Thursday, May 09th

Last updateMon, 06 May 2024 1pm

You are here: Home News Interpack 2014’ün sansasyonel atmosferi 175 bin ziyaretçi sayısıyla zirveyi aştı

Interpack 2014’ün sansasyonel atmosferi 175 bin ziyaretçi sayısıyla zirveyi aştı

 

Tamamen dolan Düsseldorf Fuar Merkezi’nde 19 salonda 2.700 civarında sergi sahibi ve 175.000 ziyaretçi ile Interpack 2014 mükemmel bir atmosfere sahne oldu. Ambalaj sektörü ve ilgili proses sanayi için dünyanın en önemli fuarının seyrinin başında daha bu anlamda önemli sinyaller alındı. 

Interpack 2014’ün sergi sahipleri henüz fuar başlamadan önce dünyanın her yerinden gelen sayısız yüksek düzeyli ziyaretçi ile karşılaştı. Firmaların çoğuna o kadar yoğun ilgi gösterildi ki standlar birçok kez kapasite sınırına dayandı. Daha önceki mükemmel etkinliğe göre bu kez ziyaretçilerin ilgisinin, mesleki yetkinliğinin ve yatırım isteğinin daha yüksek olduğu çok açıktı. Kısmen tamamen spontane gelişen kesin iş sözleşmeleri ve satışlar sayısız sergi sahibini oldukça memnun etti. 

Interpack 2014 sergi sahipleri Kurulu Başkanı ve Bosch Packaging Technology’nin Bölüm Yönetim Kurulu Başkanı Friedbert Klefenz “Standımızdaki ziyaretçi sayısından ve kalitesinden çok memnun kaldık. Dünyada sağlık ve beslenme konusuna aktif biçimde katkı sağlayan teknolojilerimize gösterilen ilgi büyüktü. Yapılan sayısız temas bizi mutlu etti, ziyaret edenler arasında en üst yönetim düzeyinden sayısız üye ve potansiyel yeni müşteri de vardı. Benzer görüşleri başka sergi sahipleri de dilde getirdi. Uluslararası ziyaretçi ve katılımcı sayısı da çok yüksek idi ve bizi çok şaşırttı – katılımcı şirketlerin yaklaşık yüzde 75’i yurtdışı menşeliydi. Bu şekilde Interpack, dünyanın ambalaj sektörü için en büyük ihtisas fuarı olma ününü güçlendirdi” diyor. 

Düsseldorf Fuarı Genel Müdürlüğü’nde Başkan Werner Matthias Dornscheidt “Interpack bu yıl dünya çapındaki liderlik rolünü yeniden etkili biçimde kanıtladı. Bu başarı, uluslararası sektörün kendi pazarlarına evvelinde odaklı biçimde hitap etme ve onları her üç yılda bir Düsseldorf’a en önemli etkinlikleri için getirebilme konusundaki temel felsefemizi doğruladı” dedi.  

120 ülkeden ziyaretçi 

Interpack 2014 yaklaşık yüzde 66’lık yabancı ziyaretçi payı ile sadece kendi rekorunu kırmakla kalmadı, aynı zamanda Düsseldorf Fuarı’nın tüm etkinliklerinin de zirve değerini belirledi. Toplamda Düsseldorf’ta 120 ülkeden ziyaretçi geldi. 

Interpack 2014’ün belirli konuları makinelerde ve sistemlerde kaynakların verimliliği ve de mükemmel ve taklide karşı korumalı nihai ürünleri garanti etmek için ambalaj malzemesi kullanımı, kalite ve güvenlik - özellikle de yiyecek/içecek ve ilaç gibi hassas sektörlerde - ve her zaman geniş hizmet yelpazesi ve hızlı ürün döngüleri için çeşitlilik ve esneklik. Salonlarda özellikle de bu konulara yönelik birçok inovasyon görülebilmiştir 

Ancak Interpack anlamını sadece sayısız yenilik ve stand sahiplerinin geniş hizmet yelpazesiyle değil, aynı zamanda inovatif özel konularla da güçlendirmektedir, bunu Bernd Jablonowski, Director interpack & SAVE FOOD aşağıdaki gibi açıklıyor: “Lider ticari fuar için, sadece teşhir alanları kiralamak ve mükemmel organizasyon kalitesi sunmak yetmez. Daha çok gündemdeki konular tanımlanmalı, konsept içerisinde değerlendirilmeli ve son olarak da tutarlı biçimde tanıtılmalıdır. Ancak bu şekilde sektör için bir konu liderliği garanti edilebilir. Bu konuda son olarak başarılı bir iş çıkardık. Innovationparc Packaging ve METAL PACKAGING PLAZA konseptleri hedef gruplarda rağbet gördü.“ 

Başarılı ikinci SAVE FOOD Kongresi 

interpack’ın özellikle en çok dikkat çeken konusu SAVE FOOD oldu. Aynı isimli girişim, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve endüstriden 110’dan fazla üyenin katılımıyla gıda maddelerinin zayi edilmesi ve israfı ile mücadele etmektedir. Fuar başlamadan henüz bir gün önce ikinci SAVE FOOD Kongresi başlamıştır, iki ana gündem maddesinden birisi sivil toplum kuruluşları ile ilgiliydi, siyasi ve toplumsal bakış açısıyla sorunlara ışık tutuldu. İkinci yarıda ise dünyadaki en iyi uygulamalar ve çözümler tanıtıldı. Üç yıl önceki başlangıç etkinliğine göre bu etkinlik, global gıda maddelerinin zayi edilmesi ve israf problemleriyle tüm katma değer zinciri içerisinde nasıl mücadele edilebileceğini açıkça gösterdi. 

Bu konuda ünlü konuklar ve katılımcılar, örn. FAO ve UNEP temsilcileri, Senegalli bakan ve müzisyen Youssou N’Dour veya eski Alman Federal Bakanı Renate Künast da katkı sağladı, bunun dışında sayısız sunum ve tartışma seanslarında pratik çözüm önerileri sunuldu. Kongreye toplam 450’den fazla delege katıldı. Etkinliğin sonunda bütün katılımcılar, SAFE FOOD’un hedeflerinin sadece güç birliği ve birleşik ekspterizler ve tüm katılımcıların yetkinlikleri ile elde edilebileceği konusunda birleşti – girişimin temel arzularından birisi. interpack 2014 boyunca, Innovationparc Packaging, gıda maddelerinin zayi edilmesine ve israfına karşı çözüm önerileri ve fikirler sundu.