Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Ürün üzerine etiket yapıştıran her firma bizim müşterimizdir

Ürün üzerine etiket yapıştıran her firma bizim müşterimizdir

Cafer Salman - DolepakDolepak kurumsallaşma süreci yaklaşık 18 yıllık bir süreç kapsamaktadır. Firma, etiketleme yapıştırma makinelerinin üretimini yapıyor. Ürettikleri makineleri iki ana gruba ayırabiliriz. Bunlar; masaüstü ekonomik ve kapsamlı otomatik versiyonlardır. Bunlar da ambalajın şekline ve etiketin formuna göre kendi içinde bölünüyor. Dolepak’ın sahibi Cafer Salman’la firma ve ürünleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. 

Dolepak hakkında bilgi alabilir miyiz? Ne zaman kuruldu?  

Dolepak firması olarak kurumsallaşma sürecimiz 18 yıllık bir zamanı kapsamaktadır. Bu 18 yılın her günü yeni bir şeyleri tecrübe etmekle geçmiştir, tecrübelerimizin yeterli olduğunu düşündüğümüz 2005 yılı Ağustos ayında resmen Dolepak olarak hizmete başladık ve halen de ilk günkü heyecanımızla üretimlerimize devam etmekteyiz. 

Makine çeşitleriniz nelerdir? Özelliklerinden bahseder misiniz? 

Makine çeşitlerimizde bir adet sınırı koyma şansımız ve müşterimize hayır dememiz maalesef nerdeyse mümkün değil.

Bildiğiniz gibi her türlü etiket hemen hemen tüm sektörlerde kullanılmaktadır, bu kullanım çok çeşitli ambalaj şeklini de beraberinde getirmekte, Fikir verebilmek için özetle 2 ana guruba ayırabiliriz; masaüstü ekonomik ve kapsamlı otomatik versiyonlarımız var bunlarda tamamıyla ambalajın şekline ve etiketin formuna göre kendi içinde bölünüyor.

Makineleriniz arasında en fazla rağbet gören hangisi? 

Müşterilerimizle beraber büyüyoruz diyebiliriz. Masa üstü modellerimiz daha çok tercih ediliyor. Gerek ekonomik oluşu gerek kullanım ve ayar yapılırken yetkin personele ihtiyaç duyulmaması Hepsinden önemlisi firma ilk kurulum safhasında ise, kaçınılmaz olarak bütün hesaplarını çok detaylı düşünmekte, “ya olmazsa” gibi endişelerini de ancak bizim ekonomik modellerimizle bir parça bertaraf ediyor. Bu arada belirtmek isterim, ne mutlu ki şu ana kadar yola çıktığımız bütün firmalar hâlihazırda üretimlerine devam ediyorlar.  

Müşterilerinizi memnun edebilmek için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

En can alıcı konu bu olsa gerek, müşteri memnuniyeti her kurumda en öncelikli kuraldır. Bizde elbette her çalışmamızda bu kuralı merkez noktası olarak görüyoruz. Müşterilerimize, olabildiğince servis ihtiyacı olmayacak makineler üretmeye çalışıyoruz. Kullandığımız mamul, yarı-mamul malzemeleri seçerken azami dikkat ediyoruz

Üretim tesisiniz nerede bulunuyor? 

Firmamız; İstanbul/ Bayrampaşa’da İşkent Sanayi Sitesi’nde içerisinde kendi yerinde bulunmaktadır. Bütün talaşlı imalatını ve elektrik-elektronik montajını yine kendi bünyesinde yapabilmektedir

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Teknoloji takip etmemek mümkün değil, hele de günümüzde her yönümüz bilgi bu uğraşımız şimdilik bize kendi programlanabilir mikroişlemciyi üretmemizi sağladı. Şuanda makinelerimde 2 ayrı (8 in 5 out ve 10 in 6 out) CPU kullanmaktayız ve tamamen bizim üretimimizdir.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? 

Hitab ettiğimiz sektörler çok geniş, ürün üzerine etiket yapıştıran her sektör bizim müşteri porföyümüzü oluşturmaktadır.  Bunlardan en çok diyalogda olduğumuz sektörler; gıda, ilaç ve kozmetiktir.