Monday, Apr 29th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Article Yeni nesil SABIC Flowpact PP ürünü sert ambalaj uygulamalarında ince cidar, gramaj azaltımı ve proses kolaylığı sunuyor

Yeni nesil SABIC Flowpact PP ürünü sert ambalaj uygulamalarında ince cidar, gramaj azaltımı ve proses kolaylığı sunuyor

SABIC’in yeni nesil Flowpact polipropilen  blok kopolimerlerinin ilki, enjeksiyon kalıplı birçok sert ambalajın daha sağlam/mukavim üretilmesine yardımcı olmak üzere geliştirilmiştir. Ayrıca, üreticilerin maliyet tasarrufu yapmasına da imkan tanır. 

SABIC® PP FPC45 ile gerçekleştirilen sert ambalajlama, sıcak doldurma yapılan türler de dahil olmak üzere, piyasadaki standart malzemeler kullanılarak imal edilen muadil ürünlere kıyasla oldukça yüksek bir üstten yükleme mukavemetine sahiptir. Bu da istiflenebilirliği geliştirerek nakliye ve depolama sırasında daha iyi bir ergonomi sağlar. Polimer kimyasındaki önemli gelişmeleri bünyesinde barındıran SABIC PP FPC45, SABIC tarafından piyasada rakipsiz olduğu değerlendirilen, optimum mukavemet ve darbe dayanımına sahip bir malzemedir. 

SABIC PP FPC45’in üstün akış özellikleri ince cidar ve hızlı enjeksiyon elde edilmesini kolaylaştırırken, yüksek kristalizasyon sıcaklığı sayesinde parçaların kalıptan çıkarılma sürelerine olanak sağlar ve böylece enerji tüketimi azaltılırken, üretimdeki verimlilik yükseltilmiş olur.

SABIC PP FPC45, 200 ml’den başlayarak yaklaşık 10 litreye kadar çıkan hacimlerdeki ambalajların üretilmesi için geliştirilmiştir. Gıdaların ve gıda dışı ürünlerin ambalajlanması için tasarlanan kaplarda kullanılabilir. SABIC PP FPC45 ayrıca kapaklarda ve ev aletlerinin üretiminde de kullanılabilmektedir.

Bert Claessens, Polypropylene Business Manager, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulunmuştur; “Sıcak doldurma uygulamalarına yönelik olarak piyasada daha yüksek üstten yükleme mukavemetine ve daha yüksek sertliğe sahip malzemeye ihtiyaç olduğunu gördük. Çok önemli bir başarıya imza attık, SABIC PP FPC45 bugün piyasada satılan standart malzemelere kıyasla yaklaşık %17 daha iyi üstten yükleme mukavemetine sahiptir.” 

Claessens açıklamalarına şu şekilde devam etmiştir; “SABIC, ambalajlama endüstrisine yönelik çözümlerinde sürdürülebilirliğe daima büyük önem vermiştir. SABIC PP FPC45 ürününü, üreticilerin daha az malzeme ve daha az enerji kullanarak sert ambalajlarını üretebilmelerini sağlayan, önceki ürünleriyle aynı ve hatta daha üstün özelliklere sahip,  önemli bir adım olarak görüyoruz.”

Claessens son olarak, “SABIC bu yılın sonuna doğru piyasaya ek ürünler sunmayı planlamaktadır. Bu, SABIC’in sert ambalajlamaya ve ayrıca diğer segmentlere yönelik yeni bir ürün dalgasının ilk adımını oluşturmaktadır. Tüm portföyümüzü piyasadaki karşılanmamış ihtiyaçları karşılamak üzere güncelliyoruz. Bu ayrıca şirketimizin temel inovasyon hedeflerinden biridir.”

SABIC / Hollanda