım/inşa etme, eğitim, sistem entegrasyonu ve eksiksiz varlık yönetimi dahil katma değerli hizmetler sunar. Başarı ve büyümemizin temelinde müşterilerimizi doğru anlamak, ihtiyaç ve problemlerine yönelik tasarladığımız çözümlerimiz ile kârlılıklarını maksimize etmek yatmaktadır. 

Bir önceki soruma bağlı olarak ayrıca Husky Türkiye hakkında da bilgi alabilir miyiz? Türkiye Ofisi ne zaman kuruldu? 

Husky Türkiye resmi olarak 2006 yılında kuruldu. Bu geçen 16 senelik süreçte Türkiye ve komşu bölgelerdeki müşterilerimize tamamı kendi markamızla olmak üzere Sıcak Yolluk ve Isı kontrol sistemleri çözümlerimiz, Anahtar teslim medikal, PET Preform ve Kapak sistemlerimizle beraber ince cidar paketleme makinalarımız ile ilgili satış ve servis hizmetimizi vermekteyiz.

Husky, plastik endüstrisine anahtar çözümler sunan uluslararası bir yüksek teknoloji firması. Genel olarak bu ürünler nelerdir? 

Plastik enjeksiyon makineleri, kalıplar, sıcak yolluklar, yardımcı ekipmanlar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dünyanın en kapsamlı enjeksiyon kalıplama sistemleri ve ekipmanlarını tasarlıyor, üretiyor, kuruyor ve destekliyoruz. Sistemlerimiz ve ekipmanlarımız ile müşterilerimize katma değer sağladığımız sektörlerden bahsetmek gerekirse; Medikal endüstrisi, İçecek ve Gıda endüstrisi, Genel paketleme ve Kapaklar, İnce cidarlı ambalaj, Elektronik ve Tüketici ürünleri

Sıcak yolluk sistemlerinizin çeşitleri, fark ve üstünlükleri nelerdir? Hassaslık, parça kalitesi, doğruluk, fire azaltımı ve performans gibi özellikler açısından kıyaslarsak neler söylemek istersiniz? 

Sıcak yolluk sistemleri, genel olarak birçok avantaj sunan enjeksiyon kalıplama işleminin kritik bir bileşenidir. Sıcak yolluklar, sektöre girişlerinden bu yana, kalıplama sürecini geliştirmede önemli bir rol oynamıştır. Daha yüksek üretkenlik ve sistem performansı sağlayarak daha iyi parça estetiği ve daha fazla tasarım esnekliği sağlar. Ayrıca, enerji verimliliğini artırır ve hurda plastiği ortadan kaldırarak daha hızlı çevrim süreleri ve daha düşük parça maliyeti sağlar.  Yüksek yüzey kalitesi, gözler arası sağladığı mükemmel denge, hızlı renk değişiklikleri, tasarım özgürlüğü ve daha fazla özelleştirilebilirlik ile eriyiği kalıba teslim ederler. Sıcak yolluk çözümleri, plastik parça üreticilerinin en düşük parça maliyetiyle en yüksek kalite ve parça adedi seviyelerine ulaşmasına yardımcı olur. Her bir aplikasyon için optimize edilmiş, hem iğne uçlu (hot tip) hem de valf gate konfigürasyonlarında mevcutturlar.

Çok gözlü ve çevrim süresi düşük uygulamalar, sıcak yolluk teknolojisini kullanarak en fazla kazanımı sağlar, ancak sürekli iyileştirme için hız ve tutarlılığın önemli olduğu düşük göz adedindeki kalıplarda da önemli kazanımlar sağlanmaktadır.

Husky sıcak yolluk ürünlerinin birkaç örneği aşağıdaki gibidir:

UltraHelix - Helix Valf Gate teknolojisi, valf piminin çift taraflı yataklanması sayesinde her zaman merkez eksende çalışmasını sağlar. Valf Piminin sürekli merkezde çalışması sayesinde, gate bush (kovan) ve iğnedeki aşınma riski minimize edilir. Bu da üretimde önemli kazançlar sağlar. Sistem daha uzun süre ve daha verimli çalıştığı için, müşterilerimizin kârlılığını arttırır. Özellikle medikal, içecek ve gıda/gıda dışı ambalajı ve tüketici elektroniği parçaları gibi yüksek hassasiyet gerektiren uygulamalar için mükemmeldir.

 

 

Ultraside Gate: Ultraside Gate sıcak yolluk ürünümüz, çok çeşitli ham maddeler için mükemmel yüzey kalitesi sağlar. Kalıp ayrım hattından nozullara erişim mümkün olduğu için makine içi bakıma izin verir. 18 mm'ye kadar inebildiğimiz eksen aralığı konfigürasyonları ile tıbbi pipetler, kartuş uçları ve şırıngalar gibi uzun, silindirik parçalar için ve ayrıca bazı kapak uygulamaları için mükemmeldir.

 

 

 

Husky'nin Yeni Ultramelt Hot Runner Teknolojisi! - UltraMelt, ham madde kimyası üzerinde minimum etki ile mükemmel proses ve termal kontrol gerektiren termal olarak hassas veya aşındırıcı uygulamalar için tasarlanmış Husky'nin birinci sınıf çözümüdür.

Bu yeni sıcak yolluk teknolojisi, belirli sıcaklıklarda veya bekleme sürelerinde kolayca bozunabilen farklı derecelerde polikarbonattan yapılmış çok küçük teknik veya medikal parçalar için mükemmel şekilde uygundur. Bu parçalar tipik olarak yüzey patlama noktası kalitesi, parça kalitesi veya renginde minimum veya hiç değişikliğe izin vermez; ve bu nedenle dikkatle tasarlanmış ekipman ve teknoloji ile işlenmelidir. UltraMelt ayrıca ham madde kimyası nedeniyle kalıplanması son derece zor olan polilaktik asit (PLA), polihidroksialkanoat (PHA) ve selüloz asetat (CA) gibi biyoreçine uygulamaları için tasarlanmıştır.

UltraMelt, tüm erimiş ham madde temas yüzeylerinin reaktif olmayan malzemelerden yapıldığı yerlerde özel olarak tasarlanmıştır. Bu malzemeler, belirli ham maddelerin aşındırıcı etkilerine karşı bileşen ömrünü uzatır ve termal profil üzerinde mükemmel kontrol sağlar. UltraMelt, eriyik bozulması, oksitlenme ve renk bozulması için en düşük riski sağlar. Her uygulama için özelleştirilmiştir ve çeşitli yolluk yöntemleri, nozul boyutları, manifold hatveleri ile mevcuttur. Hem düşük hem de yüksek göz adetli uygulamalarda kullanılabilir. UltraMelt, bu zorlu reçinelerin ve zorlu uygulamaların işleme ihtiyaçlarını karşılamak için son derece etkili bir çözüm sunarak kusursuz yüzeylere sahip son derece yüksek kaliteli parçaların üretilmesine yardımcı olur.

Sıcak yolluk sistemlerinizin yanı sıra ısı kontrol cihazlarınızın çeşitlerinden ve özelliklerinden de bahseder misiniz? 

Sıcaklık kontrolü, valf gate ve servo kontrolü için Husky'nin kanıtlanmış teknolojisi olan Altanium Serisi enjeksiyon kalıplama kontrol cihazları, gerek hassasiyet gerekse de kullanım kolaylığı açısından piyasadaki en üst seviye kontrol cihazlarıdır. Endüstri 4.0'a hazırdırlar; tek bir kasa ve ekran içerisinde sıcak yolluk ısısı, kalıp servosu ve sıralı valf gate kontrolünü sunan, sektördeki en entegre platformdur. Ayrıca, üretim sahasında hızlıca değiştirilebilen Akıllı Kontrol Kartları sayesinde sınıfının en iyisi tanılama yeteneklerine ve arıza giderme çözümlerine sahiptirler.

Üstün doğruluk ve kullanım kolaylığı için tasarlanan Altanium kalıp sıcaklık kontrol cihazları, tam renkli dokunmatik ekranlara ve nozul ucu sıcaklıklarını tam olarak set değerinde tutan yeni nesil Active Reasoning Teknolojimize (ART 2.0) sahiptir. Bu, daha fazla baskıdan baskıya ve gözler arası tutarlılık ve tekrarlanabilirlik yoluyla daha iyi eriyik akışı yönetimi sağlar. ART ayrıca daha kısa çevrim süresi, daha düşük enerji tüketimi ve daha yüksek kaliteli parçalar sunar. ART Teknolojimizin diğer faydaları ise, hızlı, sorunsuz güç çıkışı dağıtımı, tamamen izole edilmiş termokupl girişleri ve belki de en önemlisi olan termokupl ve kartlar arasındaki veri alışveriş hızının sektördeki açık ara en yüksek değerde olması sebebi ile ısının son derece hassas kontrol edilmesi. Bu sayede set değerinizi aşağı indirebilirsiniz ve bunun sonucunda da daha hızlı çevrim, daha az enerji tüketimi gibi avantajlara sahip olabilirsiniz. Tüm Altanium kalıp kontrolörleri, 2 ila 255 bölge sıcaklık kontrolü ile sunulur ve ayrıca 5 yıllık garantimiz ile desteklenir. 3 ana model sunuyoruz: Neo 5; Uygulama gereksinimlerimize göre özelleştirilmiş Delta 5 ve Matrix 5 üniteleri.

Sistemlerinizin Endüstri 4.0 uygulamaları konusundaki yeterliliği ne düzeydedir? 

Altanium® kontrol cihazları, bir ağa bağlanmak, bir enjeksiyon makinesiyle arayüz oluşturmak veya proses kontrolü ve üretim takip sistemleri ile veri alışverişi yapmak için çeşitli yöntemleri destekler. Bağlantı ve veri toplama, daha hızlı ve daha iyi karar vermeyi sağlama potansiyeli nedeniyle değerlidir. Ayrıca, üretim sahasına cihazların bağlanması, zamandan ve paradan tasarruf etmek için verimsizliklerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Altanium® kalıp kontrol cihazları, mevcut bir OPC UA sunucusu, Euromap 82.2 makine arayüzü ve Sanal Ağ Bilgi İşlem (VNC) ile artık Endüstri 4.0 ve IIoT'ye hazır. Teknoloji şu anda mevcuttur.

Türkiye’deki ve dünyadaki satış-servis ve pazar ağlarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Satış öncesi ve sonrası hizmetlerinizden söz eder misiniz? 

Genel merkezimiz ve ana üretim tesislerimiz ABD, Lüksemburg, İsviçre, Çin ve Çek Cumhuriyeti'nde ek üretim tesisleriyle birlikte Kanada'da bulunmaktadır. Ayrıca, Japonya, Lüksemburg ve Şanghay'daki üç teknik merkezin yanı sıra globalde birçok bölge ve ülkede satış ve servis ofislerimiz bulunmaktadır. Birleşik Devletler, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Çin, Avustralya ve Hindistan’dır. Bu bölgelerde, aşağıdaki destekleri vermekteyiz;

• 9 tane Yedek Parça Dağıtım Merkezi

• Dünya genelinde 8 Müşteri İletişim Merkezi

• Çoğu yere ertesi gün teslimat

• 40 ülkede 250'den fazla Servis Teknisyeni

• 7/24 Uzaktan Destek

• 140'tan fazla ülkedeki müşterilere hizmet

Türkiye’de de birçok ülkede olduğu gibi satış ve servis ofisimiz bulunmaktadır. Ekstra destek gerektiğinde Husky’nin herhangi bir global lokasyonundaki kaynakları kullanabilmekteyiz.

Sizce dünyada ve ülkemizde enjeksiyon kalıplama endüstrisinin karşılaştığı en büyük zorluklar nelerdir ve bunun üstesinden nasıl gelinebilir? Önümüzdeki süreçte plastik sektörünün gelişimini nasıl görüyorsunuz? 

Pazar, gelişmiş sıcak yollukların veya daha yüksek kavitasyon çıktısı ile parça kalitesine odaklanan enjeksiyon sistemlerinin geliştirilmesini hızlandıran daha fazla talepkâr ve teknik kalıplama uygulamaları gördüğümüz yere doğru gelişmeye devam ediyor. Bu uygulamalara yakından bakıldığında, zorlukların çoğu, plastik ham maddenin sıcak yolluk ve kalıp içinde nasıl yönetileceğini ele alır. Akış tereddüdü açısından ham maddeye ne olduğunu düşünürseniz, kalıbın doldurulması ve ütülenmesi, parça kalitesi ve bazen parça optik netliği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Ayrıca eğer kalıptaki göz sayısını arttırırsanız, gözler arası elde edilen parçalardaki varyasyonu ve kalıp içi stresi de arttırırsınız ki bu durumda iyi tasarlanmamış bir sıcak yolluk sistemi ile maalesef her bir gözden farklı parça elde edersiniz. Termal olarak hassas ve zorlu ham maddelerin, çok pahalı ham maddelerin ve hatta biyo reçinelerin gereksinimlerini eklersek, bu durumu çok daha zorlaştıracaktır. Plastik enjeksiyon kalıplamanın gelecekte gideceği yer burasıdır. Ve elbette, tüm bunların üretim süreçleri üzerinde ciddi bir etkisi var.

Bu tür zorlukların üstesinden gelmek için Ultrashot gibi yeni teknolojinin devreye girdiği yer burasıdır. Ultrashot Enjeksiyon sistemimiz hacimsel ve hassas doldurma ile ilgilidir. Ham madde eriyik yönetim sistemine bakarsanız, özellikle ince cidarlı ürünlerin sahip olduğu et kalınlığına oranla daha uzun akış yollarını doldurmak için daha yüksek basınçlar gerekir. Akış yolunun dolum sonuna ulaşmadan donmasını önlemek için, bazen yüksek kalıp içi stres ve parçada çift kırılma yaratan yüksek enjeksiyon akış hızları kullanılır. UltraShot kullanmak, makine ocağından gelen basınç kaybını ve geometrik olarak dengeli bir "sıcak yolluk" eriyik dağıtım yaklaşımının dağıtım ağındaki (manifold) basınç kaybının çoğunu ortadan kaldırır. Bu, daha yavaş bir doldurma hızına ve daha az moleküler oryantasyona, daha az kalıplanmış strese ve nihai kalıplanmış ürünün optikleri üzerinde azaltılmış etkiye izin verir.

Enjeksiyona başlama yeriniz, parça patlama noktasından ne kadar uzaksa, ham madde üzerinde o kadar az kontrolünüz olur. Bu mesafeyi ne kadar kısaltabilirseniz, enjeksiyon hassasiyetiniz önemli ölçüde artar, gözler arası değişkenliği büyük ölçüde ortadan kalkar ve aynı zamanda ham madde tarafından görülen stresin çoğunu ortadan kaldırır. Ultrashot ile, parça patlama noktasına oldukça yakın bir bölgede enjeksiyonu başlattığımız için, aşırı doldurulmuş parçalar (çapaklanma) veya yetersiz doldurulmuş parçalar (az baskı-short shot) ile ilgili endişe duymadan parçayı son derece hassas basınçla çok hassas bir şekilde doldurabilirsiniz. Bu teknoloji atılımı, pazarın gittiği yön ile iyi bir uyum içindedir.

İklim krizi ve küresel çevre felaketlerinin durdurulmasında ve karbon ayak izinin azaltılmasında duyarlılık gittikçe artıyor ve bu noktada çoğu firmanın belli çevre stratejileri oluşuyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz? 

Husky’nin doğa ve çevreye olan hassasiyeti, kurulduğu zamanlara dayanır ki o tarihlerde global gündemde bugünkü gibi bir çevre bilinci yoktu. 1953'teki kuruluşundan beri, Husky, plastikler ve onların bu dünyadaki yeri hakkındaki felsefesinde ileri görüşlüydü. Ve aynı görüşe hala sahiptir. Husky, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim kriterlerinin yalnızca müşteriler, çalışanlar ve tedarikçilerle değil, aynı zamanda faaliyet gösterdiğimiz topluluklarla da iş kararlarına, operasyonlara ve ilişkilere rehberlik etmesi gerektiğine uzun zamandır inanmaktadır. Müşteriler, tüketiciler ve çevremiz için bugün ve gelecek nesiller için nasıl anlamlı, sürdürülebilir bir fark yarattığımız özetlersek;

Çözümlerimizle: Faaliyetlerinde hangi plastikleri kullanırlarsa kullansınlar, müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak Husky için en önemli önceliktir. Günümüzün döngüsel ekonomi odaklı ambalaj tasarımıyla, ambalajlarının ve diğer nihai ürünlerinin, özellikle ambalajın kendisindeki geri dönüşüm ve geri dönüştürülmüş içerikle ilgili olarak belirli bölgesel tasarım gereksinimlerini karşılamasını sağlamak için müşterilerle yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Tesislerimizle: Husky'nin sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, çevre ve doğa dostu çalışma ortamlarımızda da görülebilir. Kanada'daki genel merkezimiz ve dünya çapındaki teknik merkezlerimiz ve üretim tesislerimiz, çevresel etkilerini en aza indirmeye yardımcı olan enerji tasarrufu özelliklerini bir araya getirecek şekilde tasarlanmıştır. Birçoğu, ısıtma ve soğutma yüklerini azaltmak için güneş enerjisi ve radyan zeminler ve tavanlar ile yüksek yalıtımlı beton yapıya sahiptir. Daha düşük elektrik gereksinimleri için içeride daha fazla doğal ışık sağlayan çatı pencereleri ve pencereler bulunmaktadır. Ayrıca, pestisit ihtiyacını en aza indiren veya ortadan kaldıran doğallaştırılmış peyzaj kullanılmaktadır. Su ve sıvılar, kağıt, kompost, cam, plastik, metaller, ahşap ve çöpler gibi mümkün olan her atık akışını geri dönüştürüyoruz. Atıklarımızın %96'ya kadarı düzenli depolama alanlarından yönlendirilmektedir. Ve çevresel sürdürülebilirliği destekleyen ürün ve teknolojilere yatırım yapıyoruz.

Çalışanlarımızla: Çalışanlarımızı aktif, sağlıklı yaşam tarzları yaşamaya ve zamanlarını hayır işlerine ve çalıştığımız topluluklara gönüllü olmaya teşvik ediyoruz. ABD, Kanada ve Avrupa'da çevresel sorumluluğun değerini destekleyen eğitim kurumlarının tutkulu destekçileriyiz. Ve biz insanlar olarak, minimum atık ve ekolojik etki ile yaratıcı bir şekilde sorumlu, sürdürülebilir tüketici ambalaj çözümleri geliştirmeye odaklanmış durumdayız. Hepsi Husky kültürümüzün merkezinde.

Biliyoruz ki rekabetin önemli olmazsa olmazlarından biri de, inovasyon ve işlevsel tasarımın yanı sıra marka kimliği oluşturmak.  Siz bu süreci nasıl yürütüyorsunuz? Fuar ve sektörel dergilerle sinerjiyi nasıl sağlıyorsunuz? 

Teknolojimizi sergilemek Husky için çok önemlidir. Plastik parça üzerindeki etkiye ve kalıpçı ve marka sahibine olan değere odaklanarak katma değerli fuarlara katılıma odaklanıyoruz. Müşterilerimiz Husky'yi deneyimlediğinde, sadece çok değerli bir ilişkinin başlangıcına adım atmış olmaz, aynı zamanda Husky ürünlerinin pazara getirdiği değeri ve farkı ilk elden tecrübe etmiş olur. Marka kimliği oluşturmak için sadece müşterilerinizi anlamak, sorunlarına yönelik üst düzey ürün tasarlamak, bu ürünleri hassas bir şekilde üretmek ve servislerini vermek yeterli değildir. Her ne koşulda olursa olsun size güvenen müşterinizin her zaman arkasında olmak, bu yolda yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bunu yıllar boyunca göstermek belki de marka kimliğini oluşturmadaki en önemli maddelerdir.

Son olarak neler söylemek istersiniz? 

Öncelikle bu kıymetli söyleşi için Plastik & Ambalaj Teknolojisi dergisine teşekkür etmek istiyorum. Okurlarımız, Husky Technologies ile ilgili en güncel teknolojik gelişmeleri takip etmek isterlerse Husky Technologies’in Linkedin sayfasını takip edebilirler veya detaylı bilgi almak/birebir görüşmek isterler ise Türkiye Ofisimiz ile direkt temasa geçebilirler.

Husky olarak katma değerin, verimliliğin, inovasyonun ve şeffaf/dürüst işbirliğinin önemine çok değer veriyoruz. Bütün çalışmalarımız bu temel değerlerin üzerine kuruludur. Husky’nin gelirinin çok büyük bir oranı mevcut müşterileri ile yaptığı işbirliğinden gelmektedir. Uzun yıllara dayanan işbirliğimiz olan müşterilerimizin oranı oldukça yüksektir.

Sadece globalde değil, Türkiye’de de her geçen gün pazar payımızı arttırıyoruz ki hizmet verdiğimiz sektörlerin çoğunda halihazırda en çok tercih edilen markayız. Bizleri tercih eden bütün iş ortaklarımıza, pazardaki katma değeri ve verimliliği arttırıcı faaliyetlerde bulunan üreticilere ve sektörü geliştirmeye katkısı bulunan tüm rakiplerimize teşekkür etmek istiyorum.

Vermiş olduğunuz önemli bilgiler ile Husky markasını yakından tanımamıza vesile olan bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederiz.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı