Thursday, May 09th

Last updateMon, 06 May 2024 1pm

You are here: Home News Biyobozunur hammaddeden üretilen poşetlere, Avrupa Parlamentosu’ndan destek

Biyobozunur hammaddeden üretilen poşetlere, Avrupa Parlamentosu’ndan destek

 

Avrupa Parlamentosu, BASF’nin Ecovio ürününün de aralarında bulunduğu, biyolojik olarak bozunabilen hammaddelerden üretilen plastik poşetler üzerindeki vergileri azaltarak projeye destek verdi.

Avrupa Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde AB üyesi ülkelerde plastik poşetlere ilişkin yasak ve vergi uygulanması konusunda yaptığı oylamadan, BASF’nin ‘Ecovio’ ürününden üretilen poşetlere destek çıktı. Parlamento, biyolojik olarak bozunabilme özelliğindeki bu poşetler üzerindeki vergilerin azaltılmasına karar verdi.

“Ecovio poşetlerine talep artacak”

BASF Performans Malzemeleri Biyopolimer Pazar Geliştirme Başkanı Jens Hamprecht, Avrupa Parlamentosu’nun konvansiyonel plastik poşetlere vergi ve yasak gelebilirken, BASF’nin ürettiği Ecovio gibi biyolojik olarak bozunabilir plastik poşetler üzerindeki vergilerin azaltılmasına onay vermesiyle ürünlere olan talebin artmasını beklediklerini söyledi. Hamprecht, biyolojik olarak bozunabilen plastik poşetlerin faydalarını şöyle sıraladı: “Mutfak atıkları gibi organik atıklar bu şekilde toplandığında daha hijyenik kılınıyor. Bu, çöp sahalarına veya çöp yakma tesislerine daha az organik atığın atılması ve endüstriyel kompost tesislerinde değerli toprağa dönüştürülmesi anlamına geliyor. Bu da AB üyesi ülkelerin, atık yönetimi ve iklim hedeflerini başarmasına yardımcı olacaktır.” 

Endüstri İlişkileri Başkanı (ZOA/BP) Klaus Wittstock ise “Belediyeler ve kompost tesis sahipleri, biyolojik olarak bozunabilir plastik poşetlerin organik atık toplama açısından önemini ne kadar iyi anlarsa çözümlerimizi desteklemeleri de o kadar muhtemel olacak” dedi. 

“Organik atıkların toplanması bakımından çok önemli”

Özel Plastik Ürünler ile işbirliğinin tüm paydaşlar için de mükemmel bir örnek olduğunu vurgulayan Wittstock, bu uygulamayı Almanya’da biyolojik olarak bozunabilir plastik ürünler için bir dernek oluşturmaya yardımcı olarak ve atık yönetimi endüstrisi ile olan ilişkileri güçlendirerek desteklediklerini söyledi. 

Sürdürülebilir bir gelecek için kimya

Dünyanın lider kimya şirketlerinden biri olan BASF’ın portföyünde; kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel korumayla birleştirerek toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyor. Ürünleri ve çözümleriyle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyorlar. Kurumsal hedefi doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor.