Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerden dizüstü bilgisayar

Geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerden dizüstü bilgisayar

Dell Technologies, artan atık sorunu ve kaynak kısıtlamalarına çözüm oluşturmaya yardımcı olmak için yeni ürünlerini sürdürülebilir malzemelerle üreterek piyasaya süren markalar arasında yer alıyor.

Bu yeni ürün ve malzemeler, şirketin yakın zamanda ortaya koyduğu Concept Luna’yı temel alıyor. Concept Luna, kaynak kullanımını azaltmak ve ekonomide daha fazla döngüsel malzeme tutmak için tasarım fikirlerini araştıran bir prototipti. Marka yapılan bu yeni eklemeler ile satın alma kararı verirken çevre konularına daha çok önem veren müşteriler için daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor.

Dell Technologies Müşteri Ürün Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rahul Tikoo konuyla ilgili olarak şunları dile getiriyor: “Şirketimizin amacı, insanlığın ilerlemesini sağlayan teknolojiler yaratmaktır. Gelecek nesiller için bir şeyleri daha iyi hâle getirme fırsatından ilham alıyoruz. Bu, çevresel etkiyi, atıkları ve emisyonları azaltmaya yardımcı olmak için ürünlerimizi tasarlama ve ambalajlama yöntemlerimizde de açıkça görülüyor. Gelecekte daha da sürdürülebilir ürünler sunmak için ürün yaşam döngüsünün her adımını sürekli olarak inceliyor, tekrar tekrar değerlendiriyoruz.”

Markanın en son çıkan bilgisayar serisinde kullanılan geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler şu şekilde sıralanıyor:

• Kâğıt endüstrisinden geri dönüştürülmüş ağaç bazlı biyo-plastik (%21), geri kazanılmış karbon fiber (%20) ve kullanım sonrası geri dönüştürülmüş plastik (%30) dâhil olmak üzere %71 geri dönüştürülebilir ve yenilenebilir malzemelerden yapılmış dizüstü bilgisayar kapağı. Cihazın en ağır ikinci parçası olan kapak kısmına odaklanan şirket, ürünün karbon, su ve enerji ayak izini azaltmaya yardımcı olarak daha büyük bir sürdürülebilirlik etkisi yaratabiliyor.

• Cihazın tabanı, geri kazanılmış karbon fiberden (%20) ve hint yağı bitkisinden yapılan yeni biyo-bazlı plastik ayaklardan (%39) oluşturulmuş. Bu yenilenebilir malzeme, petrol bazlı malzemelere olan bağımlılığı azaltıyor.

• Bu seri aynı zamanda, Dell'in okyanus atığı plastik (ocean-bound plastics) kullanımına yönelik adımını öne plana çıkararak kullanımı, ambalajdan ürünlere doğru genişletiyor. Yeni serideki cihazda bulunan fan yuvası, okyanus atığı plastiklerden yapılıyor (%28).

• Cihazın ambalajı ise, %100 geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir malzemelerden yapılmış olup tamamı %100 geri dönüştürülebilir özellikte.