Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Gıda ambalajlarında fotoğrafik görseller ve yüksek hijyen

Gıda ambalajlarında fotoğrafik görseller ve yüksek hijyen

Orego Ambalaj’ın, SpectaVIS teknolojisinin “yüksek kalite görsellik” özelliğiyle ürettiği ambalajlar güvenli gıda taşımayı ve yeniliği sunuyor.

2008 yılında bir aile şirketi olarak %100 yerli sermaye ile kurulan Orego Ambalaj 35.000 m2’lik alan üzerine kurulu üretim tesisinde en yeni teknolojileri bünyesine dahil ederek, gıda ve gıda dışı sektörler için plastik ve kağıt ambalajların tasarımı, üretimi ve pazarlaması konularında hizmet veriyor.

Şirket, farklı ihtiyaçlara yanıt veren geniş ürün yelpazesiyle Avrupa başta olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Hem yurtdışı hem de yurtiçinde bütün müşterilerine yüksek kalitede ürünler sunan Orego Ambalaj, sahip olduğu BRCGS Packaging, ISO 9001- 2015 ve FSC belgeleri ile “her zaman en iyisi” prensibi ile güvenden ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Orego Ambalaj, ekstrüzyon teknolojisi ile taze veya işlenmiş gıdalar paketlenmesinde kullanılan bariyerli folyoları 300 mikron ile 1600 mikron arasındaki kalınlıklarda üretiyor ve bünyesinde bulunan Thermoform ve SpectaVis teknolojilerine ait ürünlerin ham maddesi olarak kullanıyor. Tescili Orego Ambalaj’a ait olan %100 geri dönüşümlü SpectaVis ürünleri, farklı tasarım ve ebatlarda üretiliyor.

Şirketin üretim yelpazesinde Thermoform ürün grubunda et, bakliyat, tatlı ve kuruyemiş üreticilerine hitap eden birçok alternatif ambalaj malzemesi bulunuyor. Plastik enjeksiyon ürün gruplarında IML‘li ve IML’siz ürünler yer alıyor. IML’lı ürün gruplarında kalıp içi etiketleme teknolojisi özel üretimiyle zeytin, peynir, tatlı ve yoğurt üreticilerine ürünler sunuluyor. Kağıt grubu gıda ambalajlarında ise, çorba kaseleri, salata kapları, hamburger ve foldtop kutuları müşterilerinin istediği ebat ve şekilde gıdaya uygun olarak üretiliyor. Tesislerine yeni dahil edilen ovenable fırına dayanıklı tabaklar da Orego Ambalaj’ın müşterilerinin kullanımına sunmuş olduğu ürünler arasında yer alıyor.

Artan rekabet koşullarında Ar-Ge çalışmalarının ürünleri için büyük önem arz ettiğinin altını çizen Orego Ambalaj Genel Müdürü Selim Karaarslan firmalarının hedeflerini: “Günümüz koşullarında pazar gücümüzü korumak ve daha ileriye gidebilmek için hem kendimizi ve hem de yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Son teknoloji ile donatılmış laboratuvarımızda ürettiğimiz ürünlerin, müşteriye ulaşmadan kalite uygunluk analizlerini yapabilmekteyiz. Dünyada çevre bilincinin arttığı dönemde kullandığımız thermoform ve kağıt ürünleri %100 geri dönüşümlüdür. Orego Ambalaj olarak hedefimiz, daha az çevresel etki ile önce ülkemizde sonra tüm dünyada öncü bir şirket olarak büyümek, ülkemizin stratejik konumunun avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmektir. Tüm paydaşlarımız ve iş ortaklarımızla ortak hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz” ifadeleri ile açıklıyor.