Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Yeni termoforming teknolojisiyle ambalaj ve bakımda uygun maliyetli çözümler

Yeni termoforming teknolojisiyle ambalaj ve bakımda uygun maliyetli çözümler

R3, kırışık oluşumu olmayan mono malzemelerden yapılmış geri dönüştürülebilir ambalaj filmleri kullanıyor ve modüler yapısıyla her üretim ortamına uyuyor.

İndirim mağazalarının raflarına kısaca bir göz atmak; peynir, sosis, bitki proteinlerinden gıda ürünleri ve diğer birçok ürünün yanı sıra mini porsiyon ve tek porsiyonluk paketler konusunda gıda ambalaj çeşitlerinin ve ambalaj malzemelerinin her yıl daha da çeşitlendiğini görmek için yeterlidir. MULTIVAC firması da gıda üreticilerinin bu gelişmeye ayak uydurabilmesi için R3 makinesini geliştirdiğini duyurdu.

Yeni termoform paketleme makinesi, geri dönüştürülebilir ve çevre dostu mono filmler gibi en yeni ambalaj malzemelerini kararlılıkla ve güvenirlilikle çalıştırılması ile birlikte aynı zamanda gelişmiş modüler yapısı sayesinde çok çeşitli müşteri gereksinimlerine kolayca uyarlanabilme avantajları sunuyor. Ürün müdürü Michael Landerer bu gelişmeyi “Aslında tüm etkinlikler için terzi işi bir takım elbise. Amacımız sadece küçük ve orta ölçekli şirketlere değil, aynı zamanda dar bütçeli daha büyük şirketlere de “en uygun” makine konfigürasyonları sunmaktır. Müşterinin üretim ortamına mükemmel şekilde uyan ve ne aşırı ne de eksik boyutlandırılmış uygun maliyetli çözümler. Aynı zamanda mümkün olan en düşük bakım maliyetlerine neden olan çözümler” ifadeleri ile açıklıyor.

R3, üst düzey dilimleyici hatlarının çıktısını elde eder

R3 dört istasyondan oluşuyor: Şekillendirme istasyonu, yükleme alanı, yapıştırma kalıbı ve kesme alanı. İlk aşama olarak, şekillendirme istasyonu alt dokuyu ısının etkisiyle şekillendirilebilir hale getiriyor, böylece sıkıştırılmış hava ve vakum vasıtasıyla sonraki termoforming prosesi için ürün boşlukları üretilebiliyor. Termoform işlemi tamamlandıktan sonra ürünün paket boşluklarına manuel veya otomatik olarak yüklenmesi gerçekleşiyor. Yüklemeden sonra, alt doku yapıştırma kalıbı içinde üst doku ile hava geçirmez şekilde kapatılıyor. Son aşama, çapraz kesme üniteleri ve uzunlamasına bir kesici vasıtasıyla ağdaki paket şeridinden bireysel paketlerin ayrılması oluyor. R3, en yüksek seviyesinde dakikada on iki devirlik bir hıza çıkabiliyor ve bu nedenle üst düzey dilimleyici hatlarının çıktısına ulaşabiliyor.

Mono malzemeler kırışmaz garantili: Tam ısıtma, ambalaj filminde hoş olmayan dalgaların oluşmasını önler

Çevreyi korumak ve iklim değişikliğinin etkilerini durdurmak için doğrusal paketleme ekonomisinden kapalı döngü ekonomisine geçmek gerekiyor. Ancak birçok plastik paket bu dönüşüme hazır değil. Neden? Çünkü geri dönüştürülemeyen, sadece yakılan çok katmanlı filmlerden oluşuyorlar. Tek çözüm: örneğin APET veya PP gibi mono malzemelerden yapılmış geri dönüştürülebilir filmler. Bu filmler ambalaj dünyasında ilerliyorlar ve plastik ambalajların CO2 dengesini iyileştiriyorlar. Ancak genellikle daha kötü bir görsel görünüme sahiptirler. Birçok termoform paketleme makinesi, paketin kenarlarında hafif dalgalar oluştururlar. Bu sorunu çözmek için, R3 teknolojisi; geri dönüştürülebilir filmleri eşit şekilde tam ısıtarak çözüm sağlıyor. Buna ek olarak, doku gelişimi için zincir kılavuzları ayrı ayrı ayarlanabiliyor ve ayrıca makine işlemlerinin tüm kuvvetlerinden ayrılabiliyor. Bu, örneğin kalıp setinin ağırlığının tamamen yan çerçevelere yüklendiği anlamına gelir. Bu nedenle, filme hiçbir titreşim iletilmez. Bu, sabit bir ağ gerilimi elde edilmesini ve paketin kenarlarındaki dalgaları sürekli olarak önlemeyi sağlıyor. Bu nedenle polipropilen gibi mono malzemelerden yapılan filmlerde optimum paket görünümünü garanti edilebiliyor. 

Kaldırma ünitesinin ve sızdırmazlık plakasının yeni tasarımı bakım çalışmalarını azaltır

R3 minimum düzeydeki bakım işiyle ve yeni kaldırma ünitesi tasarımıyla birçok avantaj sunuyor. Geliştirme ekibi, hareketli parça sayısını minimuma indirdi. Buna ek olarak, hiçbir yerde yağlayıcı kullanılmadı. Bu nedenle bakım çalışması miktarı ve olası arıza oluşumu çok azalıyor. Yapıştırma plakasının değiştirilmesi bile çok hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor. Şimdiye kadar servis teknisyenleri genellikle kalıbın tüm üst bölümünü kaldırmak zorunda kalıyordu. Bu, 100 kilo demektir ki bu da ter atmak için yeterlidir. MULTIVAC'ın çözümü: Sadece yaklaşık 20 kilogram ağırlığındaki sızdırmazlık plakası, vidalar aracılığıyla üst kısımdan kolayca çıkarılabilir ve yükleme alanına çekilebilir. Orada değişiklik hızlı ve minimum çabayla gerçekleştirilebilir. Üst kısımdaki soğutma suyu devresi etkilenmeden kalır. Bu çok büyük bir fayda ve soğutma suyunu uzun süre boşaltmanın gerekli olmadığı anlamına gelir. Geçmişte yalnızca zamana mal olan değil, aynı zamanda kontaminasyon riski de içeren bir işti bu durum. Ve son olarak, tasarımcılar termoform paketleme makinesinde çerçevenin alt tarafını güçlendirdiler. Bu, tüm makineyi merkezi bir noktadan kaldırmayı mümkün kılar - örneğin bir forklift ile. Bu takviye sayesinde herhangi bir hat değişikliği durumunda makinenin konumunu hızlı bir şekilde değiştirmek mümkün olabiliyor.

MULTIVAC