Friday, May 17th

Last updateWed, 15 May 2024 9am

You are here: Home News Tasarımın “genç” hali

Tasarımın “genç” hali

Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2016’da finale kalan 15 öğrenci belli oldu. 16 farklı üniversiteden 106 başvurunun yapıldığı yarışmada ilk üç sırayı paylaşan finalistlere para ödülünün yanı sıra öğrenim hayatları boyunca burs da verilecek. 

Türkiye’de tasarım eğitimi alan öğrencilerin ambalaj tasarımı alanına yönelmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl çeşitli üniversitelerden toplam 106 başvuru oldu. Türkiye genelinde 16 farklı üniversitenin Endüstri Ürünleri Tasarımı/Endüstriyel Tasarım ve Grafik Tasarım bölümlerinden projeler kazanmak için yarıştı. 

Başarılı olan tasarımcılara hem ödül hem de burs

12’nci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nda ilk üç dereceyi paylaşan finalistler, 5 bin TL, 3 bin TL, 2 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon alan üç öğrenci ise 1.000 TL ile ödüllendirilecek. Yarışmada (mansiyonlar dâhil) ödüle layık bulunan projelerin sahipleri dilerlerse WPO-Dünya Ambalaj Örgütü ve APF-Asya Ambalaj Federasyonu tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalara da katılabiliyor.

Konuyla ilgili Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut: ‘‘Uluslararası rekabet gücü yüksek bir sektör oluşmasına katkıda bulunmak için 12 yıldır düzenlediğimiz bu yarışma, sadece Türkiye’de değil yurt dışı merkezli WPO ve APF tarafından da tanınıyor ve teşvik ediliyor. Tasarım konusunda yetenekli öğrencilerimizin, “Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması” dışında dünya çapındaki yarışmalarda da büyük başarılar ile ülkemizi temsil etmeye hak kazanıyor. ASD olarak genç yetenekleri her zaman desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Şampiyon finalistler

12’inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın Ödül Töreni ASD ve Reed TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen Avrasya Ambalaj 2016 İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı açılış töreninde gerçekleştirilecek. Finale kalan projelerden birinci, ikinci, üçüncü, Mansiyon ve Sertifika dereceleri,  02-05 Kasım 2016 tarihlerinde ASD ve Reed TÜYAP işbirliğinde yapılacak olan 22. Avrasya Ambalaj İstanbul 2016 sırasında halka açıklanarak sergilenecek.