Tuesday, Nov 28th

Last updateTue, 21 Nov 2023 11am

You are here: Home Röportaj Ersey Makina Yurtiçi Pazarlama Direktörü Yasin Yanova
Ambalaj sektörü üretimden satışlarını  yüzde 145 artırdı

Ambalaj sektörü üretimden satışlarını yüzde 145 artırdı

Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında ambalaj sektöründen 62 firma ...

Plastik sektörü İSO İkinci 500'de güç kaybetti

Plastik sektörü İSO İkinci 500'de güç kaybetti

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafında...

Kimya sektörü Ekim ayında ihracatını yüzde 3,1 artırdı

Kimya sektörü Ekim ayında ihracatını yüzde 3,1 artırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Ekim ay...

Tetra Pak ve KAPSAM iş birliğiyle gıda sistemlerinin  sürdürülebilir dönüşümü vurgulandı

Tetra Pak ve KAPSAM iş birliğiyle gıda sistemlerinin sürdürülebilir dönüşümü vurgulandı

Kamu Politikaları Stratejik Araştırmaları Merkezi (KAPSAM), Tetra Pak iş birliği...

Made in Italy endüstrisi ile ilgili birkaç sayısal veri

Made in Italy endüstrisi ile ilgili birkaç sayısal veri

Ambalaj ve paketleme makineleri endüstrisi, gerek ciro gerekse firma sayısı bazı...

Ersey Makina Yurtiçi Pazarlama Direktörü Yasin Yanova

“Komple hat üretiminde dünyanın sayılı firmalarından biriyiz”

"Çıkardığımız projeler hep ilk tasarımlar olmakla birlikte, gelecek teknolojileri de önceden sunmaktadır. Servo kontrol sisteminin yapısını komple sisteminde uygulayan ilk firma olmaktayız. Böylelikle yatırımcının her sene yapmış olduğu yedek parça maliyetleri düşmüş olmaktadır. Ürettiği şişe kalitesinden kullandığı preform gramajı düşüklüğüne, daha düşük hava basıncı kullanıp daha az enerji sarfiyatına kadar çok özellikli tasarımlarımız bulunuyor."

Ersey Makina sektörde kırk yılı aşkın bir süredir istikrarlı bir büyüme ivmesiye yoluna devam ediyor. Plastik&Ambalaj Teknolojisi dergisi olarak biz bu sürece yakından tanıklık ettik. Okuyucularımız için de bu başarı hikâyesini kısaca anlatır mısınız?

Firmamız “tasarımdan gerçeğe” sloganı ile doğduğu günden bu yana aralıksız üretimlerine devam etmektedir. Bu üretim koşullarını en aktif yöneten dünyadaki 8 firmadan birisiyiz. Sloganımızdaki tasarım modelinde gerçekten üretim serüveninin her noktasında varız. A’dan Z’ye diye tabir ettiğimiz makinelerimizin tüm ekipmanlarının üretimini kendimiz yapmaktayız. Bu da firmamızın her projede aktif olarak %100 başarı oranını sağlamaktadır. 

15.000 m2 kapalı alana sahip fabrika binamızın sahip olduğu üretim parkuru ve tek çatı altındaki MRP sistemi ile üretimin her noktasında sistemce hareket etmekle birlikte, akıllı depo sistemlerimizle stok kontrolü, stok analizi ve zamandan çok iyi derecede tasarruf sağlayıp başarımızı katlamaktayız. Bu projelerin oluşmasında böyle bir alt yapı yatırımınız olmadığı takdirde kontroller zorlaşır ve başarısızlık oluşur. Bizim tek niyetimiz mutlak başarıdır. 

Dolum, etiketleme teknolojisini aynı zamanda şişirme teknolojisi ile birlikte yürüten sayılı sektör firmalarından biri olarak öncelikle şişirme makinelerinizin dünden bugüne gelişimi ve bugün gelinen noktada ayırt edici özelliklerinden bahseder misiniz? 

Ersey Makina, 2005 yılında almış olduğu karar ile şişirme makinesi projelendirmesine de dahil olup, komple hat üretiminde dünyada sayılı firmalardan biri olmuştur. Tabii ki bu tür projeler her zaman daha ileri teknoloji gerektirir. Bu tasarımlar oluşturulurken adım adım gittik. Öncelikle Lineer şişirme makinelerinin üretimleri ve tecrübeleri arttırıldı. Daha sonra Rotary şişirme sistemi için çalışmalarımız başladı ve ilk Rotary şişirme makinemizi 2012 yılında piyasaya sunduk. 

Ersey markasının dünyadaki yeri ve önemi çok farklıdır. Çıkardığımız projeler hep ilk tasarımlar olmakla birlikte, gelecek teknolojileri de önceden sunmaktadır. Servo kontrol sisteminin yapısını komple sisteminde uygulayan ilk firma olmaktayız. Böylelikle yatırımcının her sene yapmış olduğu yedek parça maliyetleri düşmüş olmaktadır. Ürettiği şişe kalitesinden kullandığı preform gramajı düşüklüğüne, daha düşük hava basıncı kullanıp daha az enerji sarfiyatına kadar çok özellikli tasarımlarımız ortaya çıktı. Tabii ki bunlar tecrübe ve zamanla oluşan bilgilerdir. 

Ülkemizde şu andaki yerli üretim şişirme teknolojisi hız, enerji, maliyet düşümü, fire tasarrufu, robotik ve fiyat yönünden gelişmiş Avrupa ve ABD menşeleriyle kıyaslandığında Ersey Makina’nın rekabet konumu ve avantajları nelerdir?  

Ersey markası şuanda 47 ülkeye aktif ihracat yapmaktadır ve Türkiye’de de yapılacak yatırımlarda ithalatı kesmektedir. Özellikle Avrupalı rakip firmaları ile aramızdaki teknoloji farkı kapanmış olup birkaç noktada da öne geçtiğimiz alanlar oluşmuştur. Yapmış olduğumuz projelerin özelliği yatırımcıya az maliyet, yüksek verimlilik, uzun ömürlülük, kesintisiz destek ve daha pratik sistemler sunmuş olmasıdır. Bunlar iyi analiz edilip gerekli testlerden geçip son nihai ürünü ortaya çıkarma işlemlerinden oluşur. Bunları Türkiye’de yapabilen bu sistemleri A’dan Z’ye üretebilen ilk ve tek firma olmanın her zaman gururunu yaşıyoruz. 

Yapmış olduğumuz teknolojik altyapı yatırımlarının meyvesini, Avrupalı rakiplerimizle olan fiyat farklılığımız, kısa termin süresi, hızlı kurulum ve 7/24 hızlı destek birimlerimizle almaktayız. Bu süreç markamızın dünya çapında gelişimini hızlandırmakla kalmayıp ülkemizdeki yatırımcıları da yerli makine kullanımına sevk etmektedir.

PET ve damacananın ülkemizdeki ve dünyadaki tasarım ve işlevi açısından, özellikle makine teknolojisini sağlayan firmalarla ortak ve özel bazı çalışmalar yürütülüyor. Sizin bu konuda çalıştığınız partner firma ve kurumlar var mı? Ya da şöyle sorayım; müşteri potansiyelinize yönelik özel çözümlerinizi ne şekilde üretiyorsunuz? 

Öncelikle ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmeleri takip etmekteyiz. Her saniye kendini yenileyen ve güncelleyen bir sektörün içerisindeyiz. Takip etmek, en iyisini ve en güncel olanını müşterilerimize sunmak bizlerin görevidir. 

Müşterilerimize özel olan çalışmalarımız, o ülke ve bölgedeki genel tüketim oranları, maliyet çalışmaları, genel pazar yüzdeliklerinin hesaplanması ve minimum maliyetli – maksimum verimli olan projeyi sunmaktır. Müşterilerimiz için yapacakları yatırımları önceden fizibilite çalışmalarımız ile sağlamlaştırıp daha hızlı ve güvenli bir pazar oluşturmaktayız. Böylelikle güven ortamı oluşmakta ve projeler onaylanmaktadır. 

Hem şişirme teknolojisi hem de dolum hatlarında robotik, sensör, otomasyon ve sürücü gibi inovasyon konularında çalıştığınız firmalar hangileri? 

Firmamızın özelliği müşterilerimiz için en verimli olan otomasyon sistemlerini geleceği de düşünüp makinelerimizde kullanmaktır. Şuanda genel tedarikçi ağımızda Kollmorgen, Boch, Omron, Festo, SMC ve daha fazlası firmalar ile çalışmaktayız.

Dolum, şişeleme, kapatma, etiketleme hatlarındaki teknolojinizden ve bugün öne çıkardığınız makinelerinizden bahseder misiniz?

Aslında öyle ayrım yapmam söz konusu değil. Bütün makineler birbirine entegre ve çalışma özellikleri birbirinden farklıdır. Şuan öne çıkarabileceğim Er-Mira BLC hatlarımız yani Rotary-Combo dediğimiz Şişirme-Dolum-Kapatma makinesi ve ona bağlı hat devamıdır. Bu sistemi özgün proje ve komple üretim mantığı ile ülkemize kazandıran ilk ve tek firmayız.

Ülke ve dünya pazarındaki payınız ve tasarım, teknoloji, inovasyon yönünden rekabet stratejiniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Şuan da dünya pazarında 47 ülkeye ihracat ile iyi bir konumdayız. Hedefler doğrultusunda bu sayı önümüzdeki 5-7 yıl içerisinde ikiye katlanacaktır. Bunu başarmanın ve başaracak olmanın sırrı ise özgün, üretici ve kendini yenileyebilmektir. 

Teknolojik tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Gelecekle alakalı çalışmalarımız bu düzeyde devam ediyor. Bu gelişmelerin hepsi zamanla inovasyona dönüşüp çok daha farklı bir Ersey olarak pazarda gösterilecektir.

Satış sonrası servis, eğitim, müşteri memnuniyeti sağlama konusunda nasıl bir kurumsal örgütlülüğünüz var? Burada sizi öne geçiren ölçütler nelerdir?

Bu konu aslında makineciler ve yatırımcılar için kritik bir konudur. Bu nedenle geçmişten bugüne tüm üretilen makinelerin bağlı olduğu teknik servis-yedek parça ağımız ile 7/24 anında hizmet veriyoruz. Makinelerimizin her bir parçası kendine özel kodlar içermektedir. Bu kodların genel tüm takip mekanizmaları MRP sistemimizde ve akıllı depo sistemimizin içerisinde saniyelerle ölçülen zaman dilimlerinde hızlı dönüşler olmaktadır.

Özellikle hızlılık ve minimum maliyetli olmamız bizleri dünyada öne geçiren faktörlerden biridir. Eğitim konusunda gerekli tüm detaylar kurulum aşamasında uygulamalı olarak gösterilmektedir. Ek olarak video kayıtları ile desteklenmekte veya ek talep halinde hızlı görüşmelerde gerçekleşmektedir. Müşteri memnuniyeti bu bağlamda oluşmakta ve artmaktadır. 

Biliyoruz ki rekabetin önemli olmazsa olmalarından biri de, inovasyon ve işlevsel tasarımın yanı sıra marka kimliği oluşturmak.  Siz bu süreci nasıl yürütüyorsunuz? Fuar ve sektörel dergilerle sinerjiyi nasıl sağlıyorsunuz? 

Tabii ki fuar ve sektör dergilerine önem veriyoruz. Senelik fuar takvimleri oluşturulup hedefler doğrultusunda hareket etmekteyiz. Dergiler firmamızın tanıtımı, güncel olarak haberlerimizi yaydığımız ve marka bilinirliğinin arttırılmasına yardımcı olan kullandığımız yapılardır. 

Yakında katılacağınız fuarlar hangileri ve ne tür çözümleriniz olacak?

İstanbul Avrasya Ambalaj Fuarı ve Dubai fuarına katılacağız. Sektördeki yeniliklerimizi sunup, tanıtımımızı en iyi şekilde yapacağız.

Küresel çevre felaketlerinin önüne geçmek için tüm dünyada ve ülkemizde karbon ayak izinin azaltılmasına dönük teknolojik ve biyo organik materyal çözümleri revaçta. Özellikle PET ve Polikarbonat açısından sizler bu konuda çalışmalar yürütüyor musunuz? 

Bu konuda gerekli görüşmeleri talepler doğrultusunda yapmaktayız. Gelecek için dönüştürülmüş olan PET ürünlerinin artacağı minimum sarfiyatla tekrardan sisteme döndürüleceğini bilip gerekli proseslerimizi yapmaktayız. Bu da daha az plastik ve daha az karbon ayak izi demektir.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Favori Grup’tan yerli ve milli makine hamlesi

Favori Grup’tan yerli ve milli makine hamlesi

Tuesday, 21 November 2023

TrIMM, Plast Eurasia’da görücüye çıkıyor

Yerlilik a...

Readmore

Dozajlama prosesinde hassasiyet ve  teknolojik bütünlük

Dozajlama prosesinde hassasiyet ve teknolojik bütünlük

Tuesday, 21 November 2023

Plast Eurasia Fuarı'na katılım gerçekleştiren More...

Readmore

FANUC, inovatif plastik enjeksiyon çözümleriyle  Plast Eurasia Fuarı’nda

FANUC, inovatif plastik enjeksiyon çözümleriyle Plast Eurasia Fuarı’nda

Tuesday, 21 November 2023

Fuarda fabrika otomasyonuna dair yenilikçi teknolo...

Readmore

Saraç'tan çevreci ve  verimli full elektrikli makineler

Saraç'tan çevreci ve verimli full elektrikli makineler

Tuesday, 21 November 2023

Şirket, en yeni makine modellerini Plast Eurasia F...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Ferrgem Mold: Kalıp üretimine sanatsal dokunuş

Ferrgem Mold: Kalıp üretimine sanatsal dokunuş

Tuesday, 21 November 2023

Ferrgem Mold, uzun yıllara dayanan bilgi birikimi,...

Readmore

Polimer analizinde en hassas ve kararlı sonuçlar

Polimer analizinde en hassas ve kararlı sonuçlar

Tuesday, 21 November 2023

1992 yılında analitik ve laboratuvar cihazları ala...

Readmore

ALPLA, Danimarka merkezli Paboco’nun  büyük ortağı oldu

ALPLA, Danimarka merkezli Paboco’nun büyük ortağı oldu

Tuesday, 21 November 2023

Paboco, 2024 yılının sonu itibariyle Danimarka’dak...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Tuesday, 21 November 2023

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Ravago Petrokimya, sürdürülebilir ve yenilikçi  çözümlerle sektörde öncü bir rol üstleniyor

Ravago Petrokimya, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle sektörde öncü bir rol üstleniyor

Tuesday, 21 November 2023

Şirket, polimer ham madde alanındaki bu yenilikçi ...

Readmore

Şişe kapaklarındaki döngünün kapatılması

Şişe kapaklarındaki döngünün kapatılması

Tuesday, 21 November 2023

Greenpath ve TOMRA’dan poliolefinlerin polimer tür...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi ve Gıda Sektöründe Dijital Dönüşüm

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi ve Gıda Sektöründe Dijital Dönüşüm

Thursday, 31 August 2023

Özet

Gıda ürünleri, bozulabilir nitelikte ürünler o...

Readmore

PLA/SEBS Karışımları

PLA/SEBS Karışımları

Thursday, 31 August 2023

Özet

Poli(laktik asit) (PLA), en çok kullanılan biy...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı