Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Printed Magazine Subscription Haberler Plastik sektörü 28.kez Tüyap’ta bir araya geldi

Plastik sektörü 28.kez Tüyap’ta bir araya geldi

TÜYAP tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) iş birliği ile düzenlenen Plast Eurasia İstanbul 2018, 28.Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı, 44 ülkeden 1.094 firma ve firma temsilciliği ve 103 ülkeden 51.684 sektör profesyonelini 5-8 Aralık tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul’da bir araya getirdi.

Plastik makineleri, kimyasallar, hammaddeler, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, kalıp, hidrolik ve pnömatik, geri dönüşüm alanlarında son teknolojilerin ve yeniliklerin 10 salonda sergilendiği fuarda Çin, Hindistan, İran ve Tayvan’dan milli katılım gerçekleşti.

Yaygın kullanımı ile tüm sektörlerin yapı taşı niteliğinde olan plastik endüstrisine olumlu katkılar sağladığına inandığımız PlastEurasia İstanbul 2018 Fuarı’nın, T.C. Ticaret Bakanlığı ve TÜYAP yurt dışı ofisleri koordinasyonu ile Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyeti organizasyonu yapıldı. Yurt dışında gerçekleştirilen yoğun pazarlama çalışmaları sayesinde geçen yıla oranla %17 artışla 7.974 uluslararası ziyaretçi fuarı ziyaret etti.

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin organizasyonuyla fuarın birinci gününde katılımcı firmalar, Bulgaristan, Özbekistan, Kosova, Tunus ve Ürdün’den gelen konuk firma temsilcileriyle B2B görüşmeler gerçekleştirdi. MyTuyap Eşleştirme Sistemi sayesinde ziyaretçiler, katılımcı firmalara fuar öncesinde toplantı talebi göndererek, fuar sırasında vakit kaybetmeden ikili görüşme fırsatı yakaladı.

Fuar sırasında uygulanan anket sonuçlarına göre, katılımcıların %90’ı fuardan memnun olduklarını ve %95’i gelecek yıl fuara yeniden katılacaklarını belirttiler. Fuar sonrasında uygulanan online ziyaretçi anketlerine göre ziyaretçilerin %91’i fuardan memnun olduklarını ve %93’ü gelecek yıl fuarı yeniden ziyaret edeceklerini belirttiler.

Plast Eurasia İstanbul 2019, 29. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı TÜYAP tarafından PAGEV iş birliği ile 4-7 Aralık 2019 tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece, İstanbul’da düzenlenecek.