Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Clariant Masterbatches iş birimini yaklaşık 1,6 milyar dolara PolyOne’a sattı

Clariant Masterbatches iş birimini yaklaşık 1,6 milyar dolara PolyOne’a sattı

Satış işlemi Clariant'ın özel kimyasallara odaklı bir şirket haline gelmesine yönelik önemli bir dönüm noktası oldu

Hedef odaklı ve yenilikçi bir özel kimyasal şirketi olan Clariant, Masterbatches iş biriminin tamamının PolyOne'a satış işlemini tamamladı. Clariant'ın global Masterbatches iş birimi ve Hindistan'daki Masterbatches iş birimini kapsayan ve iki ayrı işlemlerden oluşan satışın işletme değeri, son 12 ayda beyan edilen (Eylül 2019 tarihinde sona eren) FAVÖK’ün yaklaşık 12,2 katına tekabül eden 1.56 milyar ABD Doları şeklinde gerçekleşti.

Clariant İcra Kurulu Başkan Vekili Hariolf Kottmann konuyla ilgili, "Bu ticari işlemin tamamlanmasıyla, Clariant tamamen özel kimyasallara odaklı bir şirket olma yönünde önemli bir adım daha atmış oluyor. Clariant, üç temel iş alanı Bakım Kimyasalları, Kataliz ve Doğal Kaynaklara odaklanarak pazarın üzerinde büyüme, daha yüksek kârlılık ve daha güçlü nakit akışı sağlamayı amaçlıyor. Masterbatches ve Healthcare Packaging iş birimlerinin satışını başarıyla gerçekleştirmemizin ardından, artık hedefimiz artık Pigments (Pigmentler) iş birimimizin tasfiye edilmesi olacak" dedi.

Masterbatches iş biriminin satışının tamamlanmasının yanı sıra Pigments iş biriminin beklenen satışının bir sonucu olarak, Clariant mümkün olan en kısa süre içerisinde hissedarlarına hisse başına 3,00 CHF değerli olağanüstü bir hisse dağıtımı gerçekleştirecek. Clariant Yönetim Kurulu temettü hak ediş tarihini 6 Temmuz 2020, temettü almaya hak kazananların belirleneceği tarihi 7 Temmuz 2020 ve olağanüstü temettü dağıtımı ödeme tarihini ise 8 Temmuz 2020 olarak belirledi. Daha önce açıklandığı üzere, hedeflenen satışlardan elde edilen net gelirin kalanı temel iş alanlarındaki inovasyonlar ve teknolojik uygulamalara dair yatırımlarda ve Clariant'ın bilançosunun güçlendirilmesinde kullanılacak.