Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Röportaj “Sektörel bilgi ve tecrübelerimiz en büyük referans kaynağımızı oluşturmaktadır”
NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

Rusya merkezli kompaund üreticisi NPP Polyplastic, aynı yöne dönen çift vidalı e...

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörünün 2024 yılına hızlı bir giriş yaptığını ve ihracatını artırdığı...

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü’nden bilim insanları, ...

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Şubat a...

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını  desteklemeye devam ediyor

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını desteklemeye devam ediyor

Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton, 29 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen, dijital d...

“Sektörel bilgi ve tecrübelerimiz en büyük referans kaynağımızı oluşturmaktadır”

Murat GÜLDÖKMEZ Moritech Robot Teknolojileri Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Plastik sanayi sektörüne, robot ve robot yan ekipmanları üretimi gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan Moritech, aynı zamanda uluslararası robot markalarının da distribütörlüğünü başarı ile yürütüyor. Moritech; müşterilerini iş ortağı çizgisinde değerlendirerek, müşterilerinin üretim potansiyelini en verimli şekilde arttırabilmeleri için, proje bazında, robotlu üretim çözümleri sunuyor.  Moritech; kaliteli üretimin, kaliteli hizmetin, kolay ulaşılabilirliğin ve hızlı servisin, hizmet verdiği sektördeki öneminin bilincinde bir anlayışla yönetiliyor. Moritech Genel Müdürü Sayın Murat Güldökmez ile kuruluş süreci, ürün grupları ve hedefleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Plastik sanayi sektöründe, robot ve robot yan ekipmanları üzerine faaliyet gösteriyorsunuz. Firmanız hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz, firma ne zaman kuruldu? 

Moritech, dünya plastik sektörünün robot ve robota entegre otomasyon sistemlerine olan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2015 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kısa süre içerisinde uluslararası bilinirliğe sahip olan ve 1964 yılından bu yana robot üretimi gerçekleştiren Japonya menşeli STAR SEIKI robotlarının Türkiye ve çevre ülkeler distribütörlük anlaşmasını imzalayarak Star Automation Europe ile daha da güçlenmiştir. STAR SEIKI firması yıllık 3.000 adet robot üretimi gerçekleştirmekle beraber dünya çapında robot sayısı 120.000 adedin üzerindedir. Kuruluş planları doğrultusunda her departman için alanında tecrübeli, toplam kaliteye inanan, iletişime açık, takım çalışmasının çalışma verimliliğini arttıracağının farkında olan profesyonel çalışma ekibi tercih edilerek Moritech firmasının temelleri oluşturulmuştur. Moritech; çalışanlarının-müşterilerinin ve tedarikçilerinin mutlu olduğu/olacağı bir yapıyı tesis etmeyi ilke edinmiştir. Amaç, hizmet ettiği sektörde ilk tercih edilen firma olmak, kaliteli ve rekabetçi yapıyı korumak ve geliştirmektir.

Ürün gruplarınız ve distribütörlük faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Moritech, Japon STAR SEIKI robotların Türkiye ve çevre ülkeler distribütörlüğü ile beraber, MORITECH markalı robotlarımızla yerli robot üretimi de gerçekleştirilmektedir.

Moritech; 

  • 3 Eksen Ürün Alma Robotları,
  • Üstten Giriş Kalıp İçi Etiketleme (In Mold Labeling) Robotları,
  • Yandan Giriş Kalıp İçi Etiketleme (IML) Robotları, 
  • Tek kullanımlık plastik çatal-bıçak-kaşık (Cutlery) ürünlerine yönelik Full Otomasyon Paketleme Sistemleri, Kamera Kontrol Sistemleri, Metal Insert, Cam Insert ve Robot ürün alma elleri konuların da faaliyet göstermektedir. 

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor?

Plastik Çatal-Kaşık-Bıçak (Cutlery) Full Otomasyon Paketleme Sisemleri; Tek kullanımlık plastik çatal-bıçak- kaşık üreticileri de son dönemlerde üzerinde titizlikle çalışmalar yaptığımız ve çözümler ürettiğimiz ayrı bir sektördür. Moritech söz konusu sektörde ürün alma operasyonunun yanı sıra el değmeden hijyenik ve seri paketlemeye kadar uzanan otomasyon sistemleri geliştirmekte ve geliştirmeye devam etmektedir. 

Kalıp İçi Etiketleme (InMoldLabeling) Sistemleri; gıda ambalajı üreticileri, mutfak ürünleri üreticileri, temizlik ürünleri üreticileri, plastik mobilya üreticileri, boya ve kimya ambalajı üreticileri tarafından kullanılmaktadır. 

Ürün Alma (Take-Out) Robotlarımız; ambalaj, beyaz eşya ve beyaz eşya yan sanayi üreticileri, otomotiv ve otomotiv yan sanayi üreticileri, elektrik ile ilgili ürün grupları üreticileri, plastik boru ve bağlantı grupları üreticileri firmalarda kullanılmaktadır. 

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz? Firmalar sizi neden tercih etmeli?

Moritech olarak sektöre üst sınıf bir robot markası ile hizmet vermekteyiz. Robotlarımız yüksek performanslı ve düşük enerji tüketimi ile verimli üretime katkı sağlıyor. Star Robot distribütörlüğü ile beraber kendi markamız ile de robot üretimi gerçekleştiriyoruz. İşimiz robotlar ve bütün enerjimizi robota kanalize ediyoruz.  

Amacımız projelerimizde en az teknik desteğe ihtiyaç duyulan ürünleri kullanmaktır. Bu açıdan değerlendirildiğinde Japon Star Robotlar mekaniksel dayanımı yüksek ve enerji verimliliği konusunda hassasiyeti olan robotlardır. Müşterilerimizden teknik destek talepleri gelmesi ile birlikte konu üzerinde hızlıca değerlendirme yapılmaktadır.

Duruma uzaktan müdahale edilebileceği gibi, teknik servis ekibinin bizzat yerinde müdahalesini gerektirebilecek durumlarda olmaktadır. Mevcuttaki yapılanmamız, İstanbul-İstanbul dışı ve yurt dışı servis taleplerini aynı anda karşılayabilecek şekildedir.

Moritech olarak müşterilerimize satın alma konusundaki önerilerimiz ilk önce ürünün referanslarının doğru araştırılmasıdır. Daha önce aynı ürünü kullananlardan bilgi edinmeleridir. Şu an ülkemizde STAR Robotları 20 yılın üzerinde kullanan firmalar bulunmaktadır. Ürünün maliyet-fayda analizinin doğru yapılması gereklidir. Genel olarak ülkemizde ilk yatırım maliyetinin düşüklüğüne bakılmakta, uzun dönem kullanım göz ardı edilebilmektedir. Müşterilerimize önerimiz uzun dönem kullanılabilen, yedek parçası kolay temin edilebilen, ihtiyaç dâhilinde servisine ulaşılabilen, bakım hizmeti alınabilen markaları tercih etmeleridir.

2016 yılı hedefleriniz açısından nasıl geçti? 2017 yılı ile ilgili hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Moritech 2016 yılını oldukça verimli bir şekilde geçirmiştir. Yurt içi-yurt dışı müşteri ziyaretleri ve fuar çalışmaları neticesinde sektörel beklentiler tespit edilmiş, proje departmanı tarafından ihtiyaçlara yönelik çözümler üretilmiştir. Satış faaliyetleri doğrultusunda üretilen fonlar, finansal dengeler ve sektörel beklentiler gözetilerek yeni yatırımlara dönüştürülecektir. Moritech sektörden üretmiş olduğu fonları sektörünün faydasına olacak projelerde yatırıma dönüştürmekten memnuniyet duymaktadır. Moritech, çalışanlarıyla birlikte, sağlıklı gelişmeyi, evrensel kalite ve standartlarda ürün ve hizmetler sunmayı amaçlamaktadır. Müşterilerimiz için değer yaratmak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Günümüzün rekabetçi ortamında hızla gelişip büyüyen işletmelerin, genellikle araştırma ve geliştirmeye önem veren yenilikçi işletmeler olduğu; araştırma-geliştirmeye önem verilmesinin pazarla, işletme ile sosyal fayda ve personelle ilgili çeşitli nedenlerinin bulunduğu, araştırma geliştirmenin küresel ölçekte önem kazandığı görülmektedir. Moritech bu bağlamda; çağımızda yaşanan hızlı ve köklü değişimleri dikkatle takip etmekte ve Ar-Ge faaliyetlerine stratejik boyutta önem vermektedir. Sektörel bilgi ve tecrübelerimiz en büyük referans kaynağımızı oluşturmaktadır. Gelişen teknolojileri ise yakından takip ederek projelerimiz üzerinde uygulamaktan çekinmemekteyiz.

Sizce Türkiye’de sektörle ilgili ne türlü çalışmalar yapılmalı? Siz firma olarak bu süreç için neler yapıyorsunuz?

Ülkemizde plastik sektöründe, sanayininde gelişmesi ile birlikte elaman istihdamı sıkıntısı her geçen gün artış gösteriyor. Üstelik enerji maliyetleri de diğer ülkelere göre kıyaslandığında yüksek. Otomasyon yatırımları neticesinde kısa sürede daha fazla ürün üretilebilmesi ile üretim maliyetleri aşağı çekilerek, dünya pazarında daha rekabetçi olabilmek mümkün. Bu anlamda ülkemize güvenimiz oldukça yüksek.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

Sesotec’den bir tesis daha

Sesotec’den bir tesis daha

Monday, 15 April 2024

REKIS Hırvatistan'da, Sesotec'in çok sensörlü ayık...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Thursday, 04 April 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Monday, 01 April 2024

"Baskılı esnek ambalaj sektörünün vazgeçilmez stra...

Readmore

Son iki yılda plastik katkıları  toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Son iki yılda plastik katkıları toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Monday, 15 April 2024

Akkim Kimya Plastik Katkıları Satış Müdürü Fatih D...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı