Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Robotik otomasyon sistemleri ile Eurasia Robotic

Robotik otomasyon sistemleri ile Eurasia Robotic

2014 yılında İstanbul merkezli olarak İkitelli Organize Sanayi bölgesinde kurulan firmamız sektörün en genç ve dinamik şirketleri arasında yer alıyor. Eurasia Robotic olarak plastik enjeksiyon sektörüne renk katacak ve müşterilerince daima “akla ilk gelen” firma olma misyonuyla faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Robotik otomasyon sektöründeki 10 yıllık bilgi birikimimizi müşterilerimizin kullanımına yeni kullanıcı dostu tasarımlar ile birlikte sunmaktayız.

Firmamız, 10 yıllık bilgi birikimi ile plastik enjeksiyon sanayine yönelik özel otomasyon sistemleri ile kalıp içi etiketleme (IML) robotları üretmekte ve yaptığı kullanıcı dostu robotik sistemleri ile yüksek kaliteyi, ekonomik fiyat avantajıyla müşterilerine sunmaktadır.

Robotik sistemlerde; tasarım, imalat süreci, mekanik montaj, elektrik-pnömatik montaj, yazılım ve test işlemleri Eurasia Robotic tarafından kendi üretim tesislerimizde yapılmaktadır. Bunlara bir bütün olarak müşterilerimize yerinde kurulum firmamızın yüksek donanımlı teknisyenleri tarafından yapılmaktadır.

Eurasia Robotic robotik otomasyon projelerini, güven ve kaliteyi birleştirerek kullanıcı dostu, uzun ömürlü, sistem ve çalışan güvenliğini ilk sırada tutarak müşterilerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirmektedir.

•Yandan giriş IML ve ürün alma robot projeleri

Yandan giriş IML robot otomasyonlarımız enjeksiyon makinasından bağımsız olarak enjeksiyon makinasının arka kapı tarafına zemine sabitlenmektedir. Robot şasemiz, kullanıcı dostu olarak tarafımızdan alan (m2) kullanımı ve titreşimlere karşı özel olarak tasarlanmıştır. Robotumuzun ana ekseni özel dizayn edilmiş ve malzeme olarak 10 mm çelik profilden üretilmektedir. Dizme ekseni hafif ve dinamik olması için alüminyum sigma profillerden tasarlanmıştır. Bu hafiflik robotumuza serilik ve hız kazandırmaktadır.

•Üstten giriş IML ve ürün alma robot projeleri

Robotun ana aksı (Y eksen), enjeksiyon makinasındaki sabit plaka üzerine montaj edilmektedir. Y aksı, robotta olabilecek titreşimler minimize edecek şekilde spacer üzerine montaj edilmiştir. X ve Z eksenleri hafif ve dinamik olması için alüminyum sigma profillerden tasarlanmıştır. Bu hafiflik robotumuza serilik ve hız kazandırmaktadır.

•Kamera ile ürün kontrol sistemleri

Kamera kontrol sistemleri ile müşterilerimiz güvenilir ve verimli olarak üretim yapabilmektedirler. Kamera kontrol sistemi robot sistemlerine kolayca entegre edilebilmektedir. Referans ürün belirlenip karşılaştırma yapılmaktadır. Şekil, renk veya belli bir pozisyonda sapmalar ayarlanabilmektedir. Hatalı ürünler ürün kutusuna atılmaktadır.

•IML etiketleme sistemleri danışmanlık

IML etiketleme sistemleri birçok donanımın bir araya gelmesinden oluşan bir sistemdir. Eurasia Robotic olarak müşterilerimize sistemin tamamının nasıl organize edileceği, nasıl birbiryle kombin çalışacağı hakkında danışmanlık hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz bu hizmeti bizden alarak hem zaman tasarrufu hem de verimli bir çalışma sağlamaktadırlar. Tecrübelerimizi donanımlar arası geçişlerde ortaya koyarak sorunları ortadan kaldırıyoruz.

Hareketli ve kullanıcı dostu olarak tasarlanmış robot ekranımız hem enjeksiyon operatör tarafında hem de robot tarafında rahatlıkla kullanılmaktadır. Yine robot ekranımızda tüm menüler kolay ulaşılabilir ve alarmlar kolay görülebilir olarak tasarlanmıştır. Robotumuzda Türkçe ve İngilizce kullanım dilleri vardır. Robotumuzda uzaktan erişim siz müşterilerimiz gerekli şartları hazırladıktan sonra mümkün olabilmektedir.

Robotlarımızın öne çıkan özellikleri

• Ergonomik robot tasarımı ile müşterilerimize daha az alan kullanımı sağlıyoruz

• Kullandığımız servo sistemler ile tüm dış etkenlere karşılık kararlı çalışmayı sağlıyoruz

• Müşterilerimizle ortak olarak belirlediğimiz çevrim sürelerini sağlıyoruz

• Operatörlerin kolay ve anlaşılabilir kullanıma uygun robot ekranı

• Kolay değişebilen ve kullanılabilen magazin sistemleri

• Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda esnek çalışma şartlarının sağlanabilmesi

• Kamera kontrol ile müşterilerimizin kalite kontrol yapabilmelerini opsiyonlu olarak sağlıyoruz

• Robotumuzda kullanılan tüm ekipmanlar tamamen Avrupa ve Japon menşeili ürünlerden oluşmaktadır

Eurasia Robotic