Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News TOMRA, K Fuarı’nda yerini alıyor

TOMRA, K Fuarı’nda yerini alıyor

Şirket, fuarda değer zincirindeki boşlukları doldurmak için çözümlerini sunacak

Plastik toplama ve ayıklama alanında faaliyet gösteren TOMRA ile TOMRA’nın fikir liderleri ve iş ortakları, 19-26 Ekim tarihleri arasında Almanya, Düsseldorf’da düzenlenen dünyanın en büyük plastik fuarı olan K Fuarı'nda olacak.

Hafta boyunca tüm plastik değer zincirindeki endüstri uzmanlarının TOMRA'nın 9. salondaki standında (D47) bir araya gelerek plastiğin döngüselliğini hızlandıran mevcut ve ileri teknolojileri ile yenilikçi sistemleri keşfetmeleri bekleniyor.

TOMRA teknolojisi, kalite ve kapasite boşluklarının kapatılmasını sağlıyor

Şirkete göre plastik değer zincirinde 8 ayrı boşluk bulunuyor: tasarım, veri, uyum, uygun yatırım maliyeti, kalite, kapasite, algı ve politika. Bu yılki etkinlikte "Boşluklara Dikkat!" mottosu ile TOMRA, değer zincirindeki 8 boşluktan kalite ve kapasite olmak üzere ikisine odaklanarak plastikler üzerindeki döngünün nasıl kapatılabileceğini ele alacak.

Günümüzde hem endüstri hem de toplumlar, ham hammaddelerin kullanımı için artan maliyetlerle karşı karşıya kalıyor. Mevcut ve yeni politikalar, daha yüksek geri dönüştürülmüş içerik hedefleri belirliyor ve markalar, ürünlerinde geri dönüştürülmüş içeriği artırma taahhüdünde bulunmaya devam ediyorlar. Aynı zamanda, plastikte artan tüketici talebini karşılamak üzere piyasada yeterli yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzeme bulunmuyor.  

Kanıtlanmış toplama ve ayıklama yöntemlerinin, gelişmiş mekanik geri dönüşüm (AMR) sürecindeki iyileştirmelerle birleştirilmesi, kalite açığının kapatılmasını sağlayabilir. AMR, mekanik geri dönüşüm gibi, malzeme verimini ve saflık seviyelerini en üst düzeye çıkarmaya çalışıyor. Ancak, sıcak yıkama, koku giderme ve süper temizleme avantajlarıyla bir adım daha ileri giderek, zorlu uygulamalarda kullanılabilecek daha da kaliteli ve kokusuz geri dönüştürülmüş malzeme sağlıyor. Bu tür çözümler, hem kaynağında ayrılmış atıklardan hem de karışık atık akışlarından yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzeme elde edilmesini mümkün kılıyor. Bu süreçler için gerekli tüm teknolojiler mevcut olduğundan ve onlarca yıldır başarılı sonuçlar sağladığından geri dönüşümcülerin, ihtiyaç duyulan saf kalitede geri dönüştürülmüş plastiği işleyicilere ve ambalaj sektörüne sunabilmelerinde en hızlı yol oluyor. Tabii ki, plastik kaynakların gerçek döngüselliğini sağlamak üzere bu çözümler, altyapı ve teknolojiye yatırım gerektiriyor. 

Kapasite açığını kapatmak için çöplüklere veya yakma fırınlarına gidecek olan büyük miktarda atığın geri kazanılması gerekiyor. TOMRA, bunu sağlayabilmek üzere müşterilerine AUTOSORT™, AUTOSORT™ FLAKE ve INNOSORT™ FLAKE gibi plastikler için özel çözümler sunuyor. Bu makineler, çapak ayıklama dahil olmak üzere çeşitli plastik türlerinin ayıklanması için sahada kanıtlanmış teknolojiler olmalarıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca TOMRA Insight, günlük operasyonlardan neredeyse gerçek zamanlı ayıklama verileri sağlıyor ve bunları buluta yükleyerek ayıklama sürecini stratejik bir yönetim aracına dönüştürüyor. 

Fosil yakıtlara olan bağımlılığı önemli ölçüde azaltmak için orijinal benzeri niteliklere sahip yeterli miktarda geri dönüştürülmüş plastik malzeme üretmek esas konu oluyor. Depozito İade Sistemleri (DRS) ve Karışık Atık Ayıklama (MWS) gibi toplama ve geri kazanım sistemleri bunu başarmayı destekliyor. Gerektiğinde Gelişmiş Mekanik Geri Dönüşüm (AMR) ile eşleştirilen pazar, yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemelere yönelik artan talebi karşılamak için iyi bir donanıma sahip olacak.

Öte yandan TOMRA, bu yılki K Fuarı’nda "TOMRA Talks" olarak bilinen bir dizi söyleşi de düzenleyecek. TOMRA yetkilileri, Borealis, ROAF yönetimi ve Worn Again Technologies temsilcileri ile birlikte diğer konuşmacılar, Gelişmiş Mekanik Geri Dönüşüm (AMR), Karışık Atık Ayıklama (MWS), kimyasal geri dönüşüm ve tekstil geri dönüşümü gibi güncel konuları ele alacaklar. 

TOMRA Recycling Sorting’in yanı sıra bu yıl, TOMRA Kamu İlişkileri ve Collection bölümleri de stantta bulunacak. Kamu hizmetleri alanında uzman olan bu bölümlerin yetkilileri, gelecek mevzuatla ilgili soruları yanıtlayabilecek. Depozito İade Sistemleri (DİS) ile tüketicilerin boş şişe ve alüminyum kutu içecek ambalajlarını geri dönüşüm için rahatlıkla iade edebilecekleri Depozito İade Makineleri (DİM) gibi konularda bilgi verecekler.