Sunday, Apr 28th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology FANUC, CRX-10iA/L robotuyla endüstriyi gelecekle buluşturdu

FANUC, CRX-10iA/L robotuyla endüstriyi gelecekle buluşturdu

WIN EURASIA fuarına fabrika otomasyonuna dair en güçlü çözümlerinden CRX-10iA/L robotuyla katılım gösteren FANUC, sunduğu uygulama örneklerini sergiledi

Sektör ayırt etmeksizin bugünün ve geleceğin robot teknolojilerini geliştiren Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, bu yıl “Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosuyla düzenlenen ve sektörünün en büyük uluslararası sanayi fuarı WIN EURASIA 2023’e katılım gösterdi. Otomasyon, lojistik, kaynak, elektrik, elektronik, enerji, metal işleme, hidrolik ve pnömatik sektörlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getiren fuarda CRX-10iA/L robotunu tanıtan FANUC, üretimdeki inovatif uygulama örneklerini gösterme fırsatı buldu. 

FANUC’ta hedef yarının üretimini bugünden yakalamak 

İmalat sanayinin son dönemde otomasyon ve robot kullanımına geçişinin hızlanmasının bir tercihten ziyade zorunluluk halini aldığını ifade eden FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “WIN EURASIA çatısı altında alanının en iyi firmalarıyla yer almak bizim için özel bir deneyimdi. Endüstri 4.0’ın bu denli önem kazandığı ve hatta Endüstri 5.0’ın ciddi anlamda gündem olduğu günümüzde robotların varlığı üretimin temelini yeniden yazıyor. Biz de FANUC olarak yılların getirdiği tecrübeyi geleceğe dokunan inovasyonla birleştirip çözümler sunuyoruz. Bu doğrultuda ise fuarda hafif ve programlaması kolay yapısıyla öne çıkan CRX-10iA/L robotumuzla yer aldık. CRX-10iA/L’nin kendisine entegre edilen 3D kamerası, onu iş sürecindeki tüm görüntüleri hareket halindeyken çekip uygulamada ciddi anlamda zaman tasarrufu sağlamasına olanak tanıyor. Böylelikle iş süreçleri de daha kesintisiz ilerliyor. Otomasyona geçişte çözüm arayan stant ziyaretçilerimize de bir sürpriz hazırladık. Robotumuz hünerlerinin ne denli çeşitli olduğunu göstermek için misafirlerimizin seçtikleri kokteyli de hazırlayıp kendilerinin beğenisine sundu. FANUC olarak endüstriye sunduğumuz çözümleri geliştirmeye devam edecek, yarının üretimini bugünden yakalamayı sürdüreceğiz” dedi.