Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Makinelerimiz %100 homojen olarak karışım sağlar

Makinelerimiz %100 homojen olarak karışım sağlar

AHF Makina Firma Sahibi Mehmet Akif Uzunkavak, dosya konumuz kapsamında gerçekleştirdiğimiz röportajda firmalarının ürün yelpazesinde yer alan makineleri ve öne çıkan özelliklerini anlattı.

Hammadde karıştırma makineleri ve taşıma sistemleri üretimi üzerine Konya’da faaliyet gösteren AHF Makina, uzman ekibi ve sürekli kendini geliştiren yapısı ile müşterilerine hizmet veriyor. Öncelikli hedeflerinin müşteri memnuniyeti olduğunu söyleyen Firma Sahibi Mehmet Akif Uzunkavak, makinelerinde kaliteyi ve ekonomiyi bir arada sunduklarını özellikle belirtiyor.

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Şirketinizin kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

AHF Makina toz ve granür ham maddelerin karıştırma ve taşıma sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firmadır. Şahsım olarak 2000’li yıllardan itibaren özellikle plastik sektörünün üretim faaliyetlerinde yer aldım. Plastik enjeksiyon ve şişirme makineleri bakım onarım ve revizyon faaliyetleri üzerine deneyimlerim oldu. Yaklaşık 6 yıl önce plastik ham madde karıştırma makinelerinin imalatına başlayarak AHF Makina’nın temellerini atmış oldum. Firmamız resmi olarak 2019 yılında üretim faaliyetlerine başlamıştır, uzman ekibi ve sürekli kendini geliştiren yapısı ile müşterilerine hizmete devam etmektedir.

Üretim yelpazenizde yer alan makine çeşitleriniz ve uygulama alanları hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz? 

Firmamız plastik ham madde karıştırma makineleri, baharat, kimyasal, deterjan vb. sektörlerdeki toz ürünlerin homojen karışımları için Ribbon mikser olarak da bilinen yatay tip karıştırma makinelerinin imalatı ile bunların taşınması için helezon ve konveyör bant imalatı yapmaktadır. Aynı zamanda plastik sektörüne yönelik özel tasarım makinelerin imalatı devam etmektedir.

Ham madde karıştırma sistemlerinizin öne çıkan teknik özellikleri, avantajları ve farklılıkları hakkında neler söylersiniz?

Ham madde karıştırma makinelerimiz ergonomik yapıda olup, %100 homojen olarak karışım sağlamaktadır. Manuel ve otomatik zaman seçimli çalışma sistemi kontrol panelinde kumanda edilebilmektedir. Vakum emicileri için makinelerimizde emici giriş cepleri bulunmaktadır. İstekler doğrultusunda farklı tasarımlar da yapabiliyoruz.

Faaliyet alanınız içerisinde özel tasarım makine imalatlarınız da yer alıyor. Bu makinelerinizin çeşitleri ve özellikleri hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Genellikle plastik sektöründe kullanılabilen delik test cihazları, montaj makineleri, şişe ağız kesme makineleri, ürün sayıcıları, tava dizme gibi farklı çalışmalarımız vardır. Ayrıca firmaların ihtiyaçlarına yönelik farklı tarzdaki üretim süreçlerine de özel çözümler sunulmaktadır.

Özellikle üzerinde durduğunuz sektörler ve pazar payınızı arttırma adına yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

Plastik sektörü başta olmak üzere, un, baharat, kahve ve kimyasal sektörlerindeki firmalara hitap etmekteyiz. Kalitemizi sürekli geliştirerek öncelikle referans yoluyla ve reklam çalışmalarıyla pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz.

Servis konusunda müşterilerinize nasıl destek sağlıyorsunuz? Satış öncesi ve sonrası hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Satış öncesinde ilk olarak müşterimizin ihtiyacı olan makineyi doğru tercih etmesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kapasite ve verimlilik oranlarını fiyat performans içerisinde değerlendirerek süreci tamamlıyoruz. İmalat sürecinde makinelerimizin bütün kalite kontrolleri ve çalışma testleri titizlikle tamamlandıktan sonra müşterilerimize sevk ediyoruz. Akabinde kurulum ve devreye alma aşamalarında her türlü desteği sağlıyoruz. Ürünlerimiz 2 yıl garantili ve CE belgeli olup 2 yıl sonrasında da teknik destek vermeye devam ediyoruz.

Firmanızın 2022’den beklentileri ve hedefleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Ürün, hizmet ve diğer faaliyet konularınızda yenilikler olacak mı?

2022 yılında üretim kapasitemizi daha da artırarak müşterilerimize daha da hızlı hizmet vermeye devam etmeyi hedefliyoruz. Üretim ihtiyaçları doğrultusunda ilave ekipmanlarla yeni yatırımları kontrollü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ürün yelpazemize ek olarak ısıtmalı tip ham madde karıştırma makinesinin de üretimine başlamayı planlıyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bizleri tercih eden tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum.