Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Ravago Petrokimya büyümeye hız kesmeden devam ediyor

Ravago Petrokimya büyümeye hız kesmeden devam ediyor

Ravago Türkiye Mühendislik Plastikleri İş Birimi Direktörü Elçin OğuzhanTürkiye’de 1998 senesinden beri yaptığı yatırımlarla plastik sektörünün önemli oyuncularından biri haline gelen Ravago, bugün 300 bin tonluk üretim kapasitesi ile polimer ham maddede Türkiye’nin 2’nci büyük plastik üreticisi konumunda. 2013 yılında bünyesinde bulunan Türkiye’deki tüm plastik üretim firmalarını Ravago Petrokimya AŞ. çatısı altında toplayan şirket, TAYSAD Kocaeli ve Aliağa İzmir olmak üzere iki üretim tesisinde toplam 255 bin m2 alan üzerinde faaliyet gösteriyor. Ravago Petrokimya, bugün bu 4 ana iş biriminde faaliyet gösterirken, EPS üretiminde 200 bin ton, Termoplastik elastomer ve Mühendislik plastikleri üretiminde 80 bin ton, Termoplastik poliüretan üretiminde 10 bin ton ve Poliüretan sistemlerinde 35 bin tonluk üretim kapasiteleri ile sektörünün öncüleri arasında yer alıyor.

Termoplastiklerin otomotiv sektöründen elektrik & elektronik sektörüne, beyaz eşya grubundan sağlık hizmetlerine, paketleme sektöründen boru üretimine kadar birçok sanayide geniş kullanım alanları bulunuyor ve her geçen sene termoplastik malzemelere olan talep artarak devam ediyor. Geliştirdikleri özellikli polimer malzeme çözümleri ile plastik işletmecilerinin artmakta olan malzeme taleplerine yardımcı olduklarını belirten Ravago Türkiye Mühendislik Plastikleri İş Birimi Direktörü Elçin Oğuzhan şirketleri hakkında şu bilgileri paylaşıyor.

“Ravago yalnız ham madde üretmekle kalmamakta; gelişen dünya beklentilerini ve yeni gelişmeleri takip ederek, Ar-Ge alt yapısı ile sürekli ürün geliştirme çalışmaları da yapmaktadır. Burada öncelikli olarak, ana marketin ihtiyaç duyabileceği ve müşterilerin gelişimlerini destekleyici çözümler hedef alınmaktadır. Gelişen dünyada yeni beklentilerin neler olabileceği, müşterilere ne gibi kolaylıklar sağlanabileceği araştırılarak yeni ürünlerin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır.”

2023 yılında iç piyasa ile birlikte ihracatta da tempolarını hızla arttıracaklarını belirterek şirketlerinin önümüzdeki dönem fuar katılımları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Elçin Oğuzhan; “Düseldorf’da düzenlenen geleneksel K’2022 fuarı da dahil olmak üzere birçok önemli fuarda plastik malzeme çözümlerimizi sunacağız. Fuar ziyaretçileri K’2022 fuarında yer alacağımız Hall 7.1 C12 numaralı standımızda ürün ve çözümlerimiz hakkında Ar-Ge müdürümüz Dr. Mehmet Ali Oral ve teknik ekibi ile görüşebilecek, yeni işbirliği imkanları oluşturabilecekler. Ayrıca 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Plast Eurasia fuarında 7. Salon 716 numaralı standımızda da yurtiçi ve Ortadoğu’dan gelecek partnerlerimiz ile güncel gelişmeler paylaşılıp, yeni başarı hikayeleri için fırsatlar yaratılacaktır” diyerek sözlerine son veriyor.