Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın notunu “A-(Trk)”ye yükseltti

JCR Rating, Sarten Ambalaj’ın notunu “A-(Trk)”ye yükseltti

JCR EurasiaRating, Sarten Ambalaj ve bağlı ortaklarının konsolide yapısını ve mevcut tahvil ihraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi. JCR, Sarten Ambalaj’ın uzun vadeli ulusal notunu “BBB+ (Trk)” den “A- (Trk)” ye yükseltti, görünümünü ise “Stabil” olarak teyit etti.

Metal ve plastik ambalaj alanında, esas olarak gıda, kozmetik ve endüstriyel ürünler sektörlerine yönelik üretim gerçekleştiren Sarten’e, JCR Rating’den doping gibi bir açıklama geldi. JCR’den yapılan açıklamada, bu yıl 45’inci yılını kutlayan ve faaliyet hacmini istikrarlı bir şekilde artıran Sarten, Türkiye’de üretim gerçekleştiren 15 fabrikası, çevre ülkelerdeki 3 üretim tesisi ve pazarlama ofisleriyle yurtiçi metal ambalaj sektörünün lider üreticisi konumunda yer aldığına dikkat çekti.

JCR EurasiaRating’in açıklamasında; “Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklarının konsolide yapısını ve Mevcut Tahvil İhraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünü “BBB+ (Trk)/ Stabil” den “A- (Trk)/Stabil” seviyesine yükseltti. Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerli Para Not ve görünümlerini ise “BBB-/Stabil” olarak teyit etti.

Gerçekleşen not değişimini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, “Şirketimizin yakaladığı büyüme ivmesi istikrarlı bir şekilde sürüyor. Bugün geldiğimiz noktada yüksek derecede yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendiriliyoruz. Bizim için bu not artırımı sürpriz olmadı. Yatırımcılarımızın da bize güvenerek ne kadar doğru bir karar verdiklerini göstermiş olduk” dedi. Sarten Ambalaj’ın mevcut ve ilerleyen dönemlerde ihraç etmeyi planladığı tahvil/bonoların geri ödemeleri yönünde diğer yükümlülüklerinden hukuksal ve teminatlandırma yönlerinden bir değişiklik veya ayrıcalık yaratılmamış olduğundan, şirketin tüzel kişiliği için verilen notlar tahvil ihraçlarını da temsil etmektedir” görüşlerine yer verildi.

Sarten olası risklere karşı dayanıklı

Ambalaj sektörünün ilk Ar-Ge departmanını 2005 yılında hayata geçiren Sarten’in hala sektörünün en büyük Ar-Ge departmanlarından birine sahip olduğu belirtildi. Açıklamada önümüzdeki dönemde genelde Türkiye ambalaj sektörünün özelde de Sarten’in büyüme ve gelişimine katkı yapacak unsurların çok fazla olduğu belirtildi. Ayrıca şirketin birçok ülkeye yaptığı ihracat, gerçekleştirdiği yabancı ortaklıklar, uluslararası kalite sertifikaları ile desteklenen üretim tesisleri, devreye soktuğu yeni fabrikalar ve ekonomik krizlerden en az etkilenen gıda sektörüne yönelik çalışmaların Sarten’i olası risklere karşı dayanıklı kılan temel unsurlar olduğu vurgulandı.