Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Interview Ambalajda doğayla dost çözümleri ile Poliner Plastik…

Ambalajda doğayla dost çözümleri ile Poliner Plastik…

Poliner Plastik; gıdadan otomotive, tekstilden mobilyaya, beyaz eşyadan mermer sanayisine kadar farklı sektörlerin ambalaj malzemesi ihtiyaçlarını karşılayarak, müşterilerine özel çözümler ve ürünler sunuyor. Ürün ve hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetini sürekli olarak sağlamayı öncelikli iş hedefi olarak belirleyen Poliner Plastik Genel Müdürü Sayın Hüseyin Yılmaz “Ar-Ge mühendislerimiz tarafından geliştirilmiş daha düşük kalınlıklarda daha yüksek mukavemetli shrink filmlerimizle müşterilerimize maliyet avantajı sağlarken çevremizin de korunmasına katkıda bulunmuş oluyoruz” diyor.

Öncelikle firmanızı tanıyabilir miyiz? Kuruluş aşamalarınız ve gelişim süreciniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

Poliner Plastik 1993 yılında Bursa’da kurulmuş olup, bugün Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2 fabrikası ve 200 personeliyle toplam 25.000 ton/ yıl kapasiteye ulaşmıştır. Ayrıca İstanbul, Manisa ve Eskişehir’deki lojistik merkezlerimizle sanayi bölgelerine daha yakın olarak müşterilerimize daha etkin ve verimli hizmet sunuyoruz.

Endüstriyel ambalaj konusunda entegre çözümler sunan bir firma olarak ürün çeşitleriniz nelerdir?

Son teknoloji 3 katlı Co-ex hatlarımızla farklı özelliklerde (daha ince, daha mukavemetli, daha parlak) filmler üretiyoruz. Baskılı ve baskısız olarak; Shrink film, AYPE ve YYPE Endüstriyel Torba-Tabaka ve Rulolar, Balonlu Naylon Rulo-Torba-Tabakalar, AYPE ve YYPE Geri Dönüşüm Hammadeler (Granül) ve 8 renge kadar flekso baskılı ürünler (AYPE, YYPE, CPP, OPP, BOPP, Poliolefin Shrink Film).

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? Öncelikli olarak hedef aldığınız sektörler hangileridir?

Gıda, İçecek, Otomotiv, Beyaz Eşya, Tekstil, Orman ürünleri başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet vermekteyiz.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz? Müşteri memnuniyeti için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Poliner olarak müşterilerimizin memnuniyeti ve bunun sürekliliği bizim için son derece önemlidir ki bu bir ekip işidir. Bu doğrultuda öncelikle müşterilerimizi dikkatle dinliyor ve ihtiyaçlarını doğru analiz ederek en uygun çözümleri üreterek onların sistemine dâhil olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda Gıda ve Medikal sektörlerine de hizmet veren bir firma olarak 2017 yılında aldığımız BRC-Iop sertifikasıyla ürün güvenliği yönetim sistemine entegrasyonumuzu tamamladık.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? Ar-Ge çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, sektörel fuarlarımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Konusunda deneyimli mühendislerimiz ve teknik ekiplerimizle gerek mevcut makinalarımız gerekse ürünlerimizle ilgili sürekli geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse tamamen Ar-Ge mühendislerimiz tarafından geliştirilmiş daha düşük kalınlıklarda daha yüksek mukavemetli shrink filmlerimizle müşterilerimize maliyet avantajı sağlarken çevremizin de korunmasına katkıda bulunmuş oluyoruz.

Firmanızın piyasadaki konumunu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz nelerdir?

Poliner olarak sektörümüzde insana ve teknolojiye yatırım yaparak ve etik değerlere bağlı kalarak sürekli büyümeyi hedeflemiş bir firmayız. 2018 yılı itibariye ihracatımızı geliştirmeyi ve sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda ihracat departmanımızı kurduk ve çalışmalarımıza başladık.

2018 yılında hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Yeni ürün, yeni yatırım ve projeler müşterilerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda şirketimizde her zaman var. Bu yıl 2017 yılı sonlarında tamamlanan yatırımlarımızın meyvelerini almayı bekliyoruz. Bu doğrultuda üzerinde çalıştığımız bazıları endüstriyel deneme aşamasında olan yeni ürünlerimiz bulunmaktadır.

Birazda sektör hakkında değerli düşüncelerinizi almak isteriz. Sizce 2017 yılı sektörünüz açısından nasıl bir yıldı?

2017 yılı sektörümüz açısından verimli bir yıl oldu. Plastik ambalaj sektörü, rekabetin çok yoğun yaşandığı bir sektör. Artan döviz kurları ve hammadde fiyatları üreticiler üzerinde büyük baskı oluşturmakta. Tüm bu dezavantajlarının yanında pazarı dikkatle izleyip, insana ve teknolojiye yatırım yapan firmaların yoluna emin adımlarla devam edeceğine inanıyoruz.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Plastik ambalaj kullanımıyla ilgili kanuoyunda maalesef yanlış yönlendirme yapılıyor ve insanlara plastik ambalajın çevreye zarar verdiği mesajı veriliyor. Oysaki çevreye zarar veren plastikler değil biz insanlarız. Plastik, doğaya atılmayıp diğer atıklardan ayrı toplandığında defalarca geri dönüştürülerek çok farklı alanlarda tekrar tekrar kullanılabilmektedir. Bu nedenle biz diyoruz ki plastik kullanmamakla doğayı koruyamayız. Doğamızı korumak istiyorsak plastik de dâhil çöplerimizi doğaya atmayalım, toplayalım.

Hüseyin Yılmaz

Poliner Plastik Genel Müdürü