Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products DGM GRAVIX- Gravimetrik dozajlama sistemleri

DGM GRAVIX- Gravimetrik dozajlama sistemleri

Gravimetrik dozajlama yüksek hassasiyet gerektiren bir prosestir yaklaşımıyla üretilen Moretto DGM Gravix serisi, 25 ms reaksiyon hızına ve patentli bir double-eyelid (göz kapağı) model dozajlama düzeneğine sahip bulunuyor. Tartım istasyonu, herhangi bir mekanik parça ile teması olmayan ve Vibration Immunity System (VIS) olarak adlandırılan titreşimden etkilenmeyen tasarımsal özelliğe sahip ünite; bu özelliği sayesinde makina boğazına monte edilerek çalıştırılsa bile her çevrimde sabit çevrim değerleri temin ediyor. Sekiz komponente kadar malzeme dozajlanabilen ünitede, dozajlama hazneleri kolayca çıkarılabiliyor ve değiştirilebiliyor. Antistatik, titreşimli, akışkanlaştırmalı, genişletilmiş, küçültülmüş, izolasyonlu, ikili, körleştirilmiş ve flake tipi malzeme kullanımına uygun olan seride 10 farklı seçenek bulunuyor.

Hammadde tüketim değerleri ve reçete takibi açısından (Modbus, Ethernet, USB) gibi bağlantı özellikleri ile Gravix ayrıca, Moretto’nun Mowis programı ile entegre edilebiliyor; stok ve ürün takibi gibi gereksinimler için kullanıcının takip programlarına veri transferi sağlanabiliyor. En yüksek titreşimli proseslerde ve en ağır çalışma şartlarında bile, yüksek bir dozajlama hassasiyetini ve çalışma performansını garanti ediyor.

(0,01%)’e varan yüksek dozajlama hassasiyeti ile çalışabilen bu serinin, özel patentli double eyelid shutter (göz kapağı modeli) sistemi sayesinde, 25 ms (milisaniye) gibi kısa süreli reaksiyon zamanı ile geleneksel dozajlama istasyonlarından 50 kat daha hızlı çalıştığı belirtiliyor. DGM Gravix’in patentli ROTOPULSE dozajlama istasyonunun, 0.08 gr’a kadar çok özel prosesler için mikrobatch dozajlama imkânı da bulunuyor.

12 farklı komponente kadar, çok geniş bir yelpazeye ve farklı özelliklere sahip dozaj istasyonu hazneleri kullanılarak 1000’den fazla farklı model seçeneği ile kullanıma sunulan DGM Gravix Serisi; yüksek hassasiyet gerektiren medikal sektöründe; toz malzeme, flake (levha kırığı) ve kırma malzeme kullanılan işletmelerde; yüksek sıcaklıktaki proseslerde; antistatik, antikorozyon özelliği istenen işletmelerde ve kurutulmuş sıcak hammadde dozajlamak isteyen işletmelerde tercih edilen markalar arasında yer alıyor.

Operatör dostu ve kolay kullanım özelliklerine sahip dokunmatik kontrol ünitesi, dijital kontrollü load cell (tartım istasyonu) özelliği ve farklı enstrümanlara çok yönlü bağlanabilme ayrıcalıkları ile DGM Gravix Serisi, Moretto tarafından karşılaştırmaların ötesinde eşsiz bir gravimetrik dozajlama sistemi olarak tanımlanıyor.

Firma Profili 

Moretto, merkezi Padova (İtalya)’da bulunan; İtalya’daki 5 fabrikası ve dünya üzerindeki 8 farklı ülkedeki şirketleri ile birlikte, plastik endüstrisi için endüstriyel otomasyon ürünleri tasarlayan ve imal eden bir firma. Halihazırda, firmanın tasarımını yaptığı tüm ürünler, hemen hemen kendi bünyesinde akıllı işletme konseptinde yönetilen fabrikalarında imal ediliyor. Moretto dünya ile entegre edilmiş vaziyette ve performans kriterlerinin el üstünde tutulduğu bir şirket politikası ile çalışıyor.