Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Favori Grup, plastik sektörünün tüm ihtiyacına cevap veriyor

Favori Grup, plastik sektörünün tüm ihtiyacına cevap veriyor

Şirket, 2022 yılı değerlendirme ve 2023 hedeflerini belirlemek üzere  ‘’Yönetim Strateji Zirvesi’’ gerçekleştirdi

“Yeni Nesil Hizmet, Yeni Nesil Tedarikçiniz” mottosuyla plastik sektörünün tüm makine ve donanım gereksinmelerine çözüm sağlayan Favori Grup, 2022 yılını değerlendirme ve 2023 hedeflerini belirlemek üzere “Yönetim Strateji Zirvesi” gerçekleştirdi. Şirketin gerçekleştirmiş olduğu etkinliğe Favori Grup Yönetim Kurulu Üyeleri F. Kerem Yeşilçimen, M. Fatih Beşe, Erhan Gürasi ile birlikte üretim, satış-pazarlama, dış ticaret, teknik servis ve lojistik birim yöneticileri katıldı.

Zirve programı yeşillikler arasındaki Çatalca Akademi Binicilik Kulübünde düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile başladı. Favori Grup Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Beşe düzenlenen zirvenin açılışını şu sözler ile yaptı: 

‘’2010 yılında, plastik sektöründe tecrübeli, koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinmiş genç bir ekip ile hayat bulan şirketimiz sektörel dinamiklere kendine özgü yenilikçi hizmet anlayışıyla çözümler üreterek, müşterilerimizin ihtiyacı olan tüm ürün ve yedek parçaların teknik servis hizmetini Türkiye’nin her yerine 24 saat içerisinde gerçekleştirmeyi ve kaliteyi uygun fiyata sunma güvencesini taahhüt ediyor.

Öncelikli hedefimiz doğru ürünleri müşteri talepleri ile buluşturmak. Müşterilerimizin taleplerine bir satış olarak değil iş ortağı düşüncesiyle yaklaşmak bizi en farklı kılan detay. Bu yüzden de talebe karşılık en akılcı çözümü bulmak, en doğru üretime müşterimizi yönlendirmek birincil hedefimiz. Bu bakış açısı, pazarlama ile başlayan sürecin sonunda servis hizmetimiz ile de devam ettiği için ‘’Yeni Nesil Hizmet, Yeni Nesil Tedarikçi’’ anlayışımızı her zaman sürdürebiliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girdiğimiz 2023 yılını tebrik ediyor, bu vesile ile verimli bir zirve geçirmenizi ve bu büyülü atmosferin tadını çıkarmanızı diliyorum” dedi.

M. Fatih Beşe, açılış konuşmasının ardından sektörün genel bir değerlendirmesini yaparak, şirketin 2022 verilerine ve yeni yıl projeksiyonuna dikkat çekti. 2023 yılı hedeflerinin görüşüldüğü toplantı sonrasında yıl boyunca başarı gösterenlere plaketleri takdim edildi.

Sektörün önde gelen tedarikçilerinden Favori Grup Plastik enjeksiyon makinelerinde BOLE’nin Türkiye’deki tek distribütörü, aynı zamanda plastik yardımcı ekipmanlarında oldukça iddialı Rhong ve Plastic Systems, plastik şişirme makinelerinde de Tayvanlı üretici Parker markasının Türkiye distribütörlüğünü yönetiyor. Soğutma grubunda ise 2021 yılı itibariyle ülkemizde üretilen FG Chiller markası ile soğutma ünitelerinin satış ve servis hizmetini sağlıyor.

BOLE plastik enjeksiyon makinelerinde karakteristik özellikleriyle öne çıkıyor

Plastik enjeksiyon makinelerinde Alman tasarımcılar tarafından geliştirilmiş ve sektörün önde gelen markalarından biri olan BOLE’nin üç farklı seri servo enjeksiyon makinelerinin; hız, enerji tüketimi, hassaslık, doğruluk, fire verimliliği ve maliyet, tonaj aralıkları, sıkıştırma aralıkları, tek ya da çoklu parça kalıplama özellikleri, farklı hammaddeyle çalışma aralıkları ve diğer proses farklılıklarına uygun olması başlıca karakteristik özellikleri olarak öne çıkıyor.

Kritik öneme sahip yardımcı ekipmanlarda Rhong ve Plastic Systems dikkatleri üzerine çekiyor

Rhong firması Uzakdoğu menşeli, Hammadde Yükleme-Kırma Makineleri- Mikser-Kalıp Şartlandırıcıları gibi ekipmanlar konusunda alanında güçlü ürünler çıkaran bir tedarikçi. Hali hazırda BOLE firmasının hammadde yükleyici ve makine üzeri kurutucusu için ana tedarikçi konumunda bulunuyor. Fiyat-performans konusunda hayli öne çıktığı için de üreticiler tarafından sıklıkla tercih sebebi oluyor.

Plastic Systems ise İtalya menşeli, Nem Alıcı Kurutucu-Merkezi Hammadde Besleme Sistemleri-Tekli/Çoklu Dozajlama Cihazları gibi, üreticiler için hayli kritik öneme sahip üretim ihtiyaçlarına yönelik ürünler üretiyor. Alanında kendisini kanıtlamış ürünleri ile üretim kalitesi için ve üretim tesisini bir adım daha ileriye taşıyabilecek cihazları ile tanınıyor.

Şişirme makinelerinde sektöre özel çok güçlü, çok hassas çözümler

Burada da Tayvanlı üretici olan Parker hidrolik makinelerde continuous ve akümülatif kafalı modellerle çok güçlü makineler sunuyor. 50 ml’den 100lt’ye kadar ürün şişirebilen bu makinelerde sorunsuz üretim sağlanabiliyor.

Soğutma grubunda temsilcilikten müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak ülkemizde üretilen FG Chiller markasına

Kurulduğu günden bu yana müşterilerine Chiller konusunda da destek sağlayan Favori Grup, 2021 yılına kadar farklı bir firmanın temsilciliğini yaparken artık kendi markasını oluşturma fikriyle OEM olarak sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Chiller tedarikini kendi bünyesinde FG Chiller adıyla devam ediyor. ISO 9001:2008 kalite güvencesi ile üretilen ürünler; tüm bağlantı ekipmanlarının testleri yapılmış, dış ortamda çalışmaya uygun, mikro işlemcili kontrol sistemine sahip. 380.000 kcal’a kadar su soğutma üniteleriyle sektöre hizmet verirken ayrıca 540.000 kcal’a kadar da kuru hava soğutucuları da yine üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Zamanın gerekliliği olan uzaktan izleme modülünü de müşterilerine sunabilen Favori Grup pazarda böylesine güçlü bir marka yaratabilmiş olmanın ayrı bir gururunu yaşıyor.