Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us Institutional Teknoloji Konica Minolta Türkiye, endüstriyel baskı çözümlerini tanıttı

Konica Minolta Türkiye, endüstriyel baskı çözümlerini tanıttı

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği KASAD Yönetim Kurulu ve üyeleri ile endüstrinin önde gelen matbaalarını 21 Mart Salı günü İstanbul Swiss Otel’de ağırlayan Konica Minolta Türkiye, geleneksel baskı süreçlerini dijital baskı, süsleme ve kesim süreçlerine dönüştürecek endüstriyel baskı çözümlerini tanıttı.

Konica Minolta Türkiye Profesyonel Baskı ve Endüstriyel Baskı Bölüm Müdürü Orhan Doğan’ın sunumu ile başlayan toplantıda Doğan; şirketin tüm üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik güvenlik, görüntüleme, ofis yönetimi, dijitalleşme ve baskı ihtiyaçlarını karşılayan geniş çözüm portföyünü anlattı.

B2 formatta dijital baskı ve sonlandırma

Tanıtım toplantısında şirketlerinin baskı ve kesim çözümlerini ise Konica Minolta Avrupa Endüstriyel Baskı Başkanı Hidetoshi Omo, anlattı. Omo’nun gündeminde ise B2+ (578 x 740 mm) baskı yapan KM-1 UV Inkjet Baskı makinesi ve yine 50 x 70 lazer şekilli kesim makinesi Motion Cutter vardı. 

KM-1 UV inkjet baskı makinesi, 1200 x 1200 dpi çözünürlükte saatte 3000 bin tabaka hızla 0,06 – 0,6 mm kalınlıktaki baskı altı malzemeler üzerine CMYK baskı yapabiliyor. 60 milyon baskı ya da 7 yıl üretim imkânı tanıyan bu UV inkjet baskı makinesinin, ticari, yayın ve ambalaj matbaalarının B2+ baskılarını FOGRA sertifikasyonu ile ofsetle birebir örtüşen kalitede basmalarını garanti altına alabiliyor.

Bir lazer şekilli kesim makinesi olan Motion Cutter ise 80 - 500 gramlık kâğıtlar için şekilli kesim, perforaj, pliyaj, yarım kesim, kazıma ve oyma işlemlerini yüksek süratte gerçekleştirebiliyor. Karton ambalaj ve özel kitap üretimini hedefleyen matbaalar için tüm bıçak hazırlama ve ön ayar süreçlerini ortadan kaldıran kesim makinesi, kullanıcılarına üretimde verimliliği ve düşük maliyeti sunuyor.

Konica Minolta’nın 2016’daki stratejik ortaklığını açıkladığı MGI firması Başkan Yardımcısı Viktor Abergel ise sunumunda; MGI’ın, dijital kısmî lâk ve yaldız baskı makinelerini anlatarak, şirketin tüm endüstride dengeleri değiştirecek olan B1 format (70 x 100) Dijital Baskı + Lâk + Yaldız uygulamalarını tek geçişte tamamlayan Fabrika 4.0 ALPHAJET dijital inkjet baskı makinesinin Türkiye Lansmanı’nı da yaptı.

Baskılarınızı kolayca süsleyin

Dijital Kısmî Lâk ve Yaldız JetVarnish 3D serisi makineler, tabaka beslemede üç farklı ölçüde sunuluyor. 36 x 76 – 50 x 70 ve 70 x 100 ebatlarda sunulan makineler matbaacının tüm serigrafi ve yaldız proseslerini ortadan kaldırıyor. JetVarnish serisi pdf’den bitmiş kartona tek geçişte, firesiz hızlı teslim süreleri sağlarken, bobinden bobine etiket üretimi, embellishment işlemleri için de bir makineye sahip. Ayrıca şirket tarafından verilen bilgiye göre serinin hali hazırda dünyada 1.200 kurulumu bulunuyor.

Fabrika 4.0 ALPHAJET ise, dijital inkjet baskı makinesi statüsünde sürdürülebilir bir baskı üretimi sağlıyor. Çevre ile uyumlu (De-Inkable Sertifikası INGEDE’ye) sahip olan ALPHAJET’in baskıları, geri dönüştürülebilir formda. Makinenin en önde gelen mesajı ise Endüstri 4.0 ile tüm üretim prosesini otomasyon altına almış olması. Çözüm aynı zamanda üretim sürelerinde ve firede büyük avantaj sağlarken, tek operatör ile çalışma imkânı ile iş gücünden de önemli tasarruf vadediyor.

135 gramdan 2 mm’ye varan aralıkta kâğıt, karton, e-flute mukavva, sentetik baskı altı malzemelerine yönelik, 72 x 110 cm ebatta saatte 1.800 B1 format tabaka hızla çalışan makinenin bir diğer avantajı ise tasarrufu sevmesi. Mürekkep ve elektrik sarfiyatında oldukça cimri olan bu 70 x 100 dijital inkjet baskı makinesi, düşük üretim maliyet özellikleri ile de öne çıkıyor. 

Kaynak: Konica Minolta Türkiye