Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Hunstman EMA Kimya Sistemleri yeni poliüretan sistemleri üretim tesisini açtı

Hunstman EMA Kimya Sistemleri yeni poliüretan sistemleri üretim tesisini açtı

Yeni tesis; polyester polioller, karışımlar, MDI prepolimerleri, sprey köpük ve poliüre üretimi gerçekleştirecek.

2012 yılında Huntsman şirketinin bir kuruluşu olarak faaliyete geçen EMA Kimyasal Sistemleri, İstanbul’daki poliüretan tesisinin yeniden inşa edilmesi sürecini tamamladı. Yeni tesis, Huntsman tescilli TEROL® poliol teknolojisini üretmek için yılda yüz milyonlarca PET şişeyi geri dönüştürecek ve şirketin döngüsel ekonomiye katkısının sürdürülebilir bir yatırım olarak artmasını sağlayacak. Yeni tesis, dünya standartlarında Ar-Ge merkezinin yanı sıra poliüretan sprey köpük yalıtımında faaliyet gösteren Huntsman Building Solutions'ın bir uygulama ve eğitim merkezine de ev sahipliği yapacak.

“Yeni tesis ile birlikte Türkiye’de sürdürülebilir bir yatırıma imza atıyoruz”

Huntsman Polyurethanes Başkanı Tony Hankins, yeni tesisle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye, Avrupa'nın ikinci en büyük MDI bazlı poliüretan pazarı. Türkiye’nin bölgesel pozisyonuna güveniyoruz. Bu tesisle birlikte Türkiye ve Orta Doğu’daki merkez konumunun yanında Avrupa’da da önemli bir konuma taşınacak. Son üç yıldır kendi tesisi olmadan başarıyla faaliyet gösteren EMA Kimya Sistemleri, yeni tesisle birlikte başarısını katlayacak. Mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartlara sahip olan yeni tesisimiz aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu'da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek.” 

Huntsman Polyurethanes Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörü Gülüm Selen Kabil ise şu açıklamalarda bulundu: “Yeni tesisimizin inşa sürecini tamamladığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Tesisteki son teknoloji ekipman ve yapay zekâ destekli sistemin, EMA Kimya Sistemleri’ni kimya sektöründe bölgemizde lider konuma ulaştıracağına inanıyorum. Hutsman’ın küresel liderliği ve kurumsal desteği ile bölgemizdeki liderliğimizi sürdüreceğiz. Ayrıca yeni tesisimizle birlikte ülkemize istihdam kapısı oluşturacak, ihracat payımızla da Türkiye’nin gelişimine de katkı sağlayacağız.”

150 bin tonu aşan kurulu sistem üretim kapasitesine sahip tesis; rijit, ayakkabı, otomotiv, flex ve elastomer gibi PU sistemler ile başlıca inşaat, buzdolabı, ayakkabı, mobilya, otomotiv, sağlık, boya, yapıştırıcı sektörlerine ürün tedarik edecek çeşitli, sert ve esnek karışımları üretecek.