Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology BOLE plastik enjeksiyon makineleri yenilendi

BOLE plastik enjeksiyon makineleri yenilendi

BOLE, Alman tasarımcılar tarafından geliştirilmiş plastik enjeksiyon makinelerini sektöre yön veren makineler olarak yenilemeye devam ediyor. Markanın sektörde en çok kullanılan modelleri EKH, EKS ve DK serileri olarak sıralanıyor. Her bir serisi farklı özelliklerde, farklı prosesler için çözüm üretebilecek kabiliyette olan bu makineler yeni özellikleri ile dikkat çekiyor. 

EKH Serisi Servo Plastik Enjeksiyon Makinesi

Patentli makas sistemi ile çok daha verimli çalışabilen BOLE markasının EKH Serisi makineleri, kalıplar ve plakalar için daha iyi koruma sağlayan mengene tasarımı, merkezden kilitleme yapısı ile hareketli plakanın aşınmasının önüne geçerek kalıp ömrünü uzatıyor. Bu merkezi kilitleme dizaynı ile kilitleme verimliliği %100’e ulaşabiliyor. Geleneksel kilitleme sistemlerinde bu oran %80-85 civarında gerçekleşiyor. Bu yeni tasarım ayrıca hammadde tasarrufu sağlayarak, geleneksel kilitleme tasarımına oranla %2-5 oranında daha az hammadde sarfiyatı yapılmasına da yardımcı oluyor. Aynı zamanda daha uzun açma stroğu da sağladığı için rakiplerine kıyasla daha büyük kalıpları makinenize bağlamanıza olanak tanıyor.

EKS Serisi Servo Plastik Enjeksiyon Makinesi

Mekanik, elektrik, hidrolik, yazılım ve montaj kısımlarında 60’dan fazla yeni güncelleme ile gelen bu seride yapısal sağlamlık %30 artırıldı. Bu güncellemeler ile kalıp açık/kapalı pozisyon hassasiyeti ±0,5mm, enjeksiyon pozisyon hassasiyeti ±0,2mm ve enjeksiyon gramaj hassasiyeti ise %3’lere ulaştırıldı. Yenilenmiş ünite dizaynı ile yüksek sertlikte enjeksiyon yatağı lineer kızakla desteklenen bir yapıda oluşturuldu. Daha iyi ergitme için sıcaklık kontrollü boğaz soğutma flanşı ise standart olarak sunuluyor. Yeni enjeksiyon pistonu daha düşük enjeksiyon yağ dönüş direnci sağlarken, güçlendirilmiş besleme ünitesi kararlı ve uzun ömürlü olacak şekilde yapılandırıldı. Ayrıca Alman tasarımı plastikleştirme sisteminin Uzak Doğulu rakiplerinin %20 üzerinde bir verim sağlayabileceği şirket tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte düşük momentumlu servo sistem, hızlı tepki süresi (30-50ms) ve 175 bara kadar yükselen sistem basıncı da yine yeni ve önemli özellikler olarak ön plana çıkıyor.

DK Serisi Çift Plaka Enjeksiyon Makinesi

Sektördeki çift plakalı enjeksiyon makinelerindeki sıkıntıların farkında olan BOLE, uzun süren Ar-Ge sürecinin sonunda DK serisi çift plaka enjeksiyon makineleri ile kullanıcılarını bu sıkıntılardan kurtaracak bir çözüm üretti. Şirket bu çözüm ile kalıp açma/kapamada karşılaşılan yavaşlığın aksine, kontrol grubundaki bilgi birikimi ile kullanıcılarına üretimlerinde daha hızlı kalıp açma/kapama imkanı sunuyor. Genelde sıkça rastlanan çift plaka makinelerde kolon mili kırılması DK serisi makinelerde yaşanmıyor. Kararlı kilitleme yapısı ile de kilitleme somunlarındaki arızaların yaşanmasının önüne geçiliyor. Aralıklı sabit kilitleme somunları sayesinde her dişe eşit yük binmesi sebebiyle de kilitleme somunlarının ömrünün uzun olması sağlanıyor. Pompa ve motorların dikey yerleştirilmiş olması makinenin daha kompakt bir hal almasına yardımcı oluyor ve daha az yer kaplamasına olanak tanıyor. Hızlı ve sağlam kilitleme sistemi, senkronize itici ile birleşerek üretimin en hızlı şekilde ilerlemesini sağlıyor. Bağımsız yağ sistemi ve soğutma sistemi, besleme boğazı sıcaklık kontrolü, özel enjeksiyon piston dizaynı da DK serisi çift plaka enjeksiyon makinelerinin diğer standart özellikleri arasında yer alıyor.

BOLE Türkiye Distribütörü

Favori Grup