Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Clariant, ColorWorks ile ilham verici çözümler sunuyor

Clariant, ColorWorks ile ilham verici çözümler sunuyor

ColorWorks, renk çeşitliliği, marka kimliği ve piyasaya arz süresinde yarattığı farkla Türk müşterilerin plastik renklendirme ihtiyaçlarını karşılıyor

Clariant, sanayiye yönelik kapsamlı ürün ve hizmet portföyünü büyütüyor. Sürekli olarak yeni teknoloji platformlarına yatırım yapan Clariant, özellikle ilham verici ve özel konseptlere sahip yüksek performanslı ürünler için, mevcut piyasa trendlerine hitap eden plastik sanayi inovasyonları geliştiriyor.

Clariant Masterbatches İşletme Birimi, Clariant ailesi içinde küresel bir tasarım ve teknoloji hizmet ağı olan ColorWorks ile özel bir hizmet sunuyor. Clariant bu hizmet kapsamında markalarla ve tasarım firmalarıyla yakından çalışarak, müşterileri için özel hazırlanmış renk kreasyonları geliştiriyor. ColorWorks®, markaların yeni ürünleri piyasaya daha hızlı sunmalarına, marka bilinirliğini ve değerini artırmak için rengi daha etkin bir şekilde kullanmalarına yardımcı oluyor.

Türk müşteriler için farklı hizmetler sunuluyor Estetik taleplerin yanı sıra ürünün nihai uygulamasının teknik koşullarını da göz önüne alan çözümler geliştiren tasarım ve teknoloji merkezlerine sahip ColorWorks, Türk müşterileri için de çok farklı hizmetler sunuyor. ColorWorks arşivinde plastik malzemeler üzerine uygulanabilir 40.000 renk estetiği mevcut. ColorWorks, müşterilerine ayrıca trend bilgileri ve piyasa araştırmaları, ilham panosu kreasyonları, kavramsal ve endüstriyel tasarım prototip çalışmaları, sanal prototip çalışmaları, teknik fizibilite değerlendirmeleri ve maliyet değerlendirmeleri de sunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda ColorWorks, tüketici trendlerini analiz eden uluslararası trend öngörü rehberi ColorForward’ı Türkiye pazarına sundu. Türkiye Masterbatches Bölüm Müdürü Ufuk Açıkel konuyla ilgili şunları söyledi: “ColorForward’a Türkiye’den müşterilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Ambalaj, tekstil ve beyaz eşya sektörlerinde aktif olan müşterilerimize 2017’nin trendleri ve renklerini sunmuştuk. ColorForward 2018’i ise şimdiden müşterilerimizle paylaştık. Genellikle ambalaj sektöründen müşterilerimiz, özellikle sınırlı üretim ürünleri için trend renkleri seçme konusunda daha cesur davranıyor. Genel olarak belli segmentlerin belli renkleri tercih ettiğini söyleyemeyiz. Ama otomotiv gibi sektörler daha geleneksel ve uzun süre beğenilebilecek renkler kullanma eğiliminde oluyor.”

Clariant’ın bu sene İtalya, Como’da ColorForward 2019 çalıştayını düzenleyeceğini belirten Ufuk Açıkel, çalıştayın içeriğini şöyle özetiyor: “Çalıştayın ana konusu, dünya çapındaki toplumsal trendler olacak. ColorWorks tasarımcıları, 2018’de doğal yeşillerin, sıcak tonlu kırmızıların ve turuncuların trend renkler olacağını, 2019’da ise mor tonlarının ve açık mavilerin öne çıkacağını öngörüyor.”