Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Yeni Complēt™ PKE malzemeleri, poliamidlere sürdürülebilir alternatifler sunuyor

Yeni Complēt™ PKE malzemeleri, poliamidlere sürdürülebilir alternatifler sunuyor

Avient Corporation, yeni Complēt™ PKE uzun elyaf takviyeli mühendislik termoplastikleri ile poliketon (PK) bazlı malzeme yelpazesini genişlettiğini duyurdu.

Yeni formülasyonlar, soğuk ortamlarda bile zorlu uygulamaları desteklemek için güçlü mekanik performans arayan müşteriler için seçenekleri genişletiyor. Avient’e göre, 2021'de piyasaya sürülen Edgetek™ PKE ve LubriOne™ PKE malzemelerine katılan Complēt PKE formülasyonları, ek tedarik güvenliği ve sürdürülebilir faydalar sunarak naylon (PA) ve asetal (POM) bazlı formülasyonlara alternatifler sağlayabilir.

Avient PlastiComp Genel Müdürü Eric Wollan, "Bu gelişme, borular, tüpler, sıvı yönetimi ve daha fazlası için -22°F'ye kadar düşük bir özellik muhafazası ile yeni nesil mühendislik malzemeleri arayan petrol ve gaz, ulaşım ve endüstriyel alanlardaki müşterilerimizin taleplerine proaktif bir yanıtı temsil ediyor. Müşterilerimize özel performans gereksinimlerini ve sürdürülebilirlik hedeflerini karşılamalarına yardımcı olacak yeni malzeme seçenekleri sunmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

Şirket, yarı kristal olan Complēt PKE formülasyonlarının yüksek kimyasal direnç, düşük nem alımı ve naylona (PA66) benzer boyutsal kararlılık sunduğunu belirtiyor. Ayrıca standart testler sırasında alternatiflerle karşılaştırıldığında, bu malzemelerin ürünün yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olabileceğini ve PA66'dan %61, PA6'dan %46 ve POM'dan %30 daha az CO2 ürettiği iddia ediliyor. Bunun yanı sıra %30-%50 uzun cam elyaf oranları bulunan malzemenin müşterilerin belirli uygulamalar için özelleştirilmiş performans gereksinimleri talep etmesine olanak tanıyarak, kimyasal ve hidroliz direncinden yararlanan kimyasal, yakıt içeriği ve yüksek nemli ortamlardaki uygulamalarda özellikle yararlı olduğu da verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak: Avient