Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Teknoloji FANUC’un yeni robotu SR-3iA/U ile “ölü bölge” sorunu ortadan kalkıyor

FANUC’un yeni robotu SR-3iA/U ile “ölü bölge” sorunu ortadan kalkıyor

150 N itme kuvvetine sahip olan ve yalnızca 27 kg ağırlığında olan robot, güçlendirilmiş kolu sayesinde 3 kg’a kadar yük taşıyor.

Ürettiği yenilikçi çözümlerle fabrika otomasyonuna değer katan Japonya merkezli FANUC, yeni robot modeli SR-3iA/U ile konvansiyonel SCARA robotların karşılaştığı “ölü bölge” sorununu ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte, tasarım ve spesifikasyonu ile öne çıkan yeni robot; montaj, ambalajlama ve malzeme taşıma gibi uygulamalarda çok daha maliyetli olan delta robotlara kıyasla uygun maliyetli ve konfigürasyonu kolay bir alternatif sunuyor. Tüm çalışma alanında hareket kısıtlamasını ortadan kaldıran yeni robot, iş süreçlerinin tamamında başarı gösteriyor.

1 kg yük için 0.5 saniye standart kaldırma hızı

FANUC SR-3iA/U modeli, yeni üretim hatları veya makineler kuran mühendisler için uygun maliyetli bir çözüm oluyor. Delta robota kıyasla küçük boyutuyla özellikle kolay entegrasyon sağlayan robot; kol içindeki hizmetlerle tamamen entegre edilerek çevresel aygıtlarla karışma eğrilerini önlüyor. Bununla birlikte, delta robota göre 4-5 kat daha az enerji tüketen yeni robot, tümüyle daha akıllı bir çözüm sunuyor. 150 N itme kuvvetine sahip SR-3iA/U, yüksek hızlı kabiliyetleri sayesinde de birçok “kaldır-yerleştir” malzeme taşıma ve ambalajlama uygulamalarında da kullanılıyor. 1 kg ağırlığındaki bir yük için 0.5 saniye standart kaldırma hızı süresine sahip robot, yüksek hızına rağmen hassasiyetten ödün vermiyor. Lineer eksenlerde ise ±0.01 mm tekrarlanabilirlik ve 0.004° bilek döndürme tekrarlanabilirliği sağlıyor.

3 kg’a kadar yük taşıma kapasitesi sunuyor

Önceki modellere göre geliştirilmiş ağırlık-yük oranına sahip FANUC SR-3iA/U, yalnızca 27 kg ağırlığında olan güçlendirilmiş kolu sayesinde 3 kg’a kadar yük taşıyor. Bilek, standart olarak ±720° hareket imkânı sunarken sürekli dönme seçeneği de bulunuyor. En güncel FANUC R-30iB Compact Plus kontrolör ile tam uyumlu olan robot, bununla birlikte web tabanlı kullanıcı arayüzü sayesinde iPendant Touch ihtiyacını ortadan kaldırarak tablet veya PC üzerinden sezgisel ve kolay programlama imkânı sunuyor.

FANUC