Thursday, May 02nd

Last updateTue, 30 Apr 2024 8am

You are here: Home News PaintExpo uygulayıcılar için bir numaralı bilgilenme ve tedarik platformu

PaintExpo uygulayıcılar için bir numaralı bilgilenme ve tedarik platformu

Fuarın açılışına 18 ay kala on iki ülkeden 175’den fazla şirket PaintExpo 2016 fuarı için stantları için kesin rezervasyon yaptırdı. Yani 2014 yılındaki fuarındaki toplam sergi alanının yüzde 50’sinden fazlası daha şimdiden tutulmuş durumda. Fuarın tek sayılı yıllara geçişi nedeniyle Nisan 2017’de gerçekleşecek olan bir sonraki Endüstriyel Kaplama Teknolojileri için Uluslararası Lider Fuar da tüm hızıyla ilerlemekte: Şirketlerin yaklaşık yüzde 80’i her iki yılın fuarına da katılmaya karar verdi.

Fuarı organize eden FairFair GmbH şirketinin Genel Müdürü Jürgen Haussmann, fuarın bu başarısı hakkında bir açıklama yaparak şöyle dedi: “Stantlara ilginin bu kadar büyük olması ve bu kadar erken bir zamanda gelmesi bizi bile biraz şaşırttı ve tabii sevindirdi. Özellikle, çok sayıda şirketin sadece PaintExpo 2016 değil, aynı zamanda 2017 için stant rezervasyonu yapmış olması çok olumlu bir gelişmedir. Çünkü tek sayılı yıllara geçişimiz nedeniyle uluslararası lider fuar ilk defa bir yıllık arayla gerçekleşecektir.” Katılımcı firmalar listesinde daha şimdiden yer alan 175 şirket arasında, endüstriyel kaplama teknolojilerinin çeşitli alanlarında hemen hemen tüm pazar ve teknoloji liderleri bulunuyor. Bu durum şaşırtıcı değil, çünkü PaintExpo fuarı yerkürenin dört bir yanındaki uygulayıcılar için bir numaralı bilgilenme ve tedarik platformu haline gelmiş durumda. PaintExpo 2014 fuarında ziyaretçi sayısının yüzde 14,2 artarak 9.167’ye ulaşmış olması da bunu gösteriyor. Profesyonel ziyaretçilerin yüzde 26,6’sı Almanya dışındandı ve toplam 70 ülkeden geldi. Uluslararası Lider Fuar 2016 için standının rezervasyonunu şimdiden kesinleştiren ve bu sayede stant yerleşimi konusunda tam özgürlükten yararlanabilen J. Wagner GmbH şirketinin pazarlama sorumlusu Martin Weidisch, fuar için çok olumlu konuştu: “PaintExpo fuarı, artık sektörün mutlak buluşma noktası konumundadır. Ziyaretçi kitlesi daha da profesyonel ve daha da uluslararası duruma geldi ve PaintExpo’nun ziyaretçi sayısı daha da arttı. PaintExpo 2016’yı heyecanla bekliyoruz.” Aynı fırsattan, UV-LED sertleştirme sistemleri üreten ABD’li şirket Phoseon Technology Inc. ve İtalyan Lesta S.R.L. de yararlandı. Her iki şirket de, endüstriyel kaplama teknolojilerinin uluslararası lider fuarına ilk defa 2014’te katıldı. PaintExpo 2016 fuarının açılışına henüz 18 ay varken, şimdiden rezervasyon yaptıran şirketler yaklaşık 6.300 metrekare stant alanı kaplıyorlar, bu da 2014 yılında gerçekleşen toplam sergi alanının yaklaşık yüzde 50’si demek. Dahası, PaintExpo 2017 için de daha şimdiden fuar alanının yaklaşık yüzde 40 kadarının kesin rezervasyonları yapılmış durumda.

Piyasaya uygun, sektörü temsil eden ve geleceğe odaklı program

Jürgen Haussmann, “2016’da da ziyaretçi sayısında yine bir artış kaydetmeyi bekliyoruz”, diyor. Dünyanın çeşitli bölgelerindeki uygulayıcıların farklı, ancak genel olarak yükselen taleplerle karşı karşıya bulunmaları da, ziyaretçi sayısını artırması beklenen bir faktör. Uygulayıcılardan daha yüksek kalite ve daha fazla üretkenlik, esneklik ve sürdürülebilirlik bekleniyor. Ayrıca yeni malzemelerin, örneğin elyaflı kompozit malzemelerden hafif parçaların kullanımı ya da bir son ürün içerisinde farklı malzemelerin birlikte kullanımı, gerek kendi bünyesinde boya ve kaplama yapan şirketler gerekse boyama-kaplama hizmetleri sunan şirketler için yeni zorluklar yaratıyor. Bu da dünyanın her yerindeki boyama ve kaplama yapan şirketlerde yatırım yapma ihtiyacına yol açıyor, çünkü bu talepler ancak teknolojik inovasyonların kullanımıyla gerçekleştirilebilir. PaintExpo fuarının katılımcı firmaları bu tür inovasyonların, tüm dünyada eşi olmayan zengin bir çeşitliliğini sunuyorlar. Sergilenen yenilikçi teknolojiler, ıslak boyama, toz kaplama ve bobin kaplama proses zincirlerinin tümünü kapsıyor. Sergilenen ürün yelpazesi, ıslak boyama ve toz kaplama tesisatlarını, uygulama sistemlerini ve püskürtme tabancalarını, ıslak ve toz boyaları, otomasyon ve nakil teknolojisini, temizliği ve ön işlemleri, kurutma ve sertleştirme, çevre koruma teknolojisini, basınçlı hava teknolojisini, basınçlı hava üretimini ve kirli hava arıtmayı, su arıtmayı, geri dönüşümü ve bertarafı, aksesuarları, ölçme ve kontrol teknolojisini, kalite güvencesini, boya sökmeyi, siparişe göre kaplama işlerini, çeşitli hizmetleri ve sektör yayınlarını içine alıyor. Bunlara ek olarak ayrıca üstüne yazı basımı ve ambalajlama gibi daha sonraki işlem adımları için de ürün ve hizmetler sunuluyor.

15-17 Ekim 2015 günlerinde İstanbul, Türkiye 3. PaintExpo Eurasia Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı’nda görülecek olan program da yine aynı. PaintExpo’nun Türkiye kolu, FairFair GmbH ve Artkim Fuarcılık şirketleri tarafından ortaklaşa olarak düzenleniyor.