Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Polikarbonat pipet hattı, ekstruder ve proses kontrol sistemi ile donatıldı

Polikarbonat pipet hattı, ekstruder ve proses kontrol sistemi ile donatıldı

Davis-Standard’ın tıbbi uygulamalar için çalışan bir ekstrüzyon sistemi, Şubat ayında Kaliforniya’da düzenlenen Medical Design & Manufacturing (MD&M) West fuarında tanıtıldı.

Fuarın ziyaretçileri, Davis Standard HPE (yüksek performanslı) ekstruder ve yeni DS-XEL proses kontrolü ile donatılmış bir polikarbonat pipet hattını görme fırsatına sahip oldu. Hat ayrıca, her ikisi de şirketin teknoloji ortağı olan Conair Group'tan alt akış ekipmanı ve Zumbach Electronics'in bir OD/ID/Wall ölçü sistemi ile donatıldı. Ayrıca fuar ziyaretçileri, DS-XEL kontrolleriyle birlikte sergilenen 2,5 inçlik (50 mm) bir Davis-Standard Super Blue® ekstruderi, önleyici bakım ve mönitörleme için şirketin bulut tabanlı DS Activ-Check™ platformu hakkında daha fazla bilgi edinebildi.

Geçen sonbaharda tanıtılan DS-XEL, günümüzün üretimi için gerekli olan veri toplamayı ve süreç bilgilerini işlemeyi kolaylaştırmak için yüksek performanslı HMI özelliklerini uyguluyor. İşlemciler, sistem kurulum parametrelerinde yetkisiz değişiklikleri önlemek için yerleşik güvenlikten, çoklu dil desteğinden, işlem alarmı günlüğünden, gerçek zamanlı ve geçmiş veri trendlerinden yararlanabiliyor. Ek olarak, daha iyi bir operatör deneyimi ve gelişmiş bağlanabilirlik için aktif işlevlere görsel olarak önem veriliyor. DS-XEL, Davis-Standard'ın Super Blue® ve HPE ekstrüderlerine yönelik yeni standart kontrolüdür.

Hattı besleyen Davis-Standard'ın HPE ekstrüderin, ¾ inç (19 mm) ila 1 ¾ inç (44 mm) arasında değişen boyutlarda ayarlanabilir dikey veya yatay konfigürasyonları bulunuyor. Şirkete göre, doğrudan akuple motor ve daha az yer kaplama, bu makineyi dar üretim alanları ve temiz oda ortamları için ideal hale getiriyor. HPE, birincil ekstrüder olarak veya bir koekstrüzyon düzenlemesinde tamamlayıcı bir ekstrüder olarak çalıştırılabiliyor. Super Blue®'nun öne çıkan özellikleri arasında bakımının kolay olması, enerji tasarrufu ve yüksek viskoziteli reçineler için artırılmış tork kapasitesi sağlaması yer alıyor. 2 inç (50 mm) ile 4 1/2 inç (114 mm) arasındaki boyutlarda, çeşitli DSB® bariyer vida tasarımları ve üç yıl garanti desteği de veriliyor.

Davis-Standard'ın Boru, Profil ve Boru Sistemleri Kıdemli Ürün Müdürü Kevin Dipollino yaptığı açıklamada; "Gelişen reçine ve nihai ürün gereksinimlerini karşılamak için enerji verimliliği, sürdürülebilir uygulamalar ve süreç çok yönlülüğünü hedefleyen tıbbi boru çözümlerimizi genişletmeye devam ediyoruz. DS-XEL hakkında çok iyi geri bildirimler aldık ve bu sistemi, genel ekipman etkinliğini (OEE) elde etmek için DS Activ-Check™ dijital dönüştürme aracımızı içerecek şekilde tasarlayabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Şirkete göre DS Activ-Check™, gerçek zamanlı izleme, tahmini ve önleyici bakım, proses ve ekipman analizi ve çok yönlü ekip bağlantısı gibi birçok avantajı nedeniyle akıllı bir üretim çözümü olarak ilgi görüyor. İşlemciler, üretim verimliliğini artırmak, akıllı cihazları ve uzak PC'leri kullanarak kolayca bağlanıp işbirliği yapmak, bulut tabanlı veri toplamayı yönetmek, operatör üretkenliğini ve güvenliğini artırmak, hizmet ve desteği hızlandırmak için DS Activ-Check™'i uygulayabilir.

Kalıp yenileme, çıktıları ve malzeme homojenliğini artırmak için besleme vidası değişimi, dijitalleşmeyi ve ürün değişimini geliştirmek için kontrol sistemi güncellemeleri de Davis-Standard’ın ürün hattı performansını güçlendirmeyi amaçlayan hizmetleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Davis-Standard