Monday, Apr 29th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Why We? Teknoloji Woven çuval atıklarından nasıl geri dönüşüm polipropilen granül elde edilir?

Woven çuval atıklarından nasıl geri dönüşüm polipropilen granül elde edilir?

PP Çuval (Polipropilen woven çuval) güçlü, dayanıklı ve hafif olma özelliği nedeniyle hayvan yem çuvalı, gölgeleme tülü, lamineli çuval, bigbag, PP file çuval vb. uygulamalar başta olmak üzere tarım, hayvancılık ve endüstriyel ambalaj alanlarında sıklıkla kullanılır. Tüketici sonrası hurda PP çuval atıklarının ve fabrika firesi PP çuval üretim atıklarının geri dönüştürülmesi, atıkları azaltmanın, kaynakları korumanın ve çeşitli maliyetlerden tasarruf etmenin önemli bir yoludur. 

POLYSTAR Satış ve Pazarlama Sorumlusu Resul Gökpınar, yüksek oranda yeniden kullanılabilir geri dönüşüm PP granül üretmek için her iki tür hurda PP çuval atığının nasıl verimli bir şekilde geri dönüştürüleceğinden ve uygun plastik granül makineleri ile ilgili çözümleri hakkında bilgiler paylaşıyor.

PP çuval geri dönüşümünün faydaları

•Atıkları ve çevre kirliliği azaltır

•Geri dönüşüm PP plastik üreterek kaynakları korur

•İşlenmemiş polimerlerin üretimine kıyasla enerji tasarrufu sağlar

•Plastikleri yeniden kullanarak döngüsel bir ekonomi yaratır

 

PP çuval geri dönüşümü nasıl yapılır?

Fabrika üretim atığı PP rafya ve PP çuval fireleri ile tüketici sonrası hurda PP çuval atıkları, geri dönüşüm PP plastik üretmede iki değerli kaynaktır.

1. Fabrika firesi PP çuval ve rafya fireleri

Çeşitli türde PP çuval üretim süreçlerinde, bant ekstruder hatlarından, dairesel çözgü tezgahlarından veya baskı hatlarından vb. nedenlerden kaynaklanan üretim hataları meydana gelebilir. Doğru bir şekilde geri dönüştürüldükten sonra, bu plastik atıklar, üretim içeriği ile aynı formüle sahip oldukları için geri dönüşüm PP granül olarak aynı hatta yeniden kullanılabilir.

PP rafya ve bundan üretilen çuvalların sert dokusu, üreticilerin bu malzemeleri geri dönüşüm ekstruderinden önce harici bir shredder kırıcı ile kırmalarını gerektirir. Klasik geri dönüşüm yöntemlerinde, bu adımlar ciddi işçilik, fabrika alanı ve zaman gerektirir.

Repro-One Shredder Entegre Plastik Granül Makinesi, geri dönüşüm için gerekli olan kırma, ekstrüzyon ve granül kesim adımlarını tek bir makinede birleştirir. Entegre shredder kırıcı ise düşük bir işlem sıcaklığında çalışarak malzeme karbon yapısında bozulmayı minimum seviyeye indirir. Bu granül hattının kompaktlığı ve çeşitli baskılı/baskısız ve lamineli PP çuval, rafya, sert plastik topaklar vb. malzemeleri işleme kabiliyeti, birçok PP çuval ve rafya ve üreticisi tarafından takdir edilmektedir.

2. Tüketici sonrası hurda PP çuval atıkları

Yem çuvalları, big bag, gölgeleme tülü, lamineli çuval gibi çeşitli PP çuvallar birincil kullanımlarının sonuna geldiklerinde ne yazık ki çoğu zaman çöpe gitmekte veya toprağı ve suyu kirletmektedir. Nitekim bu tüketici sonrası malzemelerden elde edilecek PP (polipropilen polimer), farklı plastik üretim alanlarında geri dönüşüm malzeme olarak yeniden kullanılabilir ve sektörün ithal ham madde bağımlılığını azaltabilir.

Tüketici sonrası PP çuval atıkları, geri dönüşüm işleminden önce kırılmalı ve ön yıkama yapılmalıdır. Geri dönüşüm adımında POLYSTAR, bu tür tüketici sonrası hurda plastik malzemeleri işlemek için Repro-Flex Plus iki kademeli plastik granül makinesini önermektedir.

Bu tek adımlı, iki kademeli granül makinesi, gelişmiş üçlü gaz alma ünitesi ve iki filtreleme ünitesi özelliğinin yanı sıra, geri dönüşüm PP granüllerin yeniden kullanılabilirliğini artıran entegre bir kesici kompaktör ile stabil besleme sağlar.

Sonuç olarak, çeşitli türde dokuma PP çuval atıklarının uygun ve ekonomik bir şekilde geri dönüştürülmesi, endüstrinin geri dönüşüm PP granül ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur. Ayrıca kaynakları ve enerjiyi koruma, maliyetleri azaltma ve sürdürülebilirliği teşvik etmede önemli bir yer tutar.