Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us The Scope of Magazine Teknoloji FANUC'un yenilikçi teknolojileri Plast Eurasia Fuarı'nda yer alacak

FANUC'un yenilikçi teknolojileri Plast Eurasia Fuarı'nda yer alacak

Fuarda fabrika otomasyonuna dair yenilikçi teknolojilerle donattığı çözümlerini ziyaretçileriyle buluşturacak olan şirketin standında ayrıca ROBOSHOT’ın optik endüstrisine yönelik lens projesi de sergilenecek.

İmalat sürecine entegre ettiği çok yönlü teknolojilerle fabrika otomasyonuna çözümler getiren FANUC, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı’na katılım gösterecek. Plastik makinelerinden makine yan ve ara sanayi ürünlerine, ham madde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergileneceği fuarda 12’inci salon, 1214 numaralı standında ziyaretçilerini ağırlayacak olan FANUC, plastik enjeksiyon makinesi ROBOSHOT’ın güncel serisi α-SiB ve temiz oda şartlarına tam uyumlu S150iB Medikal Serisi’ni tanıtacak. Optik endüstrisine yönelik lens projesi de sergilenen ürünler arasında yer alacak. 

Plast Eurasia İstanbul’da bu yıl yeniden yer alacakları için heyecan duyduklarını söyleyen FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “40’ın üzerinde ülkeden 900’e yakın firma ve firma temsilciliğini bir araya getirecek bu fuar sektörümüz adına da değerli bir kazanç. FANUC olarak fuarda tanıtacağımız çözümlerimiz arasında en dikkat çekeni plastik enjeksiyon makinemiz ROBOSHOT’ın en güncel modeli α-SiB olacak. Bir önceki nesil ROBOSHOT modellerine göre hızı ve esnekliğiyle öne çıkan α-SiB modeli, tamamen elektrikli olması sayesinde karbon dengesini iyileştirmek isteyen işletmelere ideal çözüm sunuyor. Yeni seri; kalıp üreticileri, tıbbi teknoloji ve otomotiv mühendisliği gibi önemli sektörlerdeki yüksek hassasiyetli plastik parça üreticilerine hitap ediyor. Ziyaretçilerimizle buluşturacağımız ROBOSHOT S150iB’de ise gıdaya uygun yağlama ‘food grease’ kullanıyoruz. Bu sayede de platin kaplama özel döküm seçeneği ile temiz oda şartlarına tam uyum sağlıyor. Bunun dışında müşterilerimizin olası taleplerini karşılamak adına birçok opsiyon seçeneğini barındıran medikal makinemizde, mengene ünitesine özel vakum temizleme ünitesi de entegre edeceğiz. Bunun yanı sıra CNC kontrol sistemi sayesinde maksimum hassasiyet ve yüksek verimlilik sağlayan ROBOSHOT ile planlamış olduğunuz kusursuz lens ürünlerini sergilemek için sabırsızlanıyoruz. Şeffaf materyaller için tasarlanmış özel lens vida ve kovan teknolojisi ile mükemmel optik üretimi yapılabiliyor” dedi. 

FANUC Hakkında

FANUC, CNC kontrol sistemleri, robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) gibi üretim makineleri için fabrika otomasyonunda dünya çapında faaliyet gösteriyor. Şirket, 1956'dan beri Japonya’nın Yamanaka Gölü yakınındaki Fuji Dağı eteğinde 1,7 milyon metrekarelik fabrikasında, otomasyon endüstrisi için; CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Dünya çapındaki 271 iştiraki ve 8.200'den fazla çalışanıyla hizmet veren FANUC, müşterilerine satış, servis, teknik destek, Ar-Ge ve müşteri hizmetleri alanlarında yüksek kalitede hizmet sunuyor. Geleceğin fabrikasını yaratma hedefiyle dünya endüstrisi için nesnelerin endüstriyel internetini (Industrial IoT-IIoT) tasarlayan ilk firmalardan olan şirket, geliştirdiği FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) uygulaması ve robotları gerçek zamanlı izleme teknolojisi ‘Zero Down Time (ZDT)’ ile fabrika otomasyonuna yön veriyor.

FANUC