Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Why We? Teknoloji Interroll, crossbelt sorter sistemler için yeni bir besleme konveyörü sunuyor

Interroll, crossbelt sorter sistemler için yeni bir besleme konveyörü sunuyor

Yeni besleme konveyörleri ile birlikte, Interroll özellikle verimli materyal akışı için modüler platform çözümlerini genişletiyor. Bu yeni çözüm, Interroll crossbelt sorter sistemleri ile kusursuz bir şekilde çalışması adına tasarlanmıştır. Bu yeni besleme modülleri, otomatik sorter sistemlerinde mal akışında önemli bir potansiyel artışı sunmak için daha yüksek besleme hızlarını daha az alan gereksinimleriyle birleştiriyor.

Yeni besleme modülleri önceki çözümlerden çok daha verimlidir ve çok daha kompakt bir tasarıma sahiptir. Dahası, kullanımda çok daha sessizdirler ve aynı zamanda daha küçük malların taşınması için de uygundurlar. Interroll'un başarılı Modüler Konveyör Platformu (MCP) tasarımından esinlenen bu yeni besleme konveyörleri, esneklik ve verimlilik açısından modüler bir konveyör platformunun tüm avantajlarını sunmaktadır. Örneğin, kompakt besleme konveyörleri yüksek performanslı, kompakt senkron tambur motorlarla hareket ettirilir, böylece yanlara bağlı redüktörlü motorları kullanmaya gerek kalmaz. Bu sayede daha fazla besleme konveyörünün daha fazla yer kaplamadan kurulmasına olanak tanır. Elastik bantların kullanılması, gerektiğinde konveyör hatlarında kısa bir süre için konveyör bantlarının kapatılabileceği anlamına gelir. Sonuç olarak, 1: 2 uzunluk-genişlik oranı elde edilebilir, bu da daha yüksek taşıma hızlarına ve tek tek taşınan mallar arasında son derece küçük boşluklara imkân vererek, kullanıcıların küçük ürünleri kolayca taşıyabilmesine olanak sağlar.

Optimum besleme hızları için hassas şekilde ayarlanabilir taşıma hızı

Yeni besleme konveyörleri birbirinden bağımsız olarak tahrik edilen çoklu konveyör bantlarından oluşur. Bu sayede, her bir sorter gereksinimini karşılamak için nakliye hızlarının hassas bir şekilde ayarlanması mümkün hale getirilmekte, böylece kullanıcılar taşınan mallar için optimum besleme oranları elde etmektedirler. Örneğin, mal akışına çoklu paketler eklenirse, paketlerin ana taşıyıcı bant üzerinde boş konteynırlara sorunsuz bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmak için hızlar ayrı ayrı arttırılabilir veya azaltılabilir.

İşlevsellikte yapılan iyileştirmelerin yanında, yeni çözüm kurulum ve bakım anlamında da avantajlar sunmakta. Parmak koruma ile donatılmış ön montajlı konveyör bantları yukarıdan kolaylıkla ve ergonomik bir biçimde kurulabilir. Elastik konveyör bantların kullanımı, bantların düzenli olarak tekrar sıkıştırmaya gerek olmadığı anlamına gelir.

Interroll (Schweiz) AG