Friday, May 17th

Last updateWed, 15 May 2024 9am

You are here: Home News SunChemical Aliağa’nın son teknoloji renk veri fabrikası: Global Renk Yönetimi Laboratuvarı

SunChemical Aliağa’nın son teknoloji renk veri fabrikası: Global Renk Yönetimi Laboratuvarı

SunChemical, şimdiye dek renk yönetimi konusunda matbaalar ve ambalaj üreticileri için her zaman hedefe yönelik, başarılı ve değer yaratan çözümler sundu. Marka sahiplerinin verimli, karlı ve güvenilir bir değer zinciri oluşturma isteği içerisinde olduğunu bilen SunChemical, SunColorBox ile müşterileri için yalın ve kontrollü dijital renk yönetimi iş akışını uygulayarak, müşterilerinin üretim kayıplarını önemli ölçüde azaltırken, aynı şekilde üretim verimliliğini arttırıp, renk tutarlılığını geliştiriyor.

Tüm dünyada Renk Yönetimi Ekibi’nin liderliğinde devam eden bu girişim, aynı zamanda ambalaj mürekkepleri ile ilgili olarak yerel Teknik Servis ve Satış Organizasyonu vasıtasıyla tüm SunChemical Stratejik İş Birimlerinin de desteğini alarak ilerliyor. Marka sahipleri için tedarik zinciri içerisinde doğru renk iletişim ağını sağlayan bulut tabanlı bir sistem olan Pantone LIVE ile işbirliği bulunan SunChemical, aynı zamanda bu sistemi SunColorBox renk yönetim paketi içerisinde de müşterilerine sunuyor

Renk yönetimi alanında kapasiteyi genişletmek ve verimliliği arttırmak için olan büyüme çabası göz önüne alınarak, Global Renk Yönetimi Laboratuvarı Yate, İngiltere’den SunChemical’ın Türkiye’deki yeni yatırımı olan Aliağa (İzmir) fabrikasına taşındı. Bu yeni, son teknoloji donanıma sahip laboratuvar,  Ülkü Korhan liderliğinde çalışmalarına devam ediyor.  Değişim yönetimi Ted Rabbitts tarafından planlanan ve kurulum çalışmaları Ülkü Korhan tarafından yönetilen Global Renk Yönetimi Laboratuvarı’nın devreye alınma süreci tamamlanmış olup laboratuvar 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle Aliağa Fabrikası’nda hizmet vermeye başladı. Bu yeni ‘Renk Veri Fabrikası’, renk uzmanlarından oluşan bir ekip ile dünya çapında birçok müşteriye ve SunChemical işletmesine hizmet veriyor. ‘Renk Veri Fabrikası’ tüm renk standartlarının, renk verilerinin, renk kütüphanelerinin ve ilgili talimatların oluşturulması ve dağıtılmasından sorumlu merkez konumunda. 

Global Renk Yönetimi Labora-tuvarı’nı aynı zamanda müşterileri ve müşterilerinin müşterileri için bir eğitim merkezi olarak da tasarlayan SunChemical, SunColorBox gibi bir çok hizmet ve süreç ile ilgili olarak da periyodik eğitimler, sunumlar ve workshoplar düzenlemeyi planlıyor. 

Bu yeni, son teknoloji donanıma sahip, yüksek hassasiyet ve kapasitede çalışmalar yürütecek laboratuvar yatırımıyla, iyi bir renk yönetiminin ve faydalarının bilincinde olan SunChemical, destek ve tavsiye niteliğindeki çözümler sunma gereksinimini kavramış bir grup olduğunu bir kez daha ispatlamış oluyor. ‘Renk Veri Fabrikası’ vereceği hizmetler ile ambalaj üreticilerinin hız ve maliyet açısından önemli ölçüde verimlilik sağlamasına destek olurken, tamamen optimize edilmiş süreçler ile dünyanın her yerinde, marka renklerinin tutarlı bir şekilde üretilmesine destek olmayı hedefliyor. 

DIC Group’un bir üyesi olan SunChemical, baskı mürekkepleri ve pigmentleri konusunda dünyanın en büyük üreticisidir. Ambalaj, yayıncılık, kaplama, plastikler, kozmetik ve diğer endüstriyel piyasaların önde gelen tedarikçisidir. 3.5 milyar $’ı aşan yıllık satışları ile SunChemical 200’ü Türkiye’de olmak üzere dünya genelinde 8000’den fazla çalışanı ile müşterilerini desteklemektedir. Başarılı adımlarla yoluna devam SunChemical 2015 yılında ISO500 listesinde 145. olurken, İKMİB’in düzenlediği “2015 Kimyanın Yıldızları” töreninde de ihracat verilerine göre 6. olmuştur.

Ülkü Korhan                      

Global Renk Yönetimi Laboratuvarı Müdürü

Patrice Aurenty                    

Renk Yönetimi Bölümü Yöneticisi