Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Röportaj ALBIS Türkiye Genel Müdürü Özgür Evlioğlu
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

ALBIS Türkiye Genel Müdürü Özgür Evlioğlu

ALBIS Türkiye Genel Müdürü Özgür Evlioğlu“ALBIS sürdürülebilir büyümeye odaklı bir yapıyla ilerlemektedir”

ALBIS, 60 yıllık global teknik kabileyetini teknoloji yatırımlarıyla birleştirip, Türkiye’de müşterilerine çözüm ortağı olmaya 2006’dan bu yana devam ediyor. ALBIS Türkiye'de odak noktamız, müşterilerimize en makul ve doğru ürünü yüksek kalite standartlarında sunabilmektir. Bunu yaparken dayandığımız en büyük gücümüz, yüksek bilgi birikimi, güçlü operasyon kabiliyeti, teknik alt yapıya sahip uzman kadromuz ve sürekli teknolojiye yaptığımız yatırımlardır. Sunduğumuz çözümler standart plastiklerden, yüksek performanslı plastiklere kadar 11.500 adede varan farklı kombinasyonlar içermektedir.

Özgür bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Lise eğitimimi İzmir'de tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudum. Sonrasında Koç Üniversitesi'nde Executive MBA eğitimimi tamamladım. 

Yaklaşık 20 yıldır, özellikle mühendislik plastikleri alanında, Türkiye de dahil olmak üzere farklı coğrafyalarda, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki çeşitli çok uluslu şirketlerde satış, pazarlama, iş ve yeni bölge geliştirme konularını kapsayan çeşitli yönetim rollerinde bulundum. Ağustos 2020'den bu yana ALBIS Türkiye'nin Genel Müdürü olarak görev yapmaktayım.

Bize ALBIS ve Otto Krahn Group hakkında bilgi verebilir misiniz?

ALBIS; standart plastikler, mühendislik plastikleri ve termoplastik elastomerler alanında dünyanın önde gelen distribütörleri arasında yer almaktadır. Teknik bilgi birikimi, güçlü dağıtım ağı ve ihtiyaca yönelik en uygun çözümü bulma konusundaki odağıyla, müşterilerine farklı plastik işleme teknikleri konusunda pazar lideri üreticilerin kapsamlı ürün portföylerini sunmaktadır. Dünya çapında 24 lokasyonu ve 500 çalışanı bulunan ALBIS, Avrupa'da güçlü bir konuma sahip olup, EMEA ve Asya Pasifik bölgelerinde de varlığını güçlendirmektedir. Aynı zamanda, Almanya'daki aile şirketi Otto Krahn Group'un bir parçasıdır. Grubun temelleri, kurucusu Otto Krahn tarafından 1909 yılında Hamburg, Almanya'da atılmıştır ve bugün farklı alandaki şirketleriyle sürdürülebilir büyümeye odaklı bir yapıyla ilerlemektedir. 

ALBIS Türkiye olarak da bu yapının bir parçası olarak 2006 yılından bu yana Türkiye pazarında faaliyet göstermekteyiz. 

Lanxess, Durethan BKV30FN04, Konnektör ( 5VA alev geciktiricili plastik uygulaması)ALBIS’in faaliyetleri, ürün yelpazesi ve Türkiye pazarındaki yeri hakkında bilgi verir misiniz?

Covestro, INEOS Styrolution, LANXESS, LyondellBasell, MOCOM, SK Chemicals, Solvay, WIPAG, Alphagary, geba, HDC Polyall, MBA Polymers, MGG Polymers, Polycasa, Romira, Sipol, Tecnaro ve Uteksol gibi önde gelen termoplastik üreticilerinin Türkiye distribütörlüklerini yapmaktayız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre portföyümüzü sürekli genişletme konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Müşterilerimiz ile olan yıllara dayanan güven ilişkimizin temelinde; teknik uzmanlığımız ve uçtan uca hizmet yaklaşımımız bulunmaktadır. ALBIS dünyanın çeşitli coğrafyalarında bulunan ofisleri sayesinde güncel piyasayı çok yakından takip edebilmekte ve müşterilerine bu konudaki ön görüleri ile danışmanlık da yapmaktadır. 

ALBIS Türkiye müşterileri için ne tür çözümler sunuyor? 

ALBIS, öncesinde de bahsettiğim gibi, teknik altyapı odağına çok önem veren bir şirket. Bu teknik birikim sayesinde müşterilerimizin projelerine en başından dahil olarak ihtiyaçlarını doğru tespit etmeyi ve çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Merkezi Hamburg'da bulunan Teknik Servis & Uygulama Geliştirme ekibimiz de uzun yıllara dayanan tecrübesini lokal teknik ekip ile beraber tüm müşterilerimize aktarmaktadır. ALBIS Türkiye'de odak noktamız, müşterilerimize en makul ve doğru ürünü yüksek kalite standartlarında sunabilmektir. 

Bunu yaparken dayandığımız en büyük gücümüz, yüksek bilgi birikimi, güçlü operasyon kabiliyeti, teknik alt yapıya sahip uzman kadromuz ve sürekli teknolojiye yaptığımız yatırımlardır. Sunduğumuz çözümler standart plastiklerden, yüksek performanslı plastiklere kadar 11.500 adede varan farklı kombinasyonlar içermektedir. Türkiye’de 4 ayrı lokasyonda bulunan stoklarımızın yanında Avrupa’da bulunan 83 farklı lokasyondaki depolarımızdan hızlı bir şekilde yurt içindeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık verebiliyoruz.  Ayrıca sürdürebilirlik, ALBIS’in ana odak noktalarından bir tanesi olup bu konuda da çok geniş bir ürün portföyü sunabilmektedir.

ALBIS’in teknik alt yapısına çok vurgu yaptınız? ALBIS’in teknik kabiliyetlerini biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

ALBIS Türkiye olarak amacımız teknik bilgi birikimimizle müşterilerimizin arzu ettiği inovasyonu bir başarı modeli haline dönüştürmektir. Bunu bir iş ortağı ve teknik danışman olarak yapmayı amaçlıyoruz. 

Bu çerçevede, bizimle çalışmanın avantajlarından biri de 40'tan fazla plastik uygulama mühendisimizin yüksek düzeydeki teknik uzmanlığıdır. Müşterilerimizin projelerinde karşılaştıkları zorlukları beraber aşmak amacıyla kapsamlı bilgi birikimimiz ve tavsiyelerimizle yanlarında olmayı önceliklendiriyoruz. 

Bu teknik destek altyapımızla, metal yerine kullanılabilen plastik çözümlerimizde hafif, estetik ve güçlü mekanik özellikleri ön plana alıp projelerinin başarıya ulaşmasını sağlıyoruz. Yine aynı şekilde, sürdürülebilirlik konusundaki önceliğimizle de kurumsal çevresel sorumluluklarımız çerçevesinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu iki alanda, 3500’ü aşkın çözüm kombinasyonunu müşterilerimiz ile buluşturmaktayız. Bunu yaparken, Bilgisayar Destekli Mühendislik (CAE – Computer Added Engineering) ile parça tasarım desteği, akış analizleri ve optik laboratuvar desteği sağlayabiliyoruz. Ayrıca, her türlü polimer analizini kendi bünyemizde gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanında iş ortaklarımızın (distribütörlüğünü yaptığımız firmalar) tüm teknik kabiliyetlerini de ihtiyaç duyulması halinde müşterilerimize sunabiliyoruz. 

Ek olarak, web sitemiz de müşterilerimize aradıkları ürünü en detaylı şekilde verebilecek teknolojik altyapıya sahip. Buradan müşterilerimiz ihtiyaç duydukları teknik özellikleri girerek istediği ürünü kolaylıkla belirleyebiliyor. Web sitemizin kullanımı müşterilerimiz arasında hızla yaygınlaşmakta ve biz de ihtiyaçlar bazında geliştirmelerimizi yapmaya devam etmekteyiz. 

Web siteniz müşterileriniz için oldukça iyi bir bilgi kaynağı olarak görünüyor. Bize biraz tanıtabilir misiniz?

Öncelikle ALBIS.com'a giren müşterilerimiz Ürünler alanını seçerek arayüze kolayca erişebilirler. Ürün Arama ve Veri Sayfaları altında, filtre işlevlerini kullanarak istenen uygulama çözümlerinin bulunabileceği kapsamlı bir ürün veri tabanı bulacaklardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buna bir örnek verebilir misiniz?

Tabii, örneğin aradığımız polimer PC olsun, FR özelliği ve darbe dayanımı 30 ila 80 (charpy KJ/m2) olsun. Aşağıdaki adımları kullanarak ilgili ürünlere ve veri sayfalarına ulaşmanız sadece 3-4 saniyenizi alacaktır. İnternet sitemiz sadece satın alma yapan departmanların yanında, ayrıca ürün geliştirme yapan departmanların da– ARGE – ÜRGE – kullanabileceği çok iyi bir ara yüze sahiptir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALBIS olarak hangi fuarlara katılıyorsunuz?

ALBIS her yıl dünya çapında 30 kadar ticari fuara katılmaktadır. Bunlar içerisinde en kritik olanlarından biri, sektörde tüm müşterilerimizin de yakın takip ettiği plastik ve kauçuk endüstrisi için en önemli uluslararası fuar olan K-fuarı, geçtiğimiz yılın sonunda Düsseldorf, Almanya'da gerçekleşti.

Bu yıl yine dünya çapında çok sayıda fuarda kendimizi tanıtacağız. ALBIS, İstanbul’da 22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia İstanbul'a katılarak yeni sürdürülebilir malzeme çözümlerini sunacak. ALBIS'in diğer fuar katılımlarını web sitemizde 'etkinlikler' başlığı altında bulabilirsiniz.

Son olarak ALBIS için sürdürülebilirlik konusunun öneminden ve yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz? 

Sürdürülebilirlik, ALBIS'in müşterilerimize en yüksek kalitede ürün ve hizmetler sunma taahhüdünün önemli bir parçasıdır. Termoplastiklerin daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmada oynadığı önemli rolün farkındayız ve kendimizi operasyonlarımızda ve tedarik zincirimizde sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeye adadık. ALBIS'in sürdürülebilirliği teşvik etmesinin en önemli yollarından biri, giderek daha geniş bir çevre dostu ürün yelpazesi sunmaktır. Örneğin, bugün sürdürülebilir kaynaklardan üretilen ve geleneksel malzemelere kıyasla daha düşük çevresel etkiye sahip olan geri dönüştürülmüş veya biyo-bazlı malzemelerden oluşan 50'den fazla ürün yelpazesi sunabiliyoruz. Ayrıca, çevreye daha duyarlı ürünleri pazara sunmak için ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. 

ALBIS'in sürdürülebilirlik taahhüdünün bir diğer önemli yönü de atık azaltma ve geri dönüşüme odaklanmasıdır. Mümkün olan yerlerde geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını teşvik etmek için ortaklarımız ve müşterilerimizle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Sonuç olarak sürdürülebilirlik, ALBIS'in müşterilerimize yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunma taahhüdünün kritik bir parçasıdır. Kendimizi müşterilerimiz ve dünya için daha sürdürülebilir bir geleceği desteklemeye adadık.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı