Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Clariant yeni nesil Tonsil 9193 FF’yi piyasaya sürdü

Clariant yeni nesil Tonsil 9193 FF’yi piyasaya sürdü

Clariant’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü Tonsil 9193 FF, çeşitli yağ ham maddelerin ön arıtma işlemine tabi tutulması için maliyet performans oranının iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Bu yeni nesil adsorban; bitkisel yağlar, hayvansal yağlar veya diğer atıklar da dâhil olmak üzere çok çeşitli hammadde kaynaklarının saflaştırılmasına yönelik uyarlanabilir bir çözümle biyo ve yenilenebilir yakıt üretimine yönelik artan talebi karşılıyor.

Clariant Fonksiyonel Mineraller Arıtma Bölümü Global Pazarlama Başkanı Erik Wolski, yeni Tonsil 9193 FF hakkında şunları söyledi: “Müşterilerimiz, üretim süreçlerinden taviz vermeksizin ham madde kullanımı sırasında esneklik sağlamak açısından zorluklar yaşamaya devam ediyor. Clariant olarak hayata geçirdiğimiz yenilikler sayesinde müşterilerimizin yaşadığı bu zorluklara karşı çözümler üretiyoruz. Bu sayede müşterilerimizin artan çoklu ham madde kaynağı kullanımı gereksinimlerine yanıt olacak şekilde de arıtma portföyümüzü her daim geliştirmeye devam ediyoruz.”

Avrupa Birliği’nin Yenilenebilir Enerji Direktifi’nin  (RED II) bir sonucu olarak, yenilebilir dizele olan talep, bitkisel yağ gibi geleneksel ham madde kaynaklarının arzını geride bırakıyor. Buna karşılık, yenilebilir dizel üreticileri, kullanılmış yemeklik yağ (UCO), hayvansal yağ ve işlenmiş palm yağı atığı (POME) gibi alternatif kaynaklara giderek daha fazla yöneliyor. Ancak bunlar, kalite açısından önemli ölçüde farklılık gösterir ve üretim prosesleri için yeni zorluklar ortaya çıkarır. 

Ön arıtma, dizel dönüşümünde kullanılan katalizörün ömrünü kısaltan ve ona zarar veren kontamitantların yok edilmesi için çok önemli bir adım. Clariant bu adım için güvenli bir bariyer olan özel Tonsil 9193 FF adsorbentini piyasaya sürüyor. Bu ürün ayrıca çok çeşitli ham maddelerde mevcut kontamitantlar yelpazesine uygun olacak şekilde tasarlandı.

Değişken kalite özelliklerine sahip ham maddelerin adsorbentin kullanılan orana göre verdiği tepki de büyük önem taşıyor.  Tonsil ürün yelpazesi,  sürdürülebilir yöntemlerle çıkarılmış bentonit kilinden üretilmesi sayesinde artan kullanım oranlarında da üst düzey filtreleme sağlıyor. 

Tonsil 9193 FF, kontamitantların seçici bir biçimde uzaklaştırılması, minimum ham madde kayıpları ve proses darboğazlarının önlenmesi arasında ideal bir denge sağlanmasına yardımcı olarak, prosesin maliyet etkinliğini özellikle optimize etmek için tasarlanmıştır. Geliştirilen bu özellikler, söz konusu geliştirilmiş ham maddelerde fosfolipitlerin (gamlar), büyük polar/nonpolar bileşenlerin ve ağır metal kalıntılarının adsorbe edilmesini kolaylaştırır. Tonsil 9193 FF’in filtreleme performansı “FF”-derecesinde olup (Hızlı Filtreleme), ortalama filtrasyon süresi 40 ila 70 saniye (standart BE 0013 yöntemi uyarınca) arasında değişiklik gösteriyor.

Clariant EMEA Ürün Yönetimi ve Teknik Satış Başkanı Carlos Rodriguez konuyu şu şekilde özetliyor: “Tonsil 9193 FF biyodizel ön arıtmada, değişken kalitelerle yüz yüze kalan müşterilen için bir koruma kalkanı olarak geliştirildi.”

EMEA ülkelerinde (Avrupa, Orta Doğu, ve Afrika) satışa sunulan Tonsil 9193 FF, bölgedeki tesislerden tedarik ediliyor. Bu ürün, ham madde değişkenliği sorununa bir çözüm sunmakla birlikte, üreticilere ham madde tedariğinde büyük bir esneklik ve sağlam üretim prosesleri elde etme konusunda artan güven sağlıyor.

Clariant