Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products SOCAR Polymer, iki yeni kopolimer polipropilen sınıfını piyasaya sürdü

SOCAR Polymer, iki yeni kopolimer polipropilen sınıfını piyasaya sürdü

Milliken’in Hyperform® HPN® performans katkı maddesi verimliliği artırırken, kalıpçıların enerji kullanımını azaltıyor

SOCAR Polymer, Milliken Chemical’ın polipropilen (PP) için Hyperform® HPN® performans katkısını içeren portföyündeki ilk iki yeni darbe kopolimer polipropilen (ICP) reçine sınıfını piyasaya sürdü. İki firma geçtiğimiz yıl bu malzemeleri geliştirmek için işbirliği içinde çalıştı.

Azerbaycan merkezli SOCAR, şu anda Rusya, Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki diğer ülkelerdeki müşterilerine bu malzemeleri pazarlıyor. Şirket, bu yeni ICP sınıflarının kapaklar ve opak kaplar gibi ince duvarlı enjeksiyonla kalıplanmış (TWIM) ambalaj uygulamalarında ve ayrıca çeşitli ev eşyaları, spor malzemeleri ve oyuncaklarda kullanım için ideal olduğunu belirtiyor.

İki yeni sınıf, ICP'ler için en yaygın eriyik akış hızları olan CB 4848 MO (48 eriyik akış hızı ile) ve CB 6448 MO (64 eriyik akış hızı ile)'dur. Her ikisi de mükemmel bir son kullanım özellikleri dengesi sunmaktadır. Bu ICP sınıfları, düşük büzülme, geliştirilmiş termal direnç (HDT) ve sertlik ile darbe direnci arasında mükemmel bir denge sergileyen kalıplanmış parçalar sunuyor.

Ek olarak iyi akışkanlıkları ile iki farklı sınıf, dönüştürücülerin daha hızlı işlem gerçekleştirmesini sağlarken, hem daha yeni hem de eski enjeksiyon kalıplama makinelerinin malzemeyi verimli bir şekilde işlemesine olanak tanıyor.

Şirket, bu yeni sınıfların müşterilere organik peroksit kullanmayan ve SOCAR Polymer'in sıfır ftalat felsefesine uyan reaktör dereceli heterofazik kopolimerler sunma hedefini ilerlettiğini söylüyor, bu da üretimin hiçbir aşamasında ftalat bileşikleri içeren hiçbir katalizör ve kimyasal kullanılmadığı anlamına geliyor. Aynı zamanda ortaya çıkan ürünler, üstün sağlamlık ve boyutsal kararlılık da sunuyor.

ICP formülasyonunda Hyperform kullanımı, çevrim sürelerini azaltarak dönüştürücülerin verimliliğini artırmaya yardımcı olarak işlenebilirliğe yardımcı olurken, aynı zamanda enerji kullanımını azaltarak sürdürülebilirliklerini de artırıyor.

Bu çabalar, geçen yılın sonlarında SOCAR’ın ilk iki random kopolimer PP sınıfının - RB 4545 MO ve RB 6545 MO - piyasaya sürülmesine yol açan şirketler arasındaki önceki işbirliğine dayanıyor.

SOCAR Polymer