Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home About Us The Scope of Magazine Teknoloji Plastik granül makinesi geri dönüşümü basit hale getiriyor

Plastik granül makinesi geri dönüşümü basit hale getiriyor

Plastik geri dönüşümü Türkiye’de hızlı gelişen sektörler arasında yer alıyor. Profesyonel geri dönüşümcülerin yanı sıra, plastik ürün üreticileri de fabrika firelerini geri dönüştürüp üretimde tekrar kullanmak için geri dönüşüm granül makineleri ediniyorlar. Bu durum, kullanımı kolay ve farklı türde plastik malzemeleri işleyebilen plastik granül makinelerinin önemini bir kere daha gündeme getiriyor.

Bu talebe yanıt olarak operatör dostu ve yüksek performanslı granül hattı geliştirdiklerini belirten POLYSTAR Satış Pazarlama Müdürü Resul Gökpınar makinelerinin özellikleri ile ilgili şu ifadelere yer veriyor, “Repro-Flex plastik geri dönüşüm granül makinemiz kesici kompaktör entegrasyonu ile kesme, ekstrüzyon ve granül kesme adımlarını tek bir makinede birleştirmesiyle, üreticilere ve geri dönüşümcülere istikrarlı ve tek adımlı bir geri dönüşüm avantajı sağlıyor. Bu kesici kompaktör entegreli granül hattı, yüksek kaliteli granüller üretirken malzemenin önceden kesilmesi gerekliliğini de ortadan kaldırıyor. Geniş malzeme işleme yelpazesi, kolay kullanım ile tek adımda geri dönüşüm işlemi, istikrarlı malzeme besleme ve yüksek verim, eş boyutlu ve homojen granüller, fabrikada daha az yer kaplaması, enerji tasarrufu ve yüksek verim sağlaması makinemizin diğer avantajları arasında yer almaktadır.” 

Farklı malzemeler için tek bir granül makinesi

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Repro-Flex granül makinesi, fabrika firesi ve tüketici sonrası olmak üzere baskılı-baskısız film ve poşet fireleri, streç filmler, lamineli filmler, çok katlı filmler, yıkanmış ve kurutulmuş hurda film ve poşetler; kırılmış enjeksiyon, şişirme ve ekstrüzyon plastik çapaklar dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerin geri dönüşümünde kullanılabiliyor.

Kesintisiz bir geri dönüşüm için artırılmış otomasyon 

Granül makinesinin kesici kompaktörü ekstrüzyon sürecinden önce döner ve sabit bıçaklarıyla malzemeyi hassas bir şekilde ve kısa sürede küçük parçalar halinde kesiyor, kurutuyor ve yarı ergimiş halde topaklıyor. Homojenize hale gelmiş malzemeyi doğrudan ve otomatik olarak geri dönüşüm ekstruderine besleyerek, yüksek verim için gerekli olan istikrarlı beslemeyi sağlıyor.

Kafadan kesme granül kesim sistemi plastik eriyiği kalıp kafası yüzeyinde yuvarlak ve eş boyutlu olarak kesiyor. Otomatik granül kesme hızı ayarı granüllerin hep aynı boyutta kesilmesini sağlıyor. Yüksek erime indeksine sahip örneğin PP granüllerin birbirine yapışmasını engelliyor. Otomatik bıçak basınç ayarı bıçak ve kafa ömrünü uzatıyor, malzeme firesini önlüyor.

Kısa teslim süresi ve kolay kurulum

Makinelerinin teslim süresi ve yerel servisleri hakkında da bilgiler veren Resul Gökpınar, “Üç POLYSTAR standart film granül makine modelimiz Repro-Flex 85, Repro-Flex 100 ve Repro-Flex 120 (saatte 200kg, 350kg ve 500kg ürün çıktısı) sipariş onayının ardından bir ay içinde Türkiye’ye teslim edilebilmektedir. Makinelerin hızlı bir şekilde kurulabilmesi ve hemen işletme maliyetini düşürmeye başlaması nedeniyle, kısa teslim süresinin Türk film ve poşet üreticileri için çok faydalı olduğu aşikârdır. Siparişin verilmesi ile makinenin teslim alınması arasındaki kısa bekleme süresi de hızlı nakit akışı sebebiyle döviz kurundan kaynaklanan maddi kayıpların önüne geçer. Türkiye’de doğrudan iletişime geçebileceğiniz yerel temsilcimiz bulunmaktadır. POLYSTAR’ın Türk plastik üreticilerine ve profesyonel geri dönüşümcülere sunduğu faydaları öğrenmek ve POLYSTAR plastik geri dönüşüm makinesine sahip bir Türk müşterimizi ziyaret etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Plast Eurasia fuarında 12’inci salonda yer alan 1201 numaralı POLYSTAR standımızda bizi ziyaret edebilirsiniz” diyerek açıklamalarına son veriyor.

POLYSTAR