Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Nissei Plastic Industrial Co. Ltd., Negri Bossi S.p.A’daki çoğunluk hisselerini satın aldı

Nissei Plastic Industrial Co. Ltd., Negri Bossi S.p.A’daki çoğunluk hisselerini satın aldı

Kingsbury Corp., plastik enjeksiyon makinesi ve robot ekipmanları alanında aktif olan İtalyan firma Negri Bossi S.p.A.’daki hisse çoğunluğunu Nissei Plastic Industrial Co., Ltd.’ye sattığı anlaşmayı 21 Kasım 2019’da imzaladı. Devir işlemlerinin Ocak 2020’de tamamlanması beklenen anlaşma ile Kingsbury Corp. şirkette azınlık hisselerine sahip olmaya devam edecek.

Nissei Plastic Industrial Co. Ltd., Negri Bossi S.p.A’daki çoğunluk hisselerini satın aldı 1947 yılında Cologne Monzese’de (Milano) kurulan Negri Bossi, geniş bir yelpazeye sahip yüksek performans plastik enjeksiyon makineleri üretimindeki başarısıyla İtalyan endüstrisinin önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Şirket büyük tonajlı plastik enjeksiyon makineleri ve sistemlerinin yanı sıra aynı zamanda müşteriye özel çözümler de sunuyor. Avrupa’da farklı endüstriyel alanlarda geniş bir müşteri tabanı oluşturan Negri Bossi aynı zamanda Amerika, Meksika ve Hindistan’da da etkinlik gösteriyor.

Nissei Plastic Industrial ise Tokyo Borsasına kote bir Japon şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Firma plastik enjeksiyon makineleri, yardımcı ekipmanlar, kalıp ve parça üretimi ve satışı yapmaktadır. Firma üç farklı bölüm ile çalışmasını sürdürmektedir: plastik enjeksiyon makineleri ve yardımcı ekipmanların alımı, satışı ve üretiminden sorumlu Japonya bölümü, malzemelerin satışından sorumlu Amerika bölümü ve Asya bölümü (Çin ve Tayland) yerleşkeleri üretim ve satışa yoğunlaşmıştır.

Negri Bossi’de hisse sahibi olarak Nissei plastik enjeksiyon makinelerinde iş alanını genişletmeye ve güçlendirme imkanına sahip olacak. Nissei’nin plastik enjeksiyon makineleri ve Negri Bossi’nin plastik enjeksiyon teknolojisi bir araya geldiğinde iki firmanın da ürün çeşitliliğini artırması ve geniş bir müşteri tabanına kapsamlı çözümler sunması mümkün olacak. Aynı zamanda Nissei, Negri Bossi’nin Ar-Ge ve satış olanaklarını kullanarakküçük ve orta ölçekli elektrikli enjeksiyon makineleri alanında güçlenmeyi hedefliyor.

Nissei’nin YK Başkanı ve Yönetim Temsilcisi olan Mr. Yoda satın almayı şu sözlerle değerlendirdi: “Negri Bossi plastik enjeksiyon makineleri alanında kendini kanıtlamış ve yetmiş yıldan fazla tecrübeye sahip İtalyan makine üreticisidir. Bu satın alma coğrafi çeşitlilik ve ürün çeşitliği ile her iki firmada da karşılıklı gelişmeye olanak sağlayacaktır. Nissei grubunun toplam cirosu yılsonunda yaklaşık olarak 50 milyar Japon Yenini (420 milyon €) bulacaktır. Üretim, pazarlama ve bakım hizmetlerinin birleşmesinin yanında, robot firmasının uluslararası pazarlaması sayesinde de büyümeyi sağlayabileceğiz.”

Negri Bossi tarafından Genel Müdür Craig Ward ise konu ile ilgili olarak: “Bu yeni ortaklıkla birlikte dünya çapında plastik enjeksiyon makineleri alanında ilk on üretici arasında yer alacağız. Bu stratejik satın alma Nissei’nin Uzak Doğu, Asya ve Amerika’nın batı kıyısındaki gücüne karşı bizim Avrupa ve Amerika’nın doğu kıyısındaki güçlü varlığımızın bir araya getirdiği sinerjiye dayanmaktadır. Ürün bazında Nissei direkt kilitlemeye sahip makineleriyle tanınmakta buna karşılık Negri Bossi makaslı kilitlemeye sahip makinelerle tanınmaktadır. Nissei sadece 1300 tona kadar makineleri pazara sunabilirken Negri Bossi 7000 tona kadar makineleri pazara sunmaktadır. Bunun yanında Nissei dikey enjeksiyon makinelerini de pazara sunmaktadır. Negri Bossi ürün gamı ve çalışanlarıyla olduğu gibi hizmetlerine devam edecektir, müşterilerimizin de temennisinin bu yönde olduğunun farkındayız. Bundan sonraki tek fark bulunduğumuz pazarı iyi anlayan ve müşterilerimize daha iyi hizmet edebilmemiz için bize destek olacak bir ortağa sahip olmamızdır” açıklamalarında bulundu.