Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Röportaj Her zaman “Daha İyisi İçin Değişim” misyonumuz ile hareket ediyoruz
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

Her zaman “Daha İyisi İçin Değişim” misyonumuz ile hareket ediyoruz


Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve plastik işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor.

Mitsubishi Electric’i otomasyon sektöründe öne çıkaran, en çok tercih edilir markalardan biri haline getiren yaklaşımlarından söz eder misiniz?

Mitsubishi Electric olarak tüm çalışmalarımızı kalite, sorunsuzluk ve sürekli iyileştirme felsefesiyle sürdürüyoruz. Bütün ürünlerimizi yüzde yüz kalite kontrolünden geçirerek üretiyoruz. Dünya çapında ürünlerimizi kendimiz dizayn edip üreten önemli bir üreticiyiz. Aynı zamanda bu ürünleri kendi fabrikalarımızda da kullanıyor ve geliştiriyoruz. Bununla birlikte fabrika otomasyonu konusundaki tüm yelpazenin ürünlerini de üretiyoruz. Böylece sektörde tamamen ayrı bir noktaya geliyoruz. Ürünlerimizin dizayn ömürlerinin çok yüksek olması fabrikalarda ani üretim aksamalarının önüne geçilmesinde önemli bir destek oluşturuyor. Bu nedenle Mitsubishi Electric ürünleri dünya genelinde tercih ediliyor. 

Ek olarak Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ekibinin 25 yılı aşkın ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olması önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca Mitsubishi Electric olarak sistemleri kişiye bağlı değil, sistematik olarak kurduğumuz için ekibimize yeni bir mühendis dâhil olduğu zaman da üzerine bir şeyler koyarak ilerleyebiliyor. Bu da önemli avantajlarımızdan biri olarak öne çıkıyor. Bizimle iş birliği yapan herkes mühendislik gücümüzün sağladığı güvenin ve çözümün konforunu yaşıyor, bu konuda iddialıyız.

Markanızın Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında bir dünya devi olan Mitsubishi Electric, sahip olduğu ileri teknoloji ile 95 yılı aşkın süredir dünyada birçok sektörde fark yaratıyor. Sürekli gelişim, değişim ve insanlığa katkı sağlamak markamızın var oluş nedenlerinin başında geliyor. Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak ise otomotiv, gıda, paketleme, metal ve plastik işleme makineleri gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarının bulunduğu alanlarda satış, satış sonrası hizmetler ve ürün yönetimi konularında hizmet veriyoruz. Fabrika otomasyon ürünlerimizi Mitsubishi Electric Türkiye’de istihdam edilen mühendislerimizin dizayn, projelendirme, yazılım ve devreye alma çalışmalarıyla da birleştirerek Türk sanayisine yüksek kaliteli hizmetler sunuyoruz. 

Fabrika otomasyon ürün grubumuz içerisinde; PLC’ler, operatör panelleri, frekans invertörleri, servo motorlar, robotlar, CNC kontrol ve alçak gerilim anahtarlama ürünlerimiz bulunuyor. Mitsubishi Electric olarak bizi farklı kılan en önemli özelliklerimizden biri geçmişten bugüne gelen sistem entegratörlüğü tecrübemiz. Birincil amacımız bize ihtiyaç duyulan her alanda en verimli çözümü yaratmak, makine imalatçılarının ve fabrikaların üretim güçlerine güç katmak.

Mitsubishi Electric ambalaj sektörü için neler yapıyor?

Sanayicilerin güven içinde işlerini emanet edebilecekleri sağ kolu olmaya aday, insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan robotlarımız üretimin her aşamasında büyük kolaylık sağlıyor. Yüksek performans ve esneklik sağlarken aynı zamanda maliyetleri düşüren ve çalışan konforunu artıran robotlarımız ambalaj sektöründe de yoğun olarak tercih ediliyor. Hızlı üretim, dozajlama ve paketlemenin olduğu sektörlerde çok sayıda robotlu çözümümüz bulunuyor. Şişeleme, dikey ve yatay paketleme, etiketleme gibi paketlemenin her aşaması için ileri teknoloji otomasyon ürünleri sunuyoruz. Yüksek hassasiyette ve yüksek hızlı, kolay programlanabilen ve kullanılabilen, maliyet tasarrufu sağlayan ve tüm bu yönleri ile fabrikalara sorunsuz üretim imkânı tanıyan paketleme çözümlerimizle öne çıkıyoruz. 

Fabrikalarda PLC kontrolörler, operatör panelleri ve ek eksenler gibi tüm Mitsubishi Electric otomasyon bileşenleri üretim sistemlerine kolaylıkla dâhil edilebiliyor. Ayrıca sisteme kameralar bağlanabiliyor ve robotlar konveyör bantları ile senkronize edilebiliyor. Bu özellikler paketleme görevlerinin güvenilir, hızlı ve sürekli şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Yüksek hassasiyet ve hız gerektiren şişe dolumunda, hem kontrolörün sıvının şişenin ağzına yüksek doğrulukta beslenmesini sağlaması hem de köpürme ve sıvının taşma riskini ortadan kaldırmak için akış oranı ve başlık yüksekliğinin hassas bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Bu noktada markamızın iQ Platform temelli hareket kontrol CPU’su büyük avantaj sağlıyor. 

Hızlı ve doğru etiketleme de paketlemenin önemli konuları arasında yer alıyor. Bir dizi boyutta gelen etiketler; soğuk ve sıcak tutkal, esnek film veya genel sarma gibi çeşitli şekillerde yerleştirilebiliyor. Etiketleme makinelerindeki kontrol mimarisinin verimlilikte mümkün olduğunca az kesinti olacak şekilde tüm bu farklı sistemleri desteklemesi gerekiyor. İşte Mitsubishi Electric’in iQ Platformu, bu gereksinimleri rahatlıkla karşılamayı mümkün hale getiriyor. Q hareket serisi yüksek hızlı kayıt işlevselliği ile etiketlerin doğru şekilde yerleştirilmesine imkân tanıyor. Mitsubishi Electric’in Q hareket kontrolörü gofret, ekmek, ilaç gibi pek çok farklı ürünün paketlenmesinde kullanılan yastık paketleme tipi makinelerin yüksek hassasiyet taleplerini rahatlıkla karşılıyor. Özel olarak tasarlanan Q serisi hareket sistemleri, birçok hareketli parçası olan karmaşık sistemler için son derece uygun bir çözüm sunuyor. Bu sistemler; kutu açma, bantlama ve transfer konveyörleri gibi makine proseslerinde hataları önlemek için gerekli olan yüksek senkronizasyon derecesini de sağlıyor.

Sanayi 4.0’a yanıtınız e-F@ctory hakkında bilgi verir misiniz?

Mitsubishi Electric olarak Sanayi 4.0’a yanıtımız olan e-F@ctory konseptimizle birçok farklı sanayi kolunun üretim aşamasında kullanılan dijital fabrika ürünlerini; mekanik, elektronik ve yazılım hizmetleri bir arada yani “mekatronik” biçimde sunuyoruz. e-F@ctory konseptinde, fabrika otomasyon alanındaki robotlar dâhil tüm yeni nesil ürünler internette haberleşebiliyor. Böylece üretim hatlarını kişisel bazlı ihtiyaçlara göre optimize ederek pazardaki rekabet koşullarına ayak uydurmak hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor. Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor.

Sistemin en tepeden en aşağıya kadar yönetilmesini ve aşağıdaki bilgilerin de yukarıya taşınmasını amaçlayan e-F@ctory ile bütün sistem yönetilirken daha fazla analiz yapılarak ve aksaklıkları görerek, nerelerde geliştirmeler yapılabileceğini hem üretim tarafı hem bakım tarafı hem de yönetim tarafı rahat bir şekilde gözlemleyebiliyor.  Bugüne kadar fabrikaların üretim, bakım, IT ve yönetim kısımlarında kopukluklar vardı. Bu noktada Mitsubishi Electric olarak bizim amacımız fabrikaların üretim, bakım, IT ve yönetim kısımlarını birbirleriyle anlaşabilir hale getirmek ve onların anlayacağı dilden raporlar üretmek. Çünkü bir üretimci sadece üretim datalarıyla ilgili veriler istiyor, bakımcı kendisine yönelik hangi noktalarda iyileştirme yapması gerektiğiyle ilgileniyor, yönetim de bu işin genel olarak ne kadar verimli olduğunu, nasıl yapıldığını görmek istiyor. Tüm bunları e-F@ctory konseptimizle sağlayabiliyor ve bu sayede tüm birimlerin birbiriyle daha hızlı haberleşmesini ve geribildirimlerle birbirlerini daha iyi geliştirebilmelerini sağlıyoruz. 

Mitsubishi Electric olarak çalışma sisteminiz nasıl? Müşterilerinizle iş süreçleriniz nasıl işliyor?

Mitsubishi Electric olarak görüştüğümüz her bir fabrikanın otomasyona ilişkin tüm ihtiyaçlarını sorguluyoruz. Yöneticilerle derinlemesine görüşmeler yaparak sistem gereksinimlerini en ince ayrıntısına kadar inceliyor, buna uygun MES, ERP sistemleri ve haberleşme ile ilgili en efektif ürünlerimizi onlara sunuyoruz. Firmaların talep ettikleri prosesleri olması gereken en verimli noktaya ulaştırmak için çalışıyor, tecrübeli mühendislik bakış açımız ve Mitsubishi Electric know-how’ını kullanarak çözüm önerileri getiriyoruz. Şu anda çalıştığımız fabrikaların tamamında, prosesler birbirine benzer gibi gözükse de detaya indiğiniz zaman tamamen farklı yapılara sahip olduğunu ve farklı çözümlere ihtiyaç duyduklarını söyleyebiliriz. Burada önemli olan fabrikanın ihtiyaçlarının tam olarak ne olduğunu anlayıp, bu ihtiyaçları hayata geçirmek için en iyi çözümü sağlayabilmek. Bizim çalışma felsefemiz ürün tedariğinden çok daha ileri bir anlayışı içeriyor. Öncelikle müşterimizi ciddiyetle dinliyoruz, ihtiyaçlarının tam olarak neler olduğunu araştırıyoruz ve tam olarak anlamadan harekete geçmiyoruz. Arka planda yaptığımız mühendislik bazlı çalışmalar sonrasında müşterimizin ihtiyaçlarını en doğru şekliyle belirliyoruz. Daha sonra bu ihtiyaçları müşterimizle karşılıklı olarak derinlemesine müzakerelerle nihai hale getiriyoruz. Bir teklif vermek bile bu işin en azından yüzde 99’unu yapabilir halde olmanız anlamına geliyor. Fabrikalarda planlı duruşlarla uygulanan projelerin öncesinde biz bir iş planı yaparak, iki-üç aylık bir dönemde bunların tamamını planlayıp, o iki haftalık duruş zamanı içerisinde devreye alınmasını sağlıyoruz. Ancak bunun öncesinde müşteriyle görüşmek, konuşmak, iş birliği yapmak, partner olmak, sistemi birlikte geliştirmek, tasarlamak gerekiyor. Biz mevcut hazır bir sistemi götürüp, firmanın bu sistemi kullanmasını beklemiyoruz. Her zaman için karşılıklı olarak görüşüyor, isteklerini tam olarak anlıyor ve sonrasında onları gerçekleştirmek adına birlikte çalışıyoruz.

Markanızın çevre konusundaki yaklaşımını anlatır mısınız?

Mitsubishi Electric olarak tüm çalışmalarımızı ihtiyaç kadar kaynak kullanma felsefemiz doğrultusunda gerçekleştiriyor, üretimden geri dönüşüme kadar ürün döngüsünün her aşamasında çevreye duyarlı ve enerji verimliliği yüksek ürünlerimizle hizmet sunuyoruz. Markamızın genel felsefesine bakıldığında çevre hassasiyetinin her zaman öncelikli değerlerimiz arasında yer aldığı açıkça görünüyor. Her zaman “Daha İyisi İçin Değişim” (Changes for the Better) misyonumuz ile hareket ediyoruz. Uzun dönemli çevresel yönetim vizyonumuz “Çevre Vizyonu 2021” kapsamında ve “Eco Changes” felsefemiz doğrultusunda; çevresel duyarlılığı teşvik etmeyi, düşük karbon salınımı ve geri dönüşüm konularında bilinç artışına katkı sağlamayı hedefliyoruz. 

Çalıştığımız firmalarda arıtma sistemlerinin otomasyonunu ve enerji yönetimi sistemlerini de gerçekleştiriyoruz. Doğanın korunmasında enerji tüketimini kontrol altında tutmak son derece önemli. Bu noktada trafolar ve jeneratörlerin kontrol edilmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece üretim değil, enerjinin de yönlendirilmesi önemli bir konu. Hangi trafodan hangi hatlar çalışacak, enerji nasıl yönlendirilecek gibi konularda trafo ve jeneratör hat otomasyonu da yapıyoruz. İşin oldukça önemli noktalarından biri olan raporlama kısmını da kendi SCADA sistemimizin standart özellikleri ile detaylı olarak sağlıyoruz.

Nurettin Geçgel

Mitsubishi Electric Türkiye

Fabrika Otomasyon Sistemleri

Genel Müdür Yardımcısı

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı