Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News WITTMANN Grup geleceğe iyimserlikle bakıyor

WITTMANN Grup geleceğe iyimserlikle bakıyor

Dilovası’ndaki yeni WITTMANN tesisi 2022 mali yılında satış rakamlarını bir önceki yılın seviyesinde tutmayı başaran şirket, 2023 yılı için ise yaklaşık %10'luk bir artış bekliyor.

WITTMANN Grup, şirketin mevcut durumuna ilişkin bilgilerin yer aldığı bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında yer alan bilgilere göre, WITTMANN Grubu için 2022 mali yılı; bir yandan özellikle yılın ilk yarısında ortalamanın çok üzerinde olan yüksek sipariş alımıyla karakterize edildi. Öte yandan başta elektronik komponentler olmak üzere satın alınan parçaların tedariğindeki sıkıntılı durum, geçen yıla göre satış artışının gerçekleşmesine engel oldu. 2022 yılı için 376 milyon €'luk toplam satış rakamı, bir önceki yıl ile yaklaşık aynı seviyedeydi.

Bununla birlikte, WITTMANN Grup çok sayıda yatırım ve inşaat projesinde önemli ilerlemeler sağladı. Üç farklı üretim tesisinde, ultra modern makine işleme merkezlerine yapılan yeni yatırımların yanı sıra, Kottingbrunn/A'daki WITTMANN BATTENFELD ve WITTMANN Robottechnikai Kft. Mosonmagyarovar/Macaristandaki tesisler 2022 yılında tamamlandı. Şu anda mevcut olan ek üretim alanları, öncelikle plastik enjeksiyon makinelerinin üretim kapasitesini artırmaya hizmet edecek. Macaristan tesisinin genişletilmesi, Tempro model sıcaklık kontrol cihazlarının ve R9 kontrol sistemleriyle donatılmış yeni seri robotların üretiminde de artış sağladı.

WITTMANN USA Inc.'in Torrington, CT/ABD'deki ana tesise yapılan eklemeler, gelecekte otomasyon çözümleri ve komple enjeksiyon kalıplama hücreleri için ilave alan sağlamak üzere önümüzdeki iki ay içinde programa göre tamamlanacak.

Devam eden bir diğer proje ise Macar satış ve servis organizasyonu WITTMANN BATTENFELD Kft.'nin Budapeşte yakınlarındaki Törökbálint bölgesindeki yeni inşaatıdır. Tesis açılışının 2023 yılının ikinci çeyreğinin sonunda yapılması planlanıyor.

Geçen yıl, WITTMANN Grup üretim tesislerinin toplam sayısı, Türkiye Dilovası/Kocaeli’de tesis eklenerek artırıldı. Bu tesisin operasyonlarının ana odak noktası sac ve metal işleme olacak ve ayrıca WITTMANN Grup'un yardımcı ürün yelpazesi için komple ürünleri içerecek.İlk etapta 3.600 m²'lik bir üretim alanı mevcut olan tesiste, 1.5 yıl süren hazırlıkların ardından 1 Ocak 2023 tarihinde ilk yardımcı ürünlerin seri üretimine başlandı. Avusturya ve Fransa'daki WITTMANN üretim tesislerinin operasyonlarını desteklemek için faaliyetler önümüzdeki aylarda ve yıllarda istikrarlı bir şekilde artırılacak. Yeni Türkiye lokasyonunun avantajı, önümüzdeki birkaç yıl içinde demografik değişikliğe tabi olmayacak, bunun yerine kalifiye sanayi işçi topluluğu sağlamaya devam edecek, büyüyen bir işgücü piyasasının varlığıdır. Bu, WITTMANN Grup'un gelecekteki büyüme ihtiyaçlarını karşılaması için optimum çözümü oluşturuyor.

İçinde bulunduğumuz mali yıl için, WITTMANN Grup Başkanı Michael Wittmann bugünün perspektifinden bakıldığında satışlarda yaklaşık %10'luk bir artış beklediğini belirtiyor. Bu beklenti, şirketin 2023 yılına yalnızca yüksek bir sipariş birikimi ile değil, aynı zamanda pazarın tedarik durumunda iyileşme belirtileri göstermeye başlamasıyla oluştuğu gerçeğine dayanıyor. Michael Wittmann şu şekilde yorumluyor: "Enerji tasarrufu sağlayan güçlü makine ve ürünlerimizle, güçlü bir konumdayız ve geleceğe iyimser bakıyoruz."