Tuesday, Mar 19th

Last updateThu, 14 Mar 2024 8am

You are here: Home Röportaj ERHA Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Umut Erman
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

ERHA Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Umut Erman

“PM Endüstriyel Manipülatörümüz üretimin olduğu her sektörde kullanılmaktadır”

ERHA Mühendislik’in 33 yıllık deneyimi ile üretilen PM Endüstriyel Manipülatörleri, paketleme ve üretim hatları gibi süreçler için farklı türdeki yükleri mükemmel bir şekilde dengeleyerek, emniyetli bir şekilde taşıma olanağı sağlıyor. Ürünlerinin ergonomik, güvenli ve efektif taşıma ihtiyacının en iyi çözümü olduğunun altını çizen ERHA Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Umut Erman “ Türk malı amblemli pnömatik manipülatörümüzle dünya pazarını hedefliyoruz” diye belirtiyor.

Öncelikle firmanızı tanımak isteriz. ERHA Mühendislik’in kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

ERHA Mühendislik 1988 yılında gelişmekte olan ülke sanayisini mühendislik hizmetleriyle en yeni teknoloji, yeni ekipmanlar ve özel dizaynlar ile desteklemek amacıyla kurulmuştur.

Geçen zaman içerisinde tecrübelerimizi ve müşteri tabanımızı genişleterek üretimin her alanında hizmet verme şansı bulduk. Makine ve makine aksamlarımızın yanı sıra komple anahtar teslim projelerimiz başta Avrupa ülkelerinden Almanya, İtalya ve Avusturya olmak üzere tüm dünyaya ihraç edilmektedir.

Bu proje uygulamaları pnömatik elemanlar ve pnömatik otomasyon alanında bilgi birikimiyle yapabilirliğe ulaşan firmamız otomasyon ve modern üretim araçlarında dışa bağımlı ülkemizin ihtiyaçlarından biri olan Pnömatik Manipülatörün Türkiye’de yerli üretimine başlamıştır.

Dünya pazarını hedefleyen ERHA Mühendislik, Türk malı amblemli Pnömatik Manipülatörleriyle dünya pazarında boy göstermektedir. Ayrıca Almanya’da 4 yıldır Sertechnik GmbH adıyla yer alan firmamız BPM markasıyla hızlanarak ilerlemektedir.

Üretimini gerçekleştirdiğiniz ve TÜBİTAK tarafından da destek alan PM endüstriyel manipülatörlerinizin öne çıkan özellikleri ve teknolojik yenilikleri hakkında neler söylersiniz?

En önemli öne çıkan özelliği yerli malı olması ve Türkiye’nin markası olmasıdır. Diğer markalara göre daha çok standart ürün kullanılmış ve müşterinin bakım maliyetleri minimize edilmeye çalışılmıştır.

PM endüstriyel manipülatörlerinizin kullanıldığı sektörler ve uygulama alanlarını öğrenebilir miyiz? 

Sektör olarak kısıttı olmayan bir üründür. Üretimin olduğu her sektörde kullanılmaktadır. Bu sebeple çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Ürünlerinizin kullanımı ve tedariki ile ilgili özellikle satın alma birimlerine dikkat etmeleri gereken konular noktasında neler söylemek istersiniz?

Ürünün önce risk analizlerinin yapılıp yapılmadığı ve CE direktiflerine uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. Manipülatör için EN normunda direktifi vardır. Ürün güvenilirlik sigortası da iş kazaları ve maddi zararlara karşı çok önemlidir.

Mühendislik kalitenizden bahseder misiniz?

ERHA, mühendisliğine güvenen ve önemli sayıda mühendis ile çalışan bir firmadır. Otomotiv kültür ekolü ile çalışmaya başlamış firmamız buradan aldığı terbiye doğrultusunda her zaman değişim ve gelişim prensibi ile hareket etmektedir. Teknolojinin son olanaklarını kullanmakta olan firmamızda gerekli software ve programların yanı sıra sürekli eğitim olanağı sunmaktayız.

Güncel uluslararası referanslarınızı öğrenebilir miyiz?

Kuka Robots-Almanya, Comau Robots-İtalya, Cledan İtalya, Unior Almanya, PD Group.

Avrupa’da çalıştığımız Robot Entegratör, üretim hattı tasarlayıp kuran firmalardır. Ayrıca bünyesinde kendi bakım ekibini bulunduran büyük gruplara ürün vermekteyiz.

İstihdam profiliniz, kalite belgeleriniz, yıllık üretim kapasiteniz ve üretimlerinizde kullandığınız teknolojiler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız 4500m2 kapalı, 3.000m² açık olmak üzere toplam 7.500m2 alanda hizmet vermektedir. Talaşlı imalat, Kaynaklı imalat, Boyahane ve Montaj bölümümüz vardır.

ERHA Mühendislik firmasında 80+ çalışan arkadaşımız vardır. Arkadaşlarımızın 14 tanesi beyaz yaka diğerleri mavi yakalıdır. 14 mavi yakalı arkadaşlarımızdan 12 tanesi mühendistir.

Altı projesi TÜBİTAK tarafından hibe desteği almış, iki projesi KOSGEB tarafından kabul edilmiş firmamız tüm dizayn ve projelerini Solidworks Premium Office ve Solidworks Render programlarında simülasyon ve testler yaparak gerçekleştirmektedir. ERP ve Smart Factory uygulamasıyla çalışmaktayız. 

Sahip olduğu ISO 9001 ve ISO 3834 sertifikalı üretimiyle CE sertifikalı imalat ve uygulama gerçekleştirmektedir. Ürün Mesuliyet Sigortası altında tüm ürünlerimiz 2.000.000€’ya kadar maddi ve 1.000.000€’ya kadar kişisel zararlara karşı sigortalıdır.

Sektörde yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik çözümler konusunda Ar-Ge süreçleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?  

Her yıl yeni ürünlerimiz kataloğa girmektedir. Bu yıl iki yeni modelimizi kataloğa ekliyoruz. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz Real Master ürününü bu sene piyasaya sunmayı planlamaktayız. Hibrit bir ürün olan Real Master Servo ve Kamera sistemlerini içinde barındıran yenilikçi ve sektörde farklılık yaratacak bir üründür.

Yaptığımız işin doğası gereği Ar-Ge ve Ür-Ge hiçbir zaman firmamızda bitmez her gün müşteri talepleri doğrultusunda her proje bizim için Ar-Ge ve Ür-Ge’nin devam ettiği süreçlerdir. Şu anda sektöründe lider olan bir firmanın ATEX sertfikalı manipülatörlerini imal etmekteyiz.

Servis konusunda müşterilerinize nasıl destek sağlıyorsunuz? Satış öncesi ve sonrası hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Ürünlerimizin yer aldığı detaylı bir Youtube sayfamız bulunmaktadır. Ayrıca firmamız içerisinde kendi Server sistemimizde yaptığımız tüm projeleri içinde barındıran kütüphanemiz mevcuttur. Saha keşfi yapıldıktan sonra müşteriye örnek video görsel ve çizimlerle teklifimizi sunuyoruz. Sipariş açılması ile birlikte yapılacak işi müşteri gereksinimleri doğrultusunda 3 boyutlu simülasyonunu hazırlayıp müşteri ile paylaşıyoruz. Gelen onay doğrultusunda imalat sürecini gerçekleştirip müşterimizi ön kabul için firmamıza davet ediyor onay aldıktan sonra da sahada kurulumunu anahtar teslim gerçekleştiriyoruz. Tüm bu süreçlerde müşterilerimizi işin içine çekmek projenin olumlu sonuçlanmasında en önemli detay ve en iyi çözümü yakalamada bizler için çok önemlidir. Şirket kurucumuzun bize hep öğütlediği “müşterileriniz sizin ortağınız ve patronunuzdur” anlayışıyla biz her zaman müşteri odaklı dolayısıyla çözüm odaklı bir firma olmamızla hep öğünürüz.

Kalifiye servis ekibimiz mevcuttur. Her zaman servis firmamızda birinci öncelik olarak değerlendirilir. Ürün ne kadar sorunsuz ve sürekli çalışırsa oluşturduğu kâr ile yeni manipülatör yatırımları kapısını her zaman bize açacaktır anlayışı firmamızda hakimdir.

Firmanızın yakın gelecekteki hedefleri nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Almanya’daki üretim tesisimiz ve Markamız üzerinde globalde büyüme en büyük hedefimizdir.

Bu yıl Korona etkilerinin azalması ile beraber Almanya Stuttgart’ta Logimat ve Motec fuarlarına katılıyoruz.

Sürdürülebilir bir büyüme için gerekli olan inovasyon, işlevsellik, endüstriyel tasarım ve rekabet gücü açısından marka kimliği geliştirme vizyonunuzdan bahseder misiniz? 

Üst satırlarda bahsettiğim üzere yaptığımız işin doğası her zaman ve sürekli Ar-Ge ve Ür-Ge’yi içinde barındırır. Her sektör için önemli çözümlerimiz birbirini takip edecek ve müşteri portföyümüzü destekleyecektir.

Sektörünüzde kendini geliştirmek isteyen yeni mezunlara neler tavsiye edersiniz?

Benim hep bir hayat prensibim var “Hayat bedel ödemektir ve bedeli ödemeden hiçbir şeye sahip olamazsınız.” Gençler genelleme yaparsak rahat çalışmak istiyorlar ve maddi kaygılarını ön planda tutuyorlar. Ben bunu yanlış görüyorum. Öncelikle bitirdikleri bölümün hangi alanında çalışırlarsa daha mutlu olacaklarını belirlemeleri ve daha sonrada bu alanın her aşamasında tecrübe sahibi olup halk tabiri ile meslek sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. İşin mutfağında çalışmadan, mesleki bilgi ve bakış açısına sahip olmadan kariyer planı yapıyor olmalarını doğru bulmuyorum. Dinamik oldukları bu dönemde sorumluluktan kaçmasınlar, mesai saati gözetmeden bilgi ve tecrübe sahibi olsunlar ki diplomalarındaki meslek tanımına uygun bir kariyer oluşturabilsinler. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

1988 yılından bugüne dizayn ve teknolojiyi çok çeşitli üretim alanlarında uygulamış firmamız, 33+ yıllık tecrübesini ve güvenilirliğini modern üretimin olmazsa olmaz ürünü pnömatik manipülatöre yoğunlaştırmıştır. Bugün de yarın da ERHA Mühendislik, uygulamalarıyla ve güvenilir servisiyle hizmetinizde olmaya devam edecektir. Tecrübenin getirdiği güveni ve gençlik dinamizmini bir araya getiren ERHA; PM manipülatörlerini Türkiye’nin yıllar boyu süren markası yapmıştır. Şu an Almanya’daki üretim tesisimiz aktif durumdadır. Korona salgınının etkilediği bu donemde tam devreye alamadık ama 2022’de agresif olarak harekete geçirmek istiyoruz.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı