Tuesday, Apr 16th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products Mondi’den sürdürülebilir gıda ambalaj çözümleri

Mondi’den sürdürülebilir gıda ambalaj çözümleri

Şirket, Köln’deki Anuga FoodTec’te iki yeni geri dönüştürülebilir ambalaj ürününü tanıtarak taze gıda endüstrisinde yenilikçi paketleme çözümlerine duyulan ihtiyacı vurguladı.

Gıdaların bozulmasının önlenmesi söz konusu olduğunda, ambalaj endüstrisi kilit bir rol oynuyor. Mondi şirketi de, üretim ve lojistik sürecinin her aşamasında taze gıda içeriğini korumak, akıllı tasarım ve raf ömrünü uzatmak için MAP (modifiye atmosfer paketleme) uygulama potansiyeli ile daha uzun süre dayanmalarını sağlamak için iki yeni çözüm geliştirdi.

Yeni ambalajlar nem, gazlar ve gres gibi unsurlara maruz kalmayı engelliyor ve yeniden kapatılabilir işlevler aracılığıyla doğru tüketici kullanımını aktif olarak teşvik ediyor. Bu da, gıda israfını azaltırken, porsiyon kontrolünün rahatlığına ve kolaylığına yardımcı oluyor.

PerFORMing Monoloop şirketin, peynir veya et gibi dilimlenmiş yiyecekler için şekillendirilebilir ve geri dönüştürülebilir kağıt bazlı bir çözümü. Bariyer katmana sahip kağıt tepsisi, plastik üst doku çözümüyle bir araya getirilerek, plastik kullanımını azaltırken yüksek düzeyde ürün koruması sağlıyor. Bariyer tabakası kağıt tepsisinden kolayca ayrılabiliyor, böylece tüm elemanlar ayrı ayrı doğru atık aktarımına atılabiliyor. Institute cyclos-HTP tarafından geri dönüştürülebilir sertifikalı PerFORMing Monoloop, mevcut hatlarda bir dizi derinlik ve form için uygun olduğu için gıda üreticilerine yüksek esneklik sunuyor.

Mono Formable PP ise, mono-materyal polipropilenden (PP) oluşturulan, geri dönüştürülebilir yüksek bariyerli bir MAP çözümü. Baskılı bir üst doku ve tamamlayıcı bir ısıl şekillendirilebilir yarı sert alt doku içeren tamamen geri dönüştürülebilir ambalaj, aynı kalınlıkta karşılaştırılabilir bir polyester (PET) tepsiden yaklaşık %30 daha hafif ve aynı yüksek düzeyde ürün koruması sunuyor. Yenilikçi çözümde, çok komponentli geri dönüştürülemeyen PET tepsilerin endüstri standardının yerini alabilecek uygun açma veya tekrar kapama için kolay soyma gibi bir dizi özellik de bulunuyor.

Mondi Sürdürülebilir Ambalaj Çözümleri, Hızlı Tüketim Ürünleri ve Endüstriyel Kanallar Başkanı Thomas Kahl, mümkün olduğunda kağıt ve yararlı olduğunda plastik kullanarak yeni çözümler tasarlarken sürdürülebilirliği ön planda tuttuklarını belirterek sürdürülebilir sistemlerin ve döngüsel ekonomilerin gelişimini destekleyen bütünsel bir yaklaşım benimsediklerinin altını çiziyor.