Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News BANDERA, sektördeki 75. yılını kutluyor

BANDERA, sektördeki 75. yılını kutluyor

BANDERA, 19-26 Ekim tarihleri arasında Düsseldorf’ta gerçekleşen K 2022 Fuarı’na Ekstrüzyon Intelligence® konseptiyle katılım gerçekleştirdi. İtalyan şirket fuarda yeni yatırımcılarla iş fırsatlarını değerlendirme imkanı ile birlikte kuruluşlarının da 75’inci yılını kutladı. Sergi alanının dayanak noktası ise bariyer film üretimi için yenilikçi 9 katmanlı “BarrierFlex® Nine” hattı oldu. 

Şirket fuarda öne çıkardığı Extrusion Intelligence® (Ekstrüzyon Zekâsı) vizyonunun üç temel unsurunu şu şekilde sıraladı:

Yenilik: Ar-Ge departmanı, Ekstrüzyon Akademisi dahili laboratuvarları ve Endüstri 4.0 konularındaki bilgi birikimi, BANDERA-Ekstrüzyon Zekâsı'nın Problem Çözücü rolünde olduğunu doğrulamaktadır.

Güvenirlilik: 75 yıllık dönüm noktası sürekliliğin, ürün güvenilirliğinin, verimli hizmet sunumunun ve özelleştirmenin, yorulmak bilmeyen araştırma ve inovasyon sayesinde elde edilen tüm somut başarıların ve öncülük edilecek “salt” hedeflerden çok daha fazlasının kanıtıdır.

Sürdürülebilirlik: Proje tasarımından mühendisliğe, yeni bağlamların analizi ve nihai ürün yönetimine, geri dönüşümden ileri dönüşüme kadar döngüsel ekonomi kavramlarıyla titizlikle uyumlu.

Şirket ayrıca BANDERA serilerinin yeniden tasarlanması için Torino merkezli Icona Design Group ile ortaklık kurduğu bilgisini paylaştı. Tasarım ekibi projeye başlamadan önce; Blown Film (endüstriyel torbalar, tarımsal film ve geomembran dahil esnek paketleme ve dönüştürme), Levha Hattı (PET hatları, sert film, levha ve özel teknolojiler), Peletleme ve Ekstrüderler (standart ve özel yapım tek ve çift vidalı; PVC peletleyici), Geri Dönüşüm (endüstri sonrası ve tüketici sonrası atıkların geri dönüşümü ve yeniden kullanımı için ekstrüzyon tesisleri) konularını içeren gerekli eğitimi BANDERA’dan aldı. Yeni proje ekstruderler, ekstrüzyon kafası, sarıcı ve kenar düzeltme sisteminin yeni hat içi uygulaması gibi bir dizi temel parçalar etrafında inşa edildi. 

Kaynak: BANDERA Türkiye Temsilcisi Somplast Plastik